fredag 22 april 2011

Renlighetsnoja och eller skoltrend?

Härliga springbreak, glada barn, supertrevliga lunchbesök med fina o väluppfostrade barn o rolig mamma. Regn idag, gör inget, skrota inne o hemma är inte fy skam det heller.

I skolan har Cajs uppmärksammat att barnen, förmodligen mest tjejer, har små flaskor hängande i sin name-tag som är ett slags ID-kort barnen måste ha på sej hela tiden. O trots det måste dom ha ett ytterligare kort med sej när de går ut i korridoren när de går på tjottan, ett hall-pass. Klart att barnen hittar ett sätt att pimpa sina nametags, så klart. Cajsa försökte förklara för mej vad det var dom hade hängande, färgade flaskor med handsprit i, som luktar gott o som sitter i en hållare. "Mamma, ALLA har verkligen såna, alla i hela världen verkar ha såna. Jag önskar mej jättemycket" Länge har hon längtat och tjatat lilla Spagettibarnet. Okej... Försökte klura ut vad det var för något som hängde o dinglade. Inte så lätt. Hittade tillslut, jippi, och bestämde att Cajs skulle få i springbreakpresent. Topp! Vi for resolut till Bath and body works, ett härligt doftande ställe med tusen miljoners olika tvålar, krämer och jox, OCH handsprit.

Beslutsvånda modell värre än värst, vilka fem vill hon ha av alla tusen som finns? Tog en stund. Gladaste o mest tacksamma flickan i världen satt efteråti bilen, med tårar i ögonen av lycka. "Nu är jag som dom andra barnen, tack snälla mamma". Men lilla söta fina Cajsa Majsa, tänk att lite handsprit kan göra sådan lycka. Och sen, en härlig doft av godheter spreds i huset, i bilen, på resturangen, på gatan och överallt. Hon sov med sina flaskor, hon har pyntat sin handväska med sprit och helt plötsligt blivit den renligaste i familjen.


Lycklig ägare till fem, Lucas fick en och japp, såklart mamman skulle ha en med.


Åsa - måttlighet är en dygd men överflöd doftar härligt

3 kommentarer:

  1. Så gulligt! Tänk vad lite kan göra mycket ibland... Måste erkänna att jag också har dessa småflaskor lite överallt. I handväskan, på jobbet ,i bilen osv. Kanske lite renlighetsnoja.... men i förkylningstider och på offentliga toaletter kan det kännas som en Gudagåva med en liten flaska i väskan! Eh, det får du tolka hur du vill!!

    SvaraRadera
  2. Till och med jag har en liten Bath and bodyworks handsprit med granatäppledoft. Köpte på nätet för länge sen för 49:- och det är världens minsta flaska och den stinker verkligen - skrämmer bakterierna på flykt bara med doften som vapen.
    Sådana butiker skulle vara il paradiso för mig att besöka, såg förresten att du hade Yankee Candle som pumptvål på toan, jag döööör. Allt som doftar mycket, fruktigt, sliskigt och artificiellt älskar jag.
    Lyckliga Cajsa som får känna sig som en i gänget nu. Puss på er.

    SvaraRadera
  3. Christina, fniss. Jag tolkar det som att du doftar underbart gott. Jag smygspritar visst en del med, bara för doftens skull. Extra bra blir det ju att bakterierna flyr och den känslan gillar vi!

    Malina, finaste! Hihi, kanske Basse har med sej något till dej i annan skrikdoft som du gillar, mitt lilla körsbär. Bäbis o sprit är bra kombo, handsprit alltså... Puss tillbaks

    SvaraRadera

Tack snälla för att du tar dig tid att kommentera, blir glad!