tisdag 8 mars 2011

And the story goes....

Nu har jag varit på den karnevalsliknande skolan på rundvandring för nya och ev nya föräldrar och deras barn. Väldigt intressant och ännumer tyst. Va? Inte ett skrik eller stoj eller bus. Helt otroligt tyst, alla barnen sköter sej exemplariskt ju. Fick se hela skolan och blev delgiven en massa info. Jag förstod inte allt, har inte fått förmågan att urskilja om vissa saker sägs i negativ eller postiv mening. A lot of tex, är det bra eller är det för många? Hm. Kanske kan gå turen en gång till, o hoppas på att det är en annan som visar runt...


Useful facts of the Huntersville Elementary School:


Barnen går på led, hela tiden. En o en, tysta, och de väntar in hela gruppen o fröken vid varje hörn. Som ett gäng militärer på övning. 


Barnen får aldrig gå nånstans ensamma, alltid minst en st kompis med sej. Gäller även vid toabesök.


Skoldagstiden ändras från o med nästa höst, dom kommer att börja 07.45 istället för 07.30. Alltid något. Men ännu längre på eftermiddagen, från 13.40 nu till 14.45 i höst. Hm


Man kan köpa t-shirtar o pennor i skrubben i matsalen


Denna vecka är det nåt slags centralprov i skolan. Skolan får på så sätt en bedömning på hur bra skolan är, om den håller måttet. Våra Strömmingar får inte göra testen, utan får sitta och spela datorspel o rita o sånt. Dom skulle nog dra ner hela skolans betyg kanske till bottennivå
om dom testades. Klokt tänkt kanske.


Skoljoggen är snart, men dom joggar inte, dom ska GÅ runt parkeringen och DJ Lamb ska spela, o det delas ut popsickles ( va är det?) Glass eller klubba o hur stavas det?)


Man ska hålla sig kompis med Mrs Davies som jobbar i repan. Yepp, det förstod jag direkt.


Teacher appreciation-week om två veckor. Lärarna ska få gåvor. Har fått ett mail över vad Lucas fröken gillar...


Jag pastar in från mailet:




Some of Mrs. Dameron's Favorite Things:  (just in case but not necessary as you've already given class money)
Panera Bread
Chic-fil-A
Trail Mix
5th Avenue Bars
Home Goods Store
Talbots
Reading
Carolina Tar Heels



Bra att veta!


The story about körkort. 
Idag eller snarare i natt åkte Basse för att ställa sej i körkortskön, igen! Två timmar innan stället/baracken öppnade. Utan frukost, kallt och lite nervös. Teoritestet gick bra, alla rätt. Dags för uppkörning. Fick ett mess av Basse: 
" Fick en riktigt sur svart kvinna som hatar vita män och som inte tål någon med ljust hår. Tror hon kommer att försöka mörda mej om jag får henne för nästa test. Hoppas på en herre med indiskt ursprung, han verkar ok."


Och vad händer tror ni? Det sura kvinnan blev Basses testledare. Aha... Hon krävde att få se hyrbilens papper innan hon satte sej i bilen. Let, let o fäppel. Här har du häxan surtant, sa Basse, inte, men visade upp dokumenten. "Jag tycker det är Mars månad nu, vad tycker du frågade hon. Jo det är mars ju, (pucko). Då hade bilskrället en missad registreringstid som var i jan. Bye bye, den farkosten sätter jag mej inte i sa kvinnan på sitt suraste, kom tillbaka en annan gång.  Hellmutt o crap. Bara att åka o fixa ny hyrbil med papprena i ordning och tillbaks o ställa sej i kön igen. Den långa kön, som nu var trippellång, runt jorden o hemlång. Jag tror att Basse kommer få krupp på det här, jag tycker så synd om honom. På frågan "vad gör du när du står i kön?, svarade han, har lite telefonmöten och mailar o så, Gulle!


Cajsas styling på sin dörr, snyggt! 

O Lucas styling, bilder på lillasyster! Du är så kärleksfull gubben!

Elin! Kommer du ihåg teckningen du har gjort till Cajs? Jättelängesen. Hon avgudar dej och teckningen och din tecknings-förmåga. Tänk på det en regnig dag :-)

Hoppsi, dags att fixa lite innan barnen kommer med skolbussen (premiär idag)

Kram 

//Åsa - medlidandets moder 

2 kommentarer:

  1. Hej Åsa!Det är fantastiskt kul att läsa om ert nya liv over there, bloggen är himlans lättläst och underhållande (trots att du skriver om tråkiga saker oxå). Kan tänka mig att hon inte gillade Claes om hon inte gillade blonda vita män...
    Ha det så bra o hälsa mannen från mig!
    Kram Viktoria/Tojan

    SvaraRadera
  2. Å Tojan! Vad roligt att du läser och ännu roligare att du gillar! Tack :-)
    Jag har hälsat till mannen, den blonde, och han hälsade tillbaka så mycket. Hoppas att allt är bra med dej/er!
    Kram

    SvaraRadera

Tack snälla för att du tar dig tid att kommentera, blir glad!