fredag 4 mars 2011

Tänkte inte på det...

Torsdagen,vår lyckodag, en efterlängtad dag o dessutom Basses födlis. Åh vad vi skulle uträtta stordåd. När jag såg, eller rättare sagt hörde, containerbilen komma kändes det aktistkt som att jag vunnit ett storvinst. Jag studshoppade ut och välkomnade dem. Fyra typiska flyttkillar, lite ruffiga och starka. Vips o svisch, helt plötsligt vällde det in kartonger och möbler som jag kände igen. Maaam, vart ska denna vara, Maaam, hör den ihop med sängen i master, maaaam får jag låna toaletten. Kände mej som en nippertippechef och stod här o pekade med hela handen på nåt sätt. För att klura till det hela kom hyrmöblesfirman efter ett tag och skulle hämta sina möbler. Då var det full rulle o lite lätt kaos här hemma, men roligt.


Basse stod i kön för att ta körkort, en låååång kö. Vad kan det ha tagit, två timmar eller så. När han kom fram visade det sej att det var i onödan. För att få ta ett permanent körkört som utlänning var man tvungen att visa ett försäkringsbrev på en bil. Som vi inte har. För att få teckna en bilförsäkring måste man ha ett körkort. Moment 22!


Två timmar tog det för killarna att tömma containern, o sen såg det ut som kriget här hemma. Jag jobbade på som en bäver, tryckte in saker i köksskåpen för att hinna med. Har lyckats ganska bra, kanske ett glas i bestickslådan, en karott i kylen och en tallrikshög i sopskåpet inte spelar nån roll?


När lugnet lagt sej och vi var ensamma igen insåg vi (nåt jag haft på känn) Våra möbler är så typiskt svenska, små, nätta och pyttesmå. Då menar jag inte att sängen är smal men vääääldigt låg. Ser ut som en inbyggd pool i sovrummet, under golvnivå. Men snälla nån, så kan vi inte ha det. Det är mycket högre till tak här, rummen är större och vi har vant oss vid hyrmöbelsängen som man fick klättra upp i. Ojsan! Nja, snyggt är det inte. Får finna på en lösning på nåt sätt. Ställa en säng till ovanför den andra sängen? Bygga en scen, förlänga benen på sängen? Vräka i kuddar?


Det är i vilket fall sååå skönt att ha sina saker här nu. Jag är den rikaste i världen.


Kram


//Åsa -teskedsgumman

4 kommentarer:

  1. Lycka! Kan ju vara kul att leva lite som teskedsgumma...

    Kram

    SvaraRadera
  2. Lise-Lotte Lindgren4 mars 2011 kl. 07:08

    Ja, teskedsgumma! Jättegulligt!
    Men hur tusan ska Maken få ett körkort då? Ring CBS 60 Minutes...

    SvaraRadera
  3. Skönt med containern!! Kan tro att det va rlite rörigt =)
    Här i Florida kunde vi försäkra bilen med utländska körkort, är det en speciell lag i NC, eller kan ni prova med ett annat försäkringsbolag?
    Ett besök på körkortskontoret tar alltid minst en halv dag här....folk börjar ofta köa på vårt kontor före 6 på morgonen...

    SvaraRadera
  4. Linda! Japp, det är trevligt ju. Kan du inte komma över på en kaffe snart? Saknar dej så.

    Lise-lotte! Funderar på ett slagkraftigt inslag men saknar en super-journalist. Kan du komma o hjälpa?

    FloridaMalin: Det verkar så som att NC har dom strängaste bestämmelserna i hela USA/universum när det gäller bilar o körkort o försäkringar, typiskt va? Men huha, köa redan innan 06? Verkar segt det där.

    Ha en toppenfredag finflickor

    //Å

    SvaraRadera

Tack snälla för att du tar dig tid att kommentera, blir glad!