måndag 8 augusti 2011

Back to school o backpack på hjul

Lite så här är det i mitt nya land. Ska man göra något så gör det ordentligt. Gäller även skolstart.
I helgen var det Taxfree weekend, o allt som har med skola o barn o utbildning såldes utan tax. Nu är inte skatten så hög här, ungefär 8 procent men lägg till några kuponger o lite rea till det så har du köpt dig en dator för en rimlig peng. För japp, datorer var inräknat i de taxfria varorna. Kunde riktigt se hur det kliade i Basses fingrar när han hörde det, tror att han överlade både en o två gånger med sig själv om vi verkligen inte behövde ytterligare en dator eller nåt annat med sladd. Glad att helgen passerade utan att han smög i väg i investerade i en dator till badrummet, eller en utomhusdator....

Skolan har mailat ut listor på vad barnen behöver införskaffa till skolstart.

Cajsa behöver:

12 st blyertspennor i stl 2  (verkar som att färg är valfritt, på skalet alltså)

2 st limstift

2 st rosa suddgummi (okeeej, rosa just)

Ett paket tvättbara filtpennor (tolkar jag som att färgen på pennorna går bort om man får på kläderna, eller ska pennorna kunna tvättas?!)

1 pair of scissors. (Betyder det en sax, eller ett par saxar?)

1 pennfodral (i valfritt material o färg)

10 stycken pocket folders (plastficka va?)

1 paket linjerat papper  (Lösa papper i skrivarpapperpaket?)

1 paket plain papers

8 Linjerade block

2 blåa pennor......

Lucas som börjar Middleschool ska dessutom ha:

Förutom gluestick, 1 st white glue

Förutom pink eraser, 1 styck vitt

2 röda pennor

2 st 1"binders (vad är det för något?)

8 stycken, o det här är lite klurigt, Subject Dividers

1 st Scientific calculator

1 st geometric set

1 st ficklexikon

1 st pennvässare med uppsamlare

3 st överstrykningspennor

Lucas skola har dessutom en önskelista:

Handsprit
Bandage (låter oroväckande)
Whiteboardpennor
Pappersservetter
2 boxar näsdukar
O det bästa.... PRE CUT TENNIS BALLS FOR CHAIRS.
Kom igen päron, klipp tennisbollar nu!

Lite fiffigt är det ju nu, att jag helst resolut under en pappersförmiddag gjorde slag i saken och beställde ett "back to school kit åt båda barnen. Här klagar jag på dessa lådor som jag sedan i en svag minut beställde. Föga förstod jag ju då att det skulle komma en jobbig lista i augusti på vad som skulle köpas. Hahaaa, smart jag är va?

Skolväskan!

Barnen har många, stora o tunga böcker som de drar fram o tillbaks till skolan. Cajsa hade en messengerbag, hon gick snett med ryggen hela förra terminen fram till den dag hon fick ärva bästis Grace avlagda rullrygga. Så snällt o gulligt. Kruxet var bara att den var lite för kort i handtaget, så när Cajs rullade/drog den fick hon veckla ihop sig till ett upponervänt L. Detta skulle rådas bot på och nu har vi köpt en rullrygga, på nätet naturligtvis. Alla barnen har väskor från LL Bean o Lands End eller Pottery barn o Gap. Det ville inte Cajsa. Hon önskade en svart med hjärtan på med ett t-format handtag. O det hittade vi, snacka om flax.

Lånad bild från nätet, tack för lånet.... Ni ser
T-handtaget, o hjärtarna va? Misstänker att
kvaliten på väskan inte är top notch men den håller
så länge den håller. Sen får det bli Rollsroysrullisar. 
På Lurreburrs skola kommer dom få dubbla uppsättningar böcker för att slippa konka omkring. Skulle förmodligen blivit väldigt tungt annars. En simpel hederlig jympapåse är tydligen vad eleverna i Bailey middleschool har o bär sina pennfack o papperslappar i. Jag gillar!

Vojne och hjälp! Är jag redo för termin 2 i den amerikanska skolan. Är barnen förberedda, har de lärt sig tillräcklig mycket engelska? Sitter gångertabeller och plots and lots eller vad det nu hette? Är vi redo för tusen timmar läxläsning om dagen, redo för lunchboxes och tudoring? Svaret är... Niklas Erik Jesus. NEJ, nope, njet, zippo skvatski.
Tur att vi har ytterligare ett par veckor på oss att förbereda oss medan de andra mammorna springer o letar limstift och tennisbollar. Jag har ju mitt på det torra, hohoo. Undrar bara när lådorna kommer?

Åsa - en lärares bästa vän




6 kommentarer:

  1. Låter superlyxigt med dubbla uppsättningar böcker. Här i stan, som tydligen ska ha ett av de bästa publika skolsystemen i USA, har barnen i Middle school en stor pärm (binder!) till varje ämne. Dessa pärmar forslas fram o tillbaka i princip varje dag... Sonens ryggsäck, en stooor från LL Bean, var otäckt tung.

    MEN, vi gillar faktiskt inte rull-ryggsäckar. De är så bökiga när de ska på och av skolbussen och kånkas i trappor i skolan. Däremot håller jag med vad gäller messenger bags, inte bra för ryggen.

    Lycka till! Middle school är toppen tyckte vår son som gick ut första året 6th grade i juni. Nu flyttar vi ju till Madrid och där blir det en brittisk skola och han börjar 8th grade, verkar helgalet att en 12-åring ska börja åttan men de räknar sina skolår annorlunda.

    SvaraRadera
  2. men shit å tjena vad mkt grejer de ska ha kidsen, jag skulle bli helt köptokig och handlat block å pennor till tusen och slått in med bokpapper ... eller jag ska ju göra det om sex år när Inez börjar skolan tjoho !!!

    SvaraRadera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  4. Vilken lista!!! Det är ett heltidsjobb att fixa allt. Bra med taxfree :) Saknar lite den där "ladda inför skolstartskänslan"...helt galet på Staples runt skolstart här, alla springer omkring med listor i handen och har något vilt i blicken. Bra att du har ditt på det torra, hohoo :)

    KRam!

    SvaraRadera
  5. Eastcoast: visst är det lyx med dubbla uppsättningar!
    Ska bli så spännande att följa er över Atlanten nu, för du fortsätter väl att blogga? Hoppas hoppas.

    Malina: uhu, tur att jag beställde det där kittet för annars hade jag sprungit omkring o valt roliga fina block o pennor o limstift med glitter på till galenskap. O vet du, här är bokpappret av tyg, sytt i megastretchtyg. Men ingen klär in sina böcker verkar det som.

    Lotta, jag är stesigt glad över att redan ha kirrat stuffsen, hade tagit lång tid att fixa allt nu. Men det är klart, om jag hade rusat omkring med listan, då hade jag nog köpt lite mer fina saker än de som är i köpelådan. I love mom-block o pennor du vet.

    Kram till er

    SvaraRadera
  6. Gode tid, stackars barn att behöva släpa runt på allt det!
    För att de inte ska drabbas av belastningsskador borde det gå att hyra en sherpa som släpar runt på alltihop. Eller en liten åsna kanske;)Bara för att de är så söta, typ.

    Kram

    SvaraRadera

Tack snälla för att du tar dig tid att kommentera, blir glad!