söndag 27 mars 2011

Vår åttonde helg och en bananfråga...

Helgerna går fort, visslar förbi o nu är det snart vardag igen. Vi har fyllt vår helg med allt möjligt kan man säga. 


Lördagen inleddes med en av Cajsa tillverkad tipspromenad! Hon kan pyssla i evigheter. Kul, och vi fick oss ett par härliga skratt.
Cajsa saknar sin bästis B mycket!
Den lilla finurliga flickan utlovade ett fantastiskt pris till den som vann. Både jag o Basse hade alla rätt så skiljefrågan fick avgöra vem av oss som skulle vinna priset. Oh nooo. Hur många Petshopdjur har jag? Galet många var rätt svar. Grattis Basse! O priset? Padammm. Att följa med Cajsa till Petco.... Som tur var hade vi tid och Basse hade lust så de for. Till djuraffären, vilken högvinst! På Petco var det dessutom en slags happening, minimässa kan man säga. Katter som behövde nya hem, Cupcakes som behövde köpas, filtar o hundben som behövdes doneras och lotterier o sånt. Och hundar som var där för bli adopterade. En enögd valp, en smal tanig blandras som frös, två syskonhundar som var en meter långa och 15 cm smala. Och sen var det Sarge, en bedårande Labrador. Cajsa kom hem, tvärgråtandes och med magvärk. Hon vill verkligen ha en hund! Familjen vill ha en hund, så är det. 

Lucas hade en skön utedag med kompisar o sen lite WOWspel o Skype.

Det var kallt o rysligt så elden tändes, filtar drogs fram och filmer tittades på. Mysigt. Nån av oss, en med skägg, somnade och hade en del trivsel-ljud för sej. Trivsel som i snark. Gulligt eller irriterande, beror på när jag får frågan. Längesen vi hade en sån förslappad och stillsam eftermiddag hur som helst, säkert välbehövligt.
Vi for iväg för att köpa kapslar till kaffe-prylen. Hittade ett Walmart. Som ett Ica maxi men med skillnaden att Rainman i filmen om Rainman ville ha kalsonger från Walmart, eller var det K-markt kanske? Familjen Ström gick omkring och finhandlade lite, jag köpte en nagelfil, ett kort, några påskägg i plast att skicka hem till när eller kär, Fanta jordgubb o en Fanta Grape och förmodligen världens godaste blåbär. Dom var topp! Glömde köpa kaffe!!

Drinkar från Cajsas bar!

Söndag, lugnt o med positivt läxläsningsmood. Var en sväng hos Basses chef på eftermiddagen, drack lite vin, på en söndag, åt lite snacks o pratade mycket. Barnen lekte med deras söta barn innan det var dags för hockeymatch igen. Det är himla trevligt att gå på söndagshockey faktiskt. Popcorn och lite slagsmål piggar alltid upp. Checkers, som Charlottes lag heter var oslagbara o vann med 8-2. Det var också en hundmässa i arenan, verkar otroligt men sant så det var massvis med hundar som också tittade på matchen. En Kungspudel med sin pudelfriserade matte, en stor man med basker o skägg o hans chihuahua och många mer eller mindre vanliga hundar med vanliga ägare.

Kan eventuellt vara så att nr 90 har spelat i
elitserien i Sverige. Ryktet går liksom. Om
det inte är hans bror?

En liten stund i soffan framför Food network på TV, mysigt. 

Jag förstår inte vart all tid tar vägen? Den är bara borta. Hade tänkt att göra tusen andra saker men hann inte. Är ju iofs bra att tiden går fort, den gör gärna det när man har roligt har jag hört. O japp, roligt har jag, nästan jämt.

O poliserna då? Hur gick det med dem, jag skulle ju ställa dem till svars var tanken. Men dom fegisarna, en skam, dom hade dragit när vi kom. Dom kan alltså inte ens stå för vad de har gjort utan packar ihop sitt pick o pack så fort jag är på ingång. Idag däremot, hade de gaddat ihop sej med hela Charlottes poliskår och stod utanför arenan och såg tuffa ut. Dom visade inte med en min att dom kände igen mej. Uselt, men samtidigt ädelt. Hur skulle det se ut, vi var ju med Basses chef liksom. Jaha, så nu ska jag tydligen dessutom stå i tacksamhetsskuld till sheriffen med? Ahhh 

En annan bild av blandad kvalitet, mest dålig kvalitet faktiskt men ändå:

Ser ni hur roligt det ser ut om man har glasögon i nacken?

Veckans planer o mål:
Få bilarna
Åka till ridskola x två
Premiär för Lucas hos sin Tudor eller om det stavas Tutor? Hjälplärare mao. 
Ta reda på om hjälpfröken ska ha dricks
Måla naglarna
Borde klippa mej
Åka till Social Security Number kontoret
Köpa medlemsskap på Country club, så att vi kan få spela tennis

Frågor o lärdomar:
Varför blir det mörka fläckar på kniven som inte går bort efter att man har delat en banan? Jag tycker det är enormt irro. 
Fanta med Grapesmak = sisådär smak faktiskt
M and Ms med peanutbuttermak. Utomordentligt smaskiga. 
Vädret varierar kraftigt här, hinner knappt med i svängarna. Idag var det knappt 10 grader. 
Gillar inte väderförsämring, inte alls. Ogillas skarpt.
Arnold Palmer är en dryck/drink som är gjort av iste och lemonad + is =  god
Lite vin på en söndag är glamour. 
Läskeblask som kommer ur kran smakar gammal källare

O fakstiskt, det här inlägger ger jag mej själv bara tre strömmings av 10 möjliga. Vet inte varför. Känns lite fattigt på nåt sätt.

Sov gott o vakna utvilade! Härlig vecka till er!

Åsa - gör om gör rätt. Och värmen, kom till tant!













1 kommentar:

  1. jag tycker att inlägget är värt en miljon strömmingar för det är en perfekt beskrivning av en för oss annorlunda söndag.
    Älskar att höra om Walmart, pudlar och jordnötssmör-Mn´ms och snarkningar (vilket kanske inte är så annorlunda på vår sida av jordklotet heller)
    Isen är borta från Vättern by the way, ett under skedde tydligen inatt - kallas oxå för blåst och mildväder.

    SvaraRadera

Tack snälla för att du tar dig tid att kommentera, blir glad!