måndag 16 maj 2011

Dumma flickor på en buss och jag ska klaga....

Ledsam dag, Cajsa har blivit mobbad på bussen hem. Barn som har skrikit "vi hatar dej" o "du är en bäbis" , " du passar på Kindergarden" o  sånt dumt och en tjej som rev Cajsa på armen så att hon fick ett sår. Cajsa är jättelessen så klart, känns nog så där att höra flera barn skrika hat-ord till sig. I kväll här hemma har hon dragit sig undan så där läskigt. Hon har haft ångest varvat med storgråt, jag får så ont i mammahjärtat. Jag vill bara åka hem, hem till Sverige där hon iaf skulle kunnat försvara sej. Usch. Pappan är också arg och förtvivlad. Han följer med barnen till skolan imon och pratar med personalen. Detta är inte ok! Att barn är elaka är en sak men att dom är fysiska och skadar andra är inte ok alls. Jag är så arrrrg o lessen, mest lessen tror jag. Det allra enklaste vore väl att Lucas o Cajsa slutar åka buss, den enklaste lösningen kanske men i mina ögon inte den rätta. Vi ska kämpa, Cajsa ska bli stark i det här. Vill inte visa dumma flickorna att dom fick som dom ville och jag vill inte visa Cajsa hur illa jag egentligen tycker om det här. Nu kavlar vi upp armarna, här ska mobbning och elakheter utrotas!

I morgon tar jag också ett krafttag på Social Securitykontoret. Här ska ansökas! Heja mej va?

Vädret har varit kallt, men våra mått mätt. Så där en 18-19 grader och jag har frysit. Har vi anpassat oss så mycket redan?

O kolla här, igår när trädgårdsmästaren var här, vad hände då tror ni? Han hittade en orm. Men skojar ni? Men det är sant, jag såg den och den var pytteliten. Som en lång daggmask men den rörde sej och såg ut som en ssssnake. Inte nog med det, idag var jag tvingad av mej själv faktiskt att ge mej ut i bilen, trots att jag är övertygad om att det bor en orm däri. Jag var rädd och hörde ormljud hela tiden. Fick skälla på mej själv och ha en inre dialog. Kände mej lugn ett tag, tills jag körde på en orm på vägen. En lång smal sak. Helt osannolikt, galet och onödigt. Jag gillar inte ormar, eller rättare sagt, ormar få ta skit för att jag lever i nån stress eller nåt. Jag tror att det är så. Spelar ingen roll. Jag gillar dem inte. Har också bestämt att näpp, tredje gången gillt. Nu kommer jag vara ormfri ett tag. Snälla? Lova!

Dagens bästa:

Härlig shoppingupplevelse på DKNY. Trevlig, medelålders svart man, smal och feminin. Bästa shoppinghjälpen på länge. Härlig man, fick mej att känna mej... kvinnlig och fin på ett inte konstgjort sätt.

Ny vänninna funnen på high-heelsridskolan. Trevlig, gullig och rolig. Ska träffas nästa vecka igen bestämde vi. Lurad! Glömde att jag är bortrest. Jaja, vi träffas nog igen, vad det lider. Roligt iaf.

Hederlig kvällsmat framför tv. Vardagsglam. Nyduschade barn (en glad o en lessen) Morronrock och ösregn. Mys!

Basse hemma med oss en måndag, underbart!

Godnatt/godmorgon, önskar er en fröjdefull o härlig tisdag.

Åsa - tigermamma och på jakt

11 kommentarer:

  1. Usch vad hemskt! Finns inget värre en ledsna barn, värker i hela hjärtat. Men ni fixar det, det blir bättre sen. Kram

    SvaraRadera
  2. Fy vilka elakingar till barn det finns! Hoppas det kommer en äcklig orm och biter dem i stortån. Så de får känna på egen medicin...

    Bra att ni tar tag i det, kämpa på så knogarna vitnar!

    /karin

    SvaraRadera
  3. krama cajsa från oss och säg att här hemma är hon älskad av sååååå många och en stor idol för alla småflickorna, kommer att bli Inez idol med i sommar.

    SvaraRadera
  4. Buss på dem bara, det är helt oacceptabelt att det ens händer en gång, än mindre fler! Blanda in rektor och alla ni kan och var BESVÄRLIGA (alltså, det är ni ju inte då så klart, men människor som inte ger sig förrän de får det resultat de vill ha, uppfattas ju ofta som det av de som inte vill ta tag i problemet eller skylla på någon annan)!! Klart ni ska åka buss, är helt med på den tanken, det är ju de andra barnen som ska av bussen i såna fall, inte Cajsa! Bamsekram till Cajsa från oss och säg till henne, som Malin skriver också, att Mathilda ju tycker ju att hon är världsabäst och coolaste stora tjejen! Jag slår en pling senare! Kram!!

    SvaraRadera
  5. Så ledsen jag blir när jag läser ditt inlägg. Stackars Cajsa och stackars er!! Men på dom bara!! Det är inte OK att vara elak varken verbalt eller fysiskt. Dags att plocka fram det svenska stålet igen du vet....;) Hälsa Cajsa att hon är bäst! Och lycka till på SS kontoret igen!!!
    Kram!
    PS. jag kanske tittar förbi en dag och tar det där utlovade glaset vin.... hi hi hi!

    SvaraRadera
  6. Stackars Cajsa! Tycker att du ska kolla vad er skola har för program när det gäller mobbning. Min 3rd grader är med i ett program som heter K2bk (Kool to be kind) - ett superbra program!

    Tycker som du, fortsätt åka buss..visa de där mean girls att ni minsann inte tänker vika er! Vikingatänk!

    Krama om henne och säg att vi är fler som varit mobbade som kids och att man kan ta med sig något riktigt bra in i vuxen världen av såna trista stunder. Att mobba ger däremot ingenting, mobbar man så är man bara en liten lort som Skorpan Lejonhjärta skulle säga!

    SvaraRadera
  7. Fy så ledsen jag blir när jag läser det här. Stackars Cajsa! Vilka j-a skitungar på bussen. Var stränga och bestämda mot skolan så att någon slags åtgärd tas!
    Lycka till och stora stora kramar till modigaste Cajsa!!

    SvaraRadera
  8. Stackars lilla Kajsa - vilka elakingar som ger sig på henne - världens goaste lilla Kajsa. Ge er inte - kämpa kämpa tills mobbarna fått genomgå behandlingsprogram och kommit på bättre tankar än att mobba. Prata med skolan, lärare, rektorer, andra vuxna - det är inte Kajsa som ska backa. Kram Kicki

    SvaraRadera
  9. Nejmen usch!! Stackars liten! OCH stackars dig!! Stackars alla!
    OM det är som på skolorna i min kommun så kommer detta att bli en stor grej eftersom mobbning lyder under nolltolerans. Tycker de är bra på att ta upp det här när det behövs.
    Usch, på skolbussen är de så sårbara. Jag känner för dig, och för Cajsa! SÅ mycket. jag vet hur det svider i mammahjärtat när ngt sådant här händer.
    OCH jag är ganska säker på att det kommer att MÄRKAS för mobbarna. OCH det ska det också göra!
    Kramar och styrka!!!!

    SvaraRadera
  10. Åh gulle gulle er!

    Martina, nä visst gör det ont? Nu är vi på G igen, skönt.

    Karin, jag tror också det, att de kommer få smaka på sin egen medicin en vacker dag. Så är det med allt, det kommer tillbaks.

    Malina, finaste! Fniss, Cajsa känner sig så älskad av er alla, det gör henne stark och mamman stolt. Inez kommer nog bli helt överöst med pussar från oss alla, och snarare förskräckt än glad.

    Jenny, söt du är, tack för support och goda råd.

    Christina, tack snälla för din omtanke. Stålet var vässat idag. Vinet på kylning, välkommen när du vill!

    Kalaslotta, jag berättade för Cajs att du skrivit. Hon undrade om du har kalas hela tiden... Mmm visst är det så, att dummisar inte är större än en liten lort. Ofta beror sånt här på avund och dålig självkänsla och det tror jag Cajs förstår. Skolan här verkar ta allvarligt på detta, tack o lov.

    Malin, tack! Dom tog allvarligt på det, och redan idag har en av flickorna blivit tagen i örat av fröken. Heja!

    Kicki, nope, vi ger oss inte nu, och det verkar som att skolan ser allvarligt på sånt här. Ångrar bara lite att vi inte tagit action tidigare.... Jaja, nu är bollen i rullning iaf. Tjejer kan vara grymma, så har det nog alltid varit väl?

    Annika, tack gulle dej. Det verkar ha tagit skruv, vårt samtal med skolan. Tror tillomed att busschauffören får sig en åthutning för det ligger visst lite på honom också att styra upp vad som sker under bussfärden. Nu blir det snart bättre, jag känner det!

    Stor kram till er alla, vad fina ni är som visar sådan empati. Jag blir rörd!

    SvaraRadera
  11. Haha..ja livet är ju en fest så visst är jag på kalas hela tiden! Nä men det kommer faktiskt ifrån min cateringfirma jag hade innan jag flyttade den hette Kalas mm..och jag var förstås Lotta på Kalas..Kalaslotta..

    Hälsa Cajs att hon är bra mycket coolare än de där surpupporna - hon är ju tvåspråkig..bara en sån sak!

    SvaraRadera

Tack snälla för att du tar dig tid att kommentera, blir glad!