onsdag 9 februari 2011

Skoltestet o annat

Tack för all härlig feedback om bloggen, både här, o på facebook och via mail. Jag blir nästan lite generad men mest stolt! Så roligt att många läser och är intresserade av oss. Gulle!

Vi har varit till CMS som är en slags inskrivningsenhet för skolorna här. Papper skulle lämnas in och barnens kunskaper i engelska skulle testas. Cajsa var mer än nervös och hade till o med lite svårt att sova. Jag förstår henne. Lucas var cool, som vanligt. Han pratar ju mycket redan och är inte rädd för att göra bort sej heller. 
Vi blev så otroligt varmt välkomnade på CMS, gulliga förstående människor som var imponerade av vår "flytta till USA-pärm" Där har vi alla papper, intyg, avtal och annat, vi har extrem ordning på allt, känns bra. Trots det fäpplade jag som en vilde med alla vaccinationsintyg som skulle till skolsköterskan. Trots mitt fäppel och de något knapphänta intygen på svenska tog den gulliga sköterskan alla papper och vaccinationskort och
sammanställde vaccinationerna i ett formulär, rätt daterat och allt. Proffsig!

Vi hade alla papper i ordning, förutom en kopia på el-räkningen.... Eh? Den behövdes för att bevisa att vi bor i huset vi säger att vi bor i. Jaja, är bara att lösa.

Vips kom en annan tjej, Amanda, och sa att nu är det dags för test, kom med här Cage-a (som Cajsa kommer kallas här tydligen). Jag smög efter och satt utanför båset. Fyyy vad jobbigt att se Cage-a våndas och försöka men inget kunna, inte ens förstå eller ännu mindre läsa på engelska.




Det gjorde så ont i mamma-hjärtat, väldigt ont. Efter testet grät Cajs länge, måste vara jobbigt att inte förstå eller kunna säga något på språket man blir tilltalad på. Efter testen stod det klart att Cajsa ska få en egen engelska-fröken i skolan som kommer vara med henne. Tyvärr har hon insett att fröken inte kommer kunna ett skvatt svenska. Cajsa vill ha sin Teresa, vår engelskafröken från hemma.
Lucas klarade sej bra, över förväntan faktiskt. Han kommer få hjälp med att läsa på engelska. Pratet är inget problem. Skönt! 
Efter testet fick de tre sprutor var, bland annat Hepatit B. Nu har dom härligt ont i armarna, så där som man fick av svininfluensasprutan. 
Japp, så var det med det, i morgon ska vi besöka Huntersville Elementary school och lämna in tusen dokument. Ska bli hur spännande som helst att se barnens nya skola. (men det tycker inte Cage-a) Tror att det blir bra för dem att börja skolan nu igen, efter nästan tre veckors ledighet.


Idag har vi köpt en kaffemaskin, är ju lite bortskämd o kräsen när det kommer till kaffe, men min älskade kaffemaskin hemma är nu utlånad på foder hos Anna, den skulle ju inte funka här. Jag saknar den massvis (saknar Anna med så klart).  Vi har fått klarat oss på Starbucks-kaffe, lattar o macchiatios, alldeles utmärkt men det är betydligt lättare att kunna fixa kaffet hemma ju. Personalen på Starbucks kände igen oss efter ett par gånger o frågade vart vi kom ifrån. Sweden, Oh, I love Switzerland sa dom då. hihi, inte första förväxlingen Sweden-Swiss på nåt sätt.


Idag har det varit sol, men kallt. Barnen o jag promenerade omkring här, det är så fint!


Vår gata i stan




Golfbanan ligger ett stenkast hemmifrån


O poolområdet




Infarten till vårt område



Tycker dom är så fina, skolbussarna alltså


O sen har jag lovat några bilder från huset, med hyrmöbler o allt....





















Ja, nåt så här ser det ut, bilderna kom visst lite huller om buller OCH! Notera min walk-in-closet, jippi.


Lärdomar o annan vishet:


Om man ska posta ett brev så lägger man det i sin egen brevlåda o fäller ut den röda pilen.


Blåbär är gott


Sweden or Switzerland, det är frågan


Cajsa får finna sig i att kallas Cage-a


Steve har presterat litegrann, tror att han är blyg


Deo roll-on är svårt att få tag på


Dinosaurien har varit borta i ett dygn, puh!


Apoteket säljer vin o godis o coca cola o tusen olika sorters painkillers


Jag har tappat lusten att måla naglarna


Cajsa vill ha en hund, hon har hittat sånadära "djurpolisen i Houston"-hem här.


Cajsa vill ha allt fyrbent som finns


Väderprognosen säger 24 grader o sol nästa söndag


I morgon ska vi provbada bubbeltunnan utomhus


Tror det var allt!


Superkram


//Å







3 kommentarer:

  1. underbart, Cajsa kommer att tuffa till sig så småningom (bara hon får en ponny, hund eller katt he he)naglarna kan behöva få vila sig lite efter all stress och uppståndelse och acklimatisera sig till sitt nya språk och klimat. Undrar oxå om Biotherm Lait Corporel är en hyrflaska?
    Starbucks har fina muggar och ok kaffe, tror att du kan öppna en DriveThru ASAS KAFFI-PALACE i ditt hood, med hjälp av din kaffemaskin och glada humör.
    Jag bara flamsar, snart smäller det och vi kan fira med Skypeframträdande och Champagne, bara 11 dgr kvar Tjoho!!!!! love you som vanligt, Philip är sjuk och jag mår bra. Hej då.

    SvaraRadera
  2. Åh, så roligt att läsa. Been there. Done that. Liksom. :)

    SvaraRadera
  3. Anna, vad skönt att veta att andra gått igenom samma och faktiskt överlevt! Det finns hopp :-)

    Just nu är jag väldigt stukad, aj aj har ont i hjärtat och tvivlar på allt. Går nog över om exakt tre timmar.

    //Å

    SvaraRadera

Tack snälla för att du tar dig tid att kommentera, blir glad!