måndag 28 februari 2011

En påminnelse + meddelande till pappa!

Vissa bilder tål att tittas på en extra gång.... :-) Saknar inte snö heller.


Oh no, jag har inte glömt dej din lilla goding, nu är du inom räckhåll! Kom till mamma, seså, skynda!
Pappa! Presenten till Basse kom fram idag! Tack. Hoppas att ni har det bra i Mora, kram

//Åsa - nyfiken i en strut, snart får jag min låda!


Ett litet åskoväder piggar alltid upp

Jag har haft nåt virus och legat mer eller mindre däckad här hemma. Nu är jag piggare och känner mej på G igen. Det har varit varmt som katten här idag, tjock värme på nåt sätt och japp, ser man på, det lurade lite åskoväder bakom knuten. Inte ens åska är måttligt här, större blixtar och högre muller, som på film. Inbillar jag mej eller är det verkligen så, här i mitt SUBTROPISKA klimat? Jag vet inte, men lär väl bli varse framåt sommaren eller så.


Dagarna som gått? Trevlig lunchdate i fredags, inkl två felsvängningar på motorväg. Att det ska vara så in i bängen svårt att få till höger o vänster på rätt sätt? Jag är ju vuxen, har ju lärt alla knep, jag har övat, jag har trix men ändå funkar det inte. Jaja, jag fick ju se lite annat på mina felsvängar. Åt grymt god grillad tonfisk o sallad. Jag gillar!


Fredagskvällmys på restarang med en sliten fast glad familj, sällskapsresan på DVD, mysbyxor (morfars gamla rutiga flanellbyxor ni vet) o snask som i godis.


Lördagen bjöd på cykelinvestering. Båda barnen behövde cyklar och turligt att vi inte tog med Cajsas rosa-svarta crecent från Sverige, den hade inte smält in här om man säger så. Det verkar som att cyklar är mer könslösa här. Nu hojjar hon omkring på en dirtbikeliknande historia med bakåttramp (viktigt!!!) och explosionseffektiv handbroms. Var rädd om dej lilla flicka! Lurreburr fick en cool stor hoj. Superglada och tacksamma. Sånt värmer föräldrars hjärtan. En sak som är topp är att garaget är så där automatiskt så dom lätt kan ställa in sina farkoster på kvällen. Bra!


Härliga livräddarJenny med familj var hit på kvällen. En middag serverad i diverse plastbunkar och decilitermått. Eh? Ja, så får det bli när jag är ganska fattig på husgeråd, tallrikar och annat nödvändigt, gick som det gick och jag o Basse hade åtminstone väldans trevligt. 


Söndag var det läxläsning och barnkalas. Inte ens på helgen är barnen lediga. En omställning för dem såklart, men åh vad dom kommer att lära sej. Bara att gilla läget där.


Idag måndag, varmt som sagt och ett glädjande besked. Flyttfirman vill komma med våra saker, fast redan på onsdag. Ojsan, Basse är borta o hela huset är ju möblerat med tunga möbler från en hyrmöbelsfirma. Huset måste tömmas först va? Är lite för kort varsel med två dagar kan man känna men på nåt sätt löser jag det, jag hoppas att vi kan få skjuta på det till torsdag. Ska bli skönare än skönt att få våra saker, min fotfil, sommarkläder, mina köksknivar och faktiskt mer än 6 glas. Jag längtar så :-)


Bra sak mer idag, Cajs hade en hel skoldag utan tårar! Underbart härligt. Det var hatt-dag idag på skolan, o de barnen (inkl våra små) som inte har fått nåra tardies får ha hatt eller mössa eller kepa på sej en hel skoldag en gång i månaden. Cajsa hade en fin-söt-snygg stråhatt o Lucas stackarn, han fick ha toppluva! Vi hade inget annat. Ett alternativ hade varit en skarves på huvvet som en turban eller min rutiga kepa men det var visst ingen bra idé. Tardies verkar vara en "jag-har-kommit-för-sent-böterslapp som barnen får om dom gör just det. Vi har klarat oss, o så ska det förbli. Ett barn hade en basketkorg på huvvet o nätet framför ansiktet. Annorlunda, hemtrevligt o lite så där charmigt kanske.


Just nu har jag börjat plugga körkortsteori, ganska kul faktiskt. Måste inom sinom tid ta ett amerikanskt körkort och varför inte precis just nu? Basse måste ta sitt för att få försäkra bilarna så jag hänger på där. Inte fel med en allmän uppfräschning på bilkörning heller, jag är ibland helt vild i trafiken.


Hihi, jag är en bok-nörd som älskar att läsa precis vad som helst.

Nån liten lärdom kanske vore på sin plats

Det är inte aktuellt med matta i uterummet. Det regnar ju in genom nätfönstrena, såklart o tydligen

12 inch är en fot (eller hur var det nu?)

Glöm inte att köpa maizena innan du får gäster, om maträtten du tänker bjuda på innehåller just maizena. Blir såååå tunn sås på nåt sätt annars.

Den friske har många önskningar, den sjuke bara en

Regn o åska är ganska mysigt ändå

Har fått flera, över fem, snälla o omtänksamma brev från andra skandinaver boendes här i faggorna. Jag har tex blivit bjuden att fira 17 maj! Trevligt.

Min nya bil kommer till USA den 16 mars. Jag hoppas att alla papper o nr o körkort o allt annat klurigt är klart o färdigt tills dess. Kommer glädjas åt att skiljas från forrrden. Som har slutat ge galenstötar. Obs, detta kanske jag straffas för, borde nog inte sagt, förlåt forrrden. Imon är den kanske som ett helt kärnkraftverk.

Torktumlarröret är numera dino-säkrat. Bonusinfo är att tumlaren drivs på gas....

Dagens inlägg tillägnas Linda, Anna, Jos o Malin för kärlek, omtanke o respekt. Ni gör mej lycklig girrrls. Lycka till på nya jobbet i mon Annsipannsi, jag sitter i din....

Kramar från

//Åsa - soon with a license to drive (så där tufft agentnamn faktiskt)

testar igen

//Åsa  - the containerlady (bättre va, NOT!)

sista nu

//Åsa - pigg som en mört (så får det bli)





torsdag 24 februari 2011

O detta inlägg tillägnar jag Lucas Punk Appleton Stroem

Kära hjärtanes! Lucas fick betyg idag, redan? Dom har "bara" gått i skolan 10 dagar men det var dags för betyg, verkar som att dom får betyg en gång i kvartalet här. Är nog bra, eller inte. Har ingen aning och ingen åsikt. Jo det har jag ju, det är ju topp med betyg om man är nöjd med resultatet. Gissa vad jag är? Nöjd är förnamnet. 


Jag tar mej friheten att visa betyget, men bara för att jag tycker det är så enastående bra gjort, Lucas är lika stolt som jag. Sen att det inte är helt rättvist efter bara två riktiga prov och att en gång är ingen gång spelar mej och att en del andra ämnen har gått sådär spelar mej ingen roll. Jag ska ju försöka vara lite mer carpe diem och så. Väljer att se saken helt o hållet från den ljusa sidan....


Ni ser poängen va? Han lyckades alltså skrapa ihop 97 poäng = A = excellent på writing. I en ny skola. I ett nytt land. På ett annat språk. Respekt! Han fixade också till 91 poäng på science/health vilket ger B och very good. Tänk att han gjorde det så bra, o på samma villkor som dom amerikanska barnen i klassen. Han är bäst!
Tyvärr kunde inte detta firas utan direkt efter skola o mellis fick vi ta nya tag och sätta oss med matteläxor variant mastodonto. I två o en halv timma satt vi innan vi var tvungna att hämta Basse. Senare på kvällen satt vi 1 o en halv timma till men då somnade Lucas vid bordet. Tuffa läxor faktiskt, 4 timmar vet jag inte om han la ner i veckan hemma i sverige. Knappast. 
Vi hann också med e bokmässan på skolan. Vad ska man säga om den? Fanns mycket roliga böcker, till barn o små barn o vuxna o kokböcker. Vi köpte några, vi har ju en del läsning att göra också varje dag, 30 minuter. O inte en enda engelsk bok, men nu har vi. Cajsamajsa köpte hästbok o hundbok.
Korvmiddagen var.... ingen höjdare? Nä, korven var avskyvärd, den också. Nu äter jag inte en korv till i det här landet. Det finns så mycket annan god mat här som jag tänker äta i stället. Parmesan (väldigt amerikanskt) blåbär, hummer, baluga-kaviar från USA?, o annat. 
Största besvikelsen var utlovad lemonad, hade gått o längtat efter en sån där citronig iskall lemonad men vad fick vi? Vatten, ljummet. Uhum, måste blivit nåt fel här? Eller så är lemonad samma sak som vatten här och så där citrondricka heter nåt annat. Så måste det vara!
Någon, inte jag, tog lite foton. Jättebra kvalite och verkligen fint positionerade. Vilket skärpdjup. Lennart Nilsson, släng dej i väggen om man säger så. Det här är top notch, det är högsta nivå, det är unikt!

Låt oss se....

Det här är skolans maskot. Ska föreställa hund men ser ut som drake

Vilken symmetrisk bild och vilket engagemang

Jag säger bara: 3D är det nya nu.

Heja Cajsa! 


Kolla the korv, eller Lucas som dricker, eller handen som pekar  eller mannen mitt emots ring...

Åsas fotoskola är nu över för den här gången. Jag är ju grym!

Men grejjen är faktiskt lite så här med, jag tycker att det är lite pinsamt att fota omkring. Vet inte men det känns inte riktigt ok för jag vill ju inte vara en töntig mamma som tar kort på våra barn som äter korv. Jag brukar på sant agentmaner fäppla upp mobilen, låssas skicka ett sms utan att visa en min. Ibland säger jag, lite extra högt, dom hälsade. Lite sjåpigt kanske och nångång sitter det där, det optimala fotot skjutet från höften.

Sammanfattningsvis, en väääldans bra dag, placering nån stans på topp 5 åtminstone. Härligt!
I morgon ska jag träffa J i söder, äta en tidig lunch o strosa lite i affärer. Vad roligt!


Lärdomar:

Korv, nej tack

Amerikanare är väldigt välkomnande. När vi kom in i matsalen såg vi nån som vevade. Det var Curt, grannen. Sitt hos oss! Jag tyckte det var trevligt, o gulligt. Jag hade nog gjort precis tvärtom. Fäpplat med mobilen alternativt tagit ett foto, torkat munnen med servett, låssashostat. Här gör dom tvärtom. Jag gillar, iaf ibland.

Det skänks väldigt mycket pengar, varor eller tid här för välgörenhets skull. Just nu samlar vi tandkräm och annat hälsofrämjande. En läkare på skolan ska till Haiiti om ett par veckor o ska hjälpa de sjuka därnere. Förra veckan samlades gamla ytterplagg in. Pengar till skolbiblioteket samlades in idag. Hela tiden något. Känns bra, o jag tänker hela tiden många bäckar små. Om alla är givmilda i ett stort land.... 

Nähäni, ögona går i kors. Måste sova.

Godmorgon på er!

Åsa, född med en Hasselbladare i varje hand. Mattias Klums största konkurrent dessutom



Morsan har stenkoll

Idag har vi regn, hittade inte regnjackan, promenad uteblev (men jag har ingen regnjacka heller o inget paraply, o inga bra regnskor för allt ligger i containern). Har varit produktiv och mailat och fixat, surdegar har diskats med andra ord. Såna där uppgifter, måsten, som ligger över en som en blöt kall filt. Nu känner jag mej två kg lättare. Skatteverket o försäkringskassan, mina kambatanter. Bra att man kan maila.


En annan fiffig grej är att man här kan gå in på en sida och se exakt vad barnen har ätit o druckit på kafeterian på skolan. Smurt! Här lurar man inte mamman, som sagt benhårt nej till chokladmjölk.


Om man inte kan motionera pga regn, då kan man väl äta/svulla istället va? Finns visst en del pizza kvar sen igår....


Har lovat barnen att de ska få titta på film i eftermiddag, efter att läxorna är gjorda och innan vi ska på korv-middag. Sällskapsresan om när Stighelmer åker till Kanarieöarna. Oslagbar ju. 


Så där ja, en lite delrapport blev det visst, skriver mer senare.


//Åsa: hon som kan styra hela världen med sin dator känns det som 



Heja mej!

Jag gillar att kunna skriva: idag har det varit en bra dag! Känns bra o ser bra ut i bokstavsform.


Apoteket som är öppet 24 timmar om dygnet fick återbesök av mej 07.10 för att rätta till balsamincidenten. Inte på nåt sätt så att jag bytte flaskan mot schampoo utan jag köpte schampoo o balsam av ett annat märke som var tydligare med att visa skillnad på innehållet. Topp! 


Ägnade ett tag med att skypa, lätt att få en stund eller två att gå apafort då. Kraften kom tillbaka med besked. STÄDKRAFT. Vi har ju som sagt fått skura herr Jeff M (hyresvärden) ingrodda lort på väldigt många ställen, men inte alla. Idag tog jag helt sonika tag i trappräckespinnarna. Gno o skrubba, fina o rena nu, även duschkabinen fick sej en duvning, på undersidan av dörren var det vääääldigt sunkigt kan jag säga... Uäk!


Barn hämtades, pappa var med på skype och fick även åka med till Harris Teeter. Där dog förbindelsen, precis när jag hade kommit fram till öl-hyllan. Lustigt. Köpte lite goda tilltuggsgrejjer till pojkarna som kommer i kväll och sen for vi hem. Läxor. Kul! 


Helt plötsligt kom gästerna, o barnen var så spralliga o pratglada så att jag nästan blev fnissig. Dom har tydligen ett uppdämt prata-med-andra-på-svenska-behov. Härligt. Maten var god, Papa John kan man lita på! Tyskarna var väldigt charmiga, och utan lederhosen. Trevlig kväll helt klart.


Ett endaste foto har jag tagit idag och det är....


En postbil, helt logiskt.








(här blev det ett ofrivilligt mellanrum, är inte så bra på just hur man tar bort mellanrum helt enkelt)
Idag om exakt tre månader fyller jag år, o är i New York med ett gäng flickor hemmifrån. Jag känner dem inte alls egentligen, kompisars kompisar kan man säga. Ska bli väldigt roligt att få träffa dem och uppleva NYC på samma gång. Längtar o ser fram emot! Det är utlovat drinkar på min födlis, känns glamoröst med hela den trippen faktiskt. Jag är ju helt vild ju. 

Dagens tankar o lärdomar

Omtanke från min omgivning o av andra känns så skönt. Blir trygg liksom. O alla snälla kommentarer på Facebook o här på bloggen, o mail. Tänk att så många männsiskor bryr sej om en annan människa, lilla jag. Om alla vore som ni skulle världen vara en bättre plats, det kan jag lova. Tack tack tack!!

Jorå, idag har jag myst med väskorna. Basse kunde inte avgöra hur fina dom var men han sa att han förstod det eftersom jag var så glad....

Glassbilen här spelar inte samma trupetsång som hemma ( vi lurar små barn vi lurar små barn med våran glassreklam) utan här har dom en godnattsång som brukar vara i speldosor som bäbisar har. Är det för att barnen ska bli trygga o vilja köpa glass? 

Tyska pojkar kan ju engelska

Huset är renare, händerna torrare. Ge o ta hela tiden, vad det än är

Jag har det, bananerna mognar ju snabbare än kvickt här. Beror ju på värmen ju.

Kommer förmodligen aldrig vänja mej vid amerikanska dammsugare.... Ni vet va? 



Svåra att hantera på alla sätt o vis. Klumpiga och väldig knöliga att skjuta omkring. Tills jag hittade knappen som gör att man kan vinkla den bakåt. Ja vad smart! Jag tror att vi köper en swedish kind of dammsugare ändå. En sån där som rullar på golvet o som man drar efter sej i slangen. Så får det bli.

Have a good one menas ha en bra dag, såklart! Alla är så trevliga och det spelar nog ingen roll hur jag än har sett ut eller haft på mej. Folk hittar alltid något positivt att säga om en. Otroligt fascinerande. O snällt. Jag har fått flera kommentarer om mitt extremt glittriga nagellack som Cajsa har valt ut o som jag fick i pigga på dej present. Hysteriskt glittrigt. O omtyckt tydligen. Om någon som läser det här vet att kommentarslämnarna bara hittar på av rent rutin, snälla säg inget till mej.

I morgon är det bokmässamiddag på skolan, med korven ni vet? Ser fram emot det, spännande!

Snart har mamma varit en ängel i exakt 10 år :-(

Gucka med spenat, parmesan och kronärtskocka är väääldigt gott, till allt.

Här kan man adoptera allt, Adopt a highway, adopt a stream (måste vara en å) Ja, varför inte?


Gonatt med mej o godag på er! Have a great one all Y´all.

//åsa, hon som åker bergodalbana i livet.












onsdag 23 februari 2011

Hemlängtan och rastlöshet

Onsdagen var ingen roligt dag. Tycker det är seeegt att vara hemma när barnen är i skolan. Kan inte ta mej för någonting, finns inte mycket att göra heller. Längtar efter vår container, snälla kom! Längtar efter Bianca o Maiken, systers fina små fast ganska stora tjejer. Längtar efter syster, o Anna o pappa o vårt hus och vårt vanliga liv. Jag förstår ju att vi är i en omställningsfas, allt är lite rörigt och svårt och upp o ner. Kanske måste jag lära mej låta vissa dagar vara lite sämre och inte ha dåligt samvete för att jag känner så här. Det här är ju vad vi vill. Ångrade vårt flyttbeslut igår... Basse ska vara borta nästa vecka, på sin födlis. Två nätter i Orangeburg som ligger i South Carolina. Veckan därpå ska han till Polen och Stockholm. Nja, jag vet inte. Det ingår ju i konceptet, att Basse reser, har ju alltid varit så men just nu vore det lite skönt att ha hela familjen samlad, är inte riktigt trygg o tillräckligt kaxig för att bli ensam här ännu. Jaja, det är som det är, det kommer gå bra. Har ju inget val....


Solen sken o det var varmt igår, tog mej samman och satte mej ute i solen och ringde livräddarJenny. En långt och härligt samtal om ytliga o vanliga saker, om hårklippning och korv... Så skönt. Fick världens energi, och bestämde mej för att låta resten av dagen skulle vara glad o positiv. När jag hämtade barnen på skolan kom Mrs Queen fram och sa att Lucas varit jättebra i skolan. Han hade fått läsa ur en bok inför hela klassen och sen fått svara på läsförståelsefrågor. Han hade fått allt rätt, eller 100 som dom säger här. Syftar på procent tror jag. Rörd och stolt som en tupp, han är helt grym vår lille pojk. Cajsa hade stukat tummen, eller fått den ur led på nåt sätt när hon och Ixcel hade åkt rutschekanan. Ett besök hos skolsyster hade det blivit som fryst ner tummen och dragit den tillrätta på nåt sätt. Kanske inte så allvarligt men lite synd om flickebarnet var det allt. 
En bra skoldag ska firas med glass, vi åt på ett ställe där man tar sin yogurtglass själv i kranar, flera olika smaker o sen häller man på vad man vill. Massvis med strössel, nötter, godis, frukt, sås, grädde och kakdeg! Man betalar i vikt när man är klar. En rolig o god upplevelse helt klart.



Behöver jag tillägga att dom är bautastora?



Barnen köpte varsitt par flipflops och Cajsa fick ett par skor. Nu kan jag bocka av en punkt på listan i allafall.

Blev visst ett inköp till, men bara i rent exprimentiellt syfte så klart, enbart därför...


Två väskor blev det visst, dom där från Costco. Men neeeej, shopping botar inte. Man kan inte shoppa sej lycklig. Jag brukar ju mer eller mindre sova med nya fina saker i sängen, iaf när det gäller skor och väskor. När jag har blivit riktigt glad för något och vill vända o vrida o titta o klämma så där, då blir de mina sängkompisar för en natt eller så. I natt stod väskorna fortfarande kvar i hallen, oupp-packade. Idag känns det bättre. Väskorna är apa-fina. Skinndoft och mjuka som små bäbisrumpor. Härligt! Snart ska jag gosa lite med dom. Men lyckligare, nä. (det har jag ju vetat hela mitt liv iofs, men försöka duger)

Mer då? Cajs fick ett brev av sin nya fröken. Det verkar som att man byter klass o så rätt som det är här, vet inte varför. Brevet var väldigt gulligt, blev rörd - igen...






Men hur gullig är inte fröken då?


Ikväll får vi besök. Tre svenska Husqvarna-killar-män-gubbar. OCH TVÅ TYSKAR. Fasen med. Jag hade sett fram emot att få sitta o prata lätt o avslappnat på svenska men nu blir det uppstyltat och så officiellt när lederhosen kommer. Gillar inte! Blir inget avancerad mat i vilket fall, har inte så mycket köksprylar att jag fixar en sån middag riktigt så jag kör precis tvärtom. Det blir homedeliverypizza från vår hovleverantör Papa John, öl i flaska och i bästa fall servetter. Har inte ens tallrikar till alla. O inga kaffekoppar. O ingen lust.  

(på nåt sätt gillar jag att negga idag, förlåt mej)

Dags för listan och reflektioner:

Barnen har jympa, och dom svettas på jympalektionen MEN dom byter inte om. Tänk att spela fotboll i en timma, o sen sätta sej o göra kluriga bråktal direkt efteråt. Fräscht?

Solen tar mycket här. En timme i solen = tomat. Solkräm måste införskaffas.

Skype, jag tackar allra ödmjukast för Skype. Igår åkte syster med oss på motorvägen och såg alla skyltar och sånt. Jag har alltså Skype på mobilen.... Urtufft och smart.

Men ahhh, i mitt chockartade tillstånd hade jag visst köpt två flaskor balsam när jag var på apoteket. Löddrar dåligt om man säger. Dumt!

 Jag längtar efter nyheter, o då såna som man kan relatera till. Om jag sätter på tvn så förstår jag ändå inte riktigt. Var ligger orten, vad är normalt, vad pratar dom om? Claes Elfsberg, kom till tant!

Dagens snackis på radion igår var iallafall att Justin Bieber har klippt sej, för välgörenhets skull. Och att Rihanna har en relation med en kvinna. Jaha?

Om radion. Första dagarna tyckte jag att dom spelade dålig, lustig och okänd musik på radion. Nu helt plötsligt känner man igen alla sånger/melodier/visor/ som spelas och barnen skriker från baksätet, höj mamma, hööööj. Apabra. Cajs undrade om dom som bor här känner till Martin Stenmark... Nää, tror inte det, o inte Amy Diamond heller. 

Vad ska vi göra på påsklovet? 


Ha en härlig kväll hemma i trygga sköna lugna Sverige. O Finaste Jos, detta inlägg är tillägnat dej! 

// Åsa i behov av socialt liv, obs! Joddlare från Bayern undanber jag mej vänligt men bestämt










tisdag 22 februari 2011

Jepp, min väskradar är still going strong

En dag helt enkelt. Skrotade hemma medans barnen var i skolan. Skypade med syster, chattade med Jenny, mailade och läste på nätet. Sol ute, ganska varmt och jag vet inte om det är ens lagligt för mej att skriva detta men det var faktiskt lite för varm till o med, förlåt. Berodde säkert på att jag hade för mycket kläder på mej....Har inte riktigt vågat anamma den väääldigt korta shorts-trenden som gäller här ju.
Barnen hade haft det bra i skolan och var överlyckliga för att dom fått köpa sin lunch i matsalen. Idag var det pizza... Man kan få mjölk till maten eller chokladmjölk, o chips. Grymt o gnuff, nej. Jag tycker inte det är ok. Snälla nån, chokladmjölk till maten? Nää, hoppas att Strömmingarna aldrig får för sej nåt så dumt.
Lucas hängde vid datorn, Cajsa filmade sina Scheich-hästar som var på bete i trädgården....

Efter Basses jobb for vi till Costco. Storpack o stora förpackningarnas mecka. Vi skulle bunkra upp öl inför veckans besök, o vatten o såna saker. Jag gillar tanken på öl, tycker det verkar mysigt att öppna en iskall öl med ett pys o sen få dricka direkt ut flaskan. Tyvärr, nope, öl är inte min grej, smakar mej inte. Avundas öl-drickare i alla fall.

Tog lite bilder bara för att det var kul med allt stooort. (o en fotokurs är på sin plats, kan önska mej i födlis)





Ja nåt sånt där ser det ut i hela affären. Vi köpte blåbär, i maximegapack, har blivit blåbärstokig, är en tjejsjuka i familjen.
MEN! Det viktigaste i detta inlägget, o nu har jag sparat det bästa till sist.....
I ett inklämt hörn bland flyg-drakar, simglasögon i storpack och handukar för 11.99 stod ett skåp dit mina ögon likt magnetiska drog sej. Ahhhhh... Jag trodde det var en hägring, en synvilla, en dröm....

Ni ser vad det är va? Botkier-väskor, på Costco...

Men det roligaste måste väl ändå vara det här....

Japp, det var väääldigt billigt.


Efter den synen blev jag inte mej själv mer, kände mej yr och hade hjärtklappning. På riktigt. Härlig känsla på nåt sätt, jag har inte förlorat min kärlek till väskor, den finns och den sprirar för att en helt vanlig måndagskväll explodera ut i ett vilt fyrverkeri. O vad gör den lilla människan, jo hon lämnar Costco utan att köpa.... Hallå? En vit Gene tote bag för 90 dollars. Hemma kostar den iaf minst 3500. Har jag inte helt fel låg det en Sophia Hobo längst ner, för nånstans 130 dollar. Den kostar 5-6000 hemma.

Är det någon som vill köpa en kan jag langa... Jag tror att jag tar en sväng imon, vill bara få hålla o känna o prova lite. Jag skulle aldrig nånsin få för mej att köpa en handväska för att den är billig, jag, nähädu. Skulle inte tro det ser ni. Jag gillar ju inte ens. Skojar bara!!! 


Efter väskupplevelsen, näst intill trauma, tog jag en fin bild på ett upplyst Charlotte-centrum.
Jag tycker att det är tjusigt, fotot däremot, det blev inget vidare. Skyller på chock.



Men skojar jag, det var verkligen ett uselt foto.







Vet ni, det är faktiskt ganska skönt att få vara fånigt och omotiverat ytlig emellanåt. Jag tror att det var bra för mej, mitt i allt allvar o allt nytt o svårt, att få känna pirr o extas över nåt så enkelt som en väska. Jag har inte ens vett att skämmas.
När ångan redan var uppe svängde jag in på CVS som är apoteket där jag bor. Köpte Biosilk schampoo o balsam. För 13 dollar styck. O då är det stora flaskor. Japp, känns bra att köpa glam på apoteket.

Tankar o lista:

Det där om att allt är stort i USA är ingen skröna. Allt är större här.

Vädret är en stor bidragande orsak till vår trivsel just nu.

Räkan var en liten flicka, Ines. Välkommen till världen pyret!

Jag är så glad o tacksam för att vi har fått möjligheten till detta, att bo här. Nyper mej i armen emellanåt, men i bland förbannar jag oss för att vi gör det. Det är ju barnen som har mest hemlängtan.

Jag kan inte bocka av något ännu på min lista. Ojsan, jag har inte... hunnit?

Idag fick vi en cheesecake av en granne, en mexikanska som är gift med en britt. 

Något litet framsteg har skett på containerfronten o vi får nog mer info imon. Längtar väldigt mycket efter vårt bohag.

Jag drömmer om att få köra en skolbuss, dom har tuffa kepor på huvvet. Vilket glidarjobb o ansvarsfullt på samma gång.

Vi bor faktiskt här nu, vi har uträttat massvis av bra/nyttiga/nödvändiga och glammiga saker på 3 veckor. Det har hänt så mycket, inte lustigt att vi är trötta på kvällarna. 

Nu är det hög tid att sova, godmorgon Sverige snart.

//Åsa - väskagent 003, AKA väskörnögat.






måndag 21 februari 2011

Partyanimal och väldigt korta shorts

Cajsa har blivit bjuden på sitt första amerikanska barnkalas. Nästa söndag på nånting som heter Meg-Art. "a place where you can paint pottery" Vad det innebär återstår att se. Kul i alla fall, o Cajsa längtar redan. Lurre är också bjuden, för att sällskapa med födlisbarnets storebror, en sällskapspojk helt enkelt.


Upptäckt:
Människorna här har väääldigt korta shorts. Ill-korta! Ser ut som Svenska fotbollslandslaget år 1974. Kanske vänjer man sej, kanske inte. Rimmar iaf dåligt med all prydhet som är här.


Kaffedags!


// Åsa- klädanalytiker

söndag 20 februari 2011

Week-end eller weak-end?

Båda är rätt, helg har det varit och sjåpigheten måste få ett slut, har fått ett slut. Jag måste kämpa för att behålla min handlingskraft. O då menar jag inte handling som i shopping...

Helgen har varit god, solig, mysig, produktiv (Basse), dyr (Cajsa), klurig (Lucas). Har susat omkring till hopbbyaffärer, Cajsa är skogstokig i alla scrapbookingsaker som finns att köpa. Hon älskar pyssel. Basse blev också lite hänförd på Hobby Lobby. Vi köpte en bauta-stor tavla med en häst på. Hade jag varit en vanlig bloggare hade jag ställt upp inköpen lite snajsigt på ett bord o fotat o länkat men nu är jag bara Åsa. Sånt kanske jag gör den dagen jag inte har tusen andra saker att skriva om. Jag kan däremot berätta att på apoteket säljer dom Redken o Tigi-hårvård. Jag gillart!

Poolen har målats vit, den var dala-Gustav-Vasa-blå innan. Det kändes inte riktigt som vi o inte heller som att det passade till huset. Vit är den nu iaf. Har också fått målat en stor urna i betong, den hade ägaren-som-vi-hyr-av-Jeff lämnat (bland 4 miljarders andra prylar). Den var spygrön innan, nu är den vit. Kanske hade varit snyggt med en grå färg men hallååå, vi köpte vit färg o nu får vi visst måla allt i vitt. Allt, precis allt, till burken på 50 liter är slut. Det blir bra det!

Vi har ätit ute, på Red Robins, ett hamburgerhak. Trevligt o gott o så.




Finns faktiskt annat där också

Guess who´s?


Jag är ju jättesur för att jag får hålla DOGGYBAGEN, skojar bara.


Vi har pysslat lite med Lucas läxor med. Helt otroligt svåra läxor för en som inte pysslat så mycket med bråk de senaste 25 åren.... Lucas tycker också det är svårt, dom har ju inte ens börjat med svåra saker i skolan hemma om man jämför. Och varför heter det bråk? Låter lite galet kan jag tycka. Prata om att negga redan från början. Se så barn, idag ska vi lära oss bråk... Erkänn att det låter lite elegantare med " write each improper fraction as a mixed number in simplest form"? Jag fick i alla fall helt sonika gå ut på nätet och fräscha upp bråk-kunskaperna. Jorå, jag knäckte koden ytterligare en gång, senast var år 1914 och tror att jag lyckades förklara för Lucas med. Han är så duktig lilla bubben.

Solsidan på tv4 play, några pannkakor med sirap och en uppvisning (näää, skojar du) av Cajsa. Idag var det black eyed peas och såna där cheerleaderfluffar. trevligt. 



Lägger till en punkt på söndagsinlägget...

Veckans mål-lista (jag älskar listor)

Köpa ett par skor till Cajsa, som både hon o jag tycker är lämpliga. Jag tycker inte att highheels med remmar är ok på barn, o def inte som skol.skor....

Fixa fräscha dynor till utomhussoffan. Vita hyrhandukar funkar så där bra. För små och behövs till annat.

Laga minst hälften av måltiderna hemma. Nu är det nog med glidarmiddagar ute.

Plugga engelska, minsann!  Har bra pluggböcker, jag har tid, jag har behov och jag har lust (not)

 Bjuda svenska kollegor till Basse på middag på tisdag. Går att köpa sej fri va?

Skolbusspremiär för barnen, o mamman får stå o vinka

Skolmat ska köpas av barn på skolan, med nyfådd pinkod. På nätet kan man sen se exakt vad barnen köpt i kafeterian. Bra så att det inte blir chips o sånt. Mamman kan ta en frukt hemma, eller en tallrik fil, eller ett blad, en tsk vatten... Huvudsaken är att barnen är glada, o ärligt, skolmaten är nog sådär.




Lärdomar o tankar

Alla äpplen är inte goda, fyyy, fick Ikeakorvsmak av äpplet

Lite vit färg piggar alltid upp

Scout-kakor finns i olika smaker. Goda.

Skolan vill att man donerar pengar till allt möjligt, denna vecka är det nya läseböcker som behövs.

På torsdag är det Buddy-dinner på skolan. Det är bok-mässa och den avslutas med en middag. KORV o glass, det blir bra det, kan nog slänga ner korven i handväskan utan att nån ser.

Tygblommor funkar (påminn mej aldrig om att jag sagt det där)

Det bästa med USA är: maten, vädret o pysselaffärerna enligt cajsa, hon som dessutom inte äter annat än macaroni and cheese.

Bråk är roligt, mattebråk asså

Det bästa med att bo i USA enligt mej är att få vara med familjen hela tiden, (o vädret, o maten, o att alla är så trevliga, o utbudet på ALLT. O utmaningen, o allt jag lär mej. O allt jag ser.)

Jag kanske kan få skörbjugg?

Är lite virrig, har mina skäl, finaste Malin, bästa goa fina tappra modiga hjärtliga gose-Malin föder sin o fina Philips efterlängtade räka med kejsarsnitt i morgon. Jag kan inte tänka på något annat, jag vill vara hemma, jag vill hjälpa till, jag vill torka tårar, jag vill bära tunga matkassar, jag vill tassa på tå för att räkan har somnat, jag vill ge paket, jag vill få hålla bäbben men mest av allt vill jag säga grattis!
Jag är så glad för er skull finaste MM o PP, jag hoppas att allt kommer gå bra, det kommer att gå bra. Jag längtar så, o snart får vi veta vad räkan är för någon liten filur. Jag håller tummar för en välskapt

Jag hjärtar räkan helt enkelt

Godnatt

// Åsa, skengravid och lycklig

BTW

Hihi, jorå, en uppstyltad fin shoppingbild, var tvungen :-)

Scoutkakor i smaken citrom, o barnens val av snacks till lunchlådan.
Kex, med socker, en vardag? Jorå, vi är laglösa. 

















fredag 18 februari 2011

Learning by doing...

Så ja, då var den handlingskraftiga dagen till ända. Lyckades med mina uppdrag, och fick till o med lite bonusuppdrag gjorda. Varmt o skönt, barnen har överlevt en hel skolvecka med beröm godkänt. Forrden tankad, drive thru-bank besökt, håret klippt (inkl en rundvandring på tillhörande spa), lakan tvättade på annan ort än scary hemmatvättstugan, mys-stund med barn o mexikanskt på altanen, Ikea besökt o Hobby Lobby avnjutits.


Ja, en smidig bank helt enkelt. Här brukar Basse gå omkring..







Ikea var faktiskt väldigt... häftigt att besöka. Hemma är Ikea vardag men här, vi kände att hej, detta är mer vårt än ert, ge plats, vik hädan. Stolt som en tuppfamilj (fast det var bara jag o Cajs) gick vi omkring o läste skyltar högt o tydligt så att alla skulle höra hur Leksvik, Småland och Hemnes ska uttalas på äkta svenska. Svensk-shoppen var också kul, Kalles, knäcke, bullar, sylt o vad det nu var, jo dammsugare o delikatobollar, Marabou o kaffe. Ost med. Kan tänka mej att för utflyttade svenskar som sällan åker till hemlandet är Svensk-shoppen en guldgruva. Vi tuffade till oss och skulle köpa en sån där 5 kr korv, fast vi egentligen inte gillar sånt. Fy fabian, så vidrigt läskig att Cajs klöktes så fort en korvbit kom i munnen. Men vad var det där för korv? Jag gillar inte att man säger äckligt om mat, men i det här fallet var det befogat. Fy! Skärpning o uppstramning på den punkten Ikea.








Hej då äckelkorv. Här äter vi bara korvbröd serrö!

Hade på vägen till Ikea, som BTW ligger på Ikea boulevard, sett en skylt med Hobby Lobby på. LivräddarJenny hade tipsat om att där kunde jag köra taveldukar. Åh heliga makaroner. Vilken affär, eller snarare himmelrike för alla som gillar pyssel o papper o fix o trix o lite annan inredning. Tyger, superhärliga o trådrullar uppradade snyggt o prydligt. Säkert 500 olika sorters sidenband. Det fanns allt o allt, men inte skabbigt utan väldigt fin ordning och organserat. Jag älskar! Vi ska dit en sväng imon med, bara för att vi inte hann titta på allt. 
O till lillasyster, här finns bakgrejjerna. Du kommer att vilja vara där i tre timmar o pilla o titta o klämma o så. Jag vet inte så mycket om priserna på sån där tyll-spritsare men där kostar dom 1.79 usd. Tycker att det låter billigt....


For you my dear:






Stickers någon? Älskar ordningen!
Nåväl, så här har min dag varit, en bra dag fylld av bonussaker. Ytterligare en bonus är att jag hade väldigt många besökare här idag på bloggen, över 200. Helt overkligt roligt att så många tar sej tid o läser det lilla jag har skrivit. Tackar o niger, känns overkligt och galet roligt. 

Några lärdomar:

Korven på Ikea borde skämmas

Jag klarar mej bra utan GPS, iaf lite

Barnen har uträttat stordåd denna vecka.

Kemtvättsgubben var härlig, o att tvätta en uppsättning lakan till dubbelsäng kostade 7.50. Sen fick han visst ganska mycket i dricks. Det var han värd.

Jag saknar min frisör

Det finns ingen hejd på pysslet i Hobby Lobby. Grymme!

Kusin Mattis o fru Pernilla har flaggat för besök i september. Jag hoppas av hela mitt hjärta!

Jag tror att priserna på Ikea var lägre här, kan dom bli mycket lägre?

Människorna här är trevliga mot varann i trafiken (nu låter jag som en motorjournalist som pratar om en bil) 

Killen i på frisörsalongen kallade mej SWEETIE! Tror inte att han menar det riktigt men det struntar jag i, blir glad iaf. 

En flaska OPI nagellack, kostar en tredjedel mot Sverigepris. Roligt för en som är en nagellacksnörd. O vet ni, OPI Designer Series, som jag köpte hemma för 280, kostar inte med än 7 dollar. Galet och underbart.

Fötterna svullnar vid exakt 22 grader, då gäller platta, sköna skor utan klack. Gör om gör rätt, men ville ju vara fin när jag skulle till Ikea....

Cajsas första ord på engelska som hon skrivit ner för att komma ihåg är SNABEL (trunk)

Har redan tröttnat på Mexi-rester



Sov gott o allt, syns i morgon eller så

//Åsa - the queen of pysselaffären