lördag 23 april 2011

Härliga magasin och bröllopsyra

Jag har i hela mitt liv trott att USA har ett enormt utbud av magasin, feta härliga med glansigt papper och god doft av bokstäver. Hmmm. Lite besviken har jag varit för att i mataffären hittar jag bara en näve olika tidningar som inte är speciellt glammiga eller tjocka o glansiga. Bara som Året Runt o sånt, o lite annat. Ok, trodde jag trott fel. Här kommer så ett stort MEN! Var till bokaffären, o japp, en ocean med tidningar, feta magasin och annat härligt. En dröm att se, o en doft av glam. Två lååånga väggar med tidningar, magasin, blaskor och tunna böcker.



Men ser ni, vad underbart, vilket underbart ställe. Och vet ni mer, det fanns soffor utställda så man fick sitta o bläddra i magasinen. Jag smäller av. Om ni nån gång undrar vart jag är, så sitter jag med all säkerhet i en soffa där, med en stor balja svagt kaffe o bläddrar lite. 

Det har inte undgått oss att det vankas brittiskt bröllop trots att vi i familjen Ström lever i en bubbla och inte har styr på vad som händer i världen. Har liksom fullt upp med "vår" värld o vardag. Men bröllops-sniff har jag. Vad roligt för dem! O det verkar lite som att bröllopet har stort nyhetsvärde här i Amerika av någon anledning, för vi har sett flera program på tv om de tu, o naturligvis hittade jag ett par tidningar också.

Katie är ju helt bedårande!
Så där ja, detta blev påskaftonens inlägg. Här firas inte påsk lika mycket som hemma. Klart att det finns ägg att leta och lite grällt pyssel att sätta fram o upp men igår långfredagen var det som en vanlig dag, sopbilen kom o hämtade soporna o postis lämnade brev. Vet inte, det rimmar lite dåligt tycker jag. Inget jag kan göra något åt trots allt. Jag ägnar påsken åt familj, åt att inte äta ägg, att tänka lite extra på varför vi firar påsk och sen är det över. 

När barnen fick frågan på Svenska skolan för ett par veckor sen om vad man kunde klä ut sej till på påsken svarade Lucas eller om det var Cajs, att dom brukar klä ut sej till kycklingar. Det ar inte det svaret fröken var ute efter om man säger så. Men japp, så har det varit, små gula kläder som jag sytt fast gula fjädrar på och näsan målats röd. Öh? Varför har jag gjort så? Påsk-kärring ska det ju vara! Fattar ingenting om hur jag tänkte. Jaja. Man får väl göra lite som man vill va?

Kram till er, glad o god påsk!

Åsa - sjövild och magasinglad





4 kommentarer:

  1. Ja, bokhandlarna i USA är fantastiska! Man kan köpa en kaffe, sitta i en soffa och praktiskt taget läsa en hel tidning eller bok och ingen mästerschmidt kommer och knackar en över axeln "hmmm inte läsa före köp".

    Jag älskar att gå in i bokhandlarna. Där finns verkligen allt.

    Ha en fortsatt härlig påsk!

    /karin

    SvaraRadera
  2. Barnes&Noble är en favorit hos mig, har supergott Starbuckskaffe och ligger dessutom lägligt vägg i vägg med en favorit bland mataffärerna, Wholefoods. Men på Wholefoods lyxshoppar jag bara lite när jag vill förgylla vardagen!
    Glad Påsk!!

    SvaraRadera
  3. Karin: hoppas att du har en god påsk med massvis av goda saker att äta och mysigt umgänge.

    Malin: hopphopp, Barnes&Noble måste kollas upp, och Wholefoods. Tack för tipset.

    Kram till er!

    SvaraRadera
  4. http://www.wholefoodsmarket.com/
    Länk till Wholefoods

    SvaraRadera

Tack snälla för att du tar dig tid att kommentera, blir glad!