torsdag 17 februari 2011

Fru Ström o ström - livsfarlig kombo

Det här med strömstyrka här o hemma är ju olika saker tydligen, o det vet jag ju. Därför har vi inte med oss saker, inte så många i allafall, som går på el. Min symaskin, dammsugaren, kaffemaskinen, brödrosten, ja you name it, är därför kvar i Sverige. Datorer o mobiler går att ladda som vanligt men med adapter så klart, o så finns det en sorts adapter som ställer om strömmen på något vis, till amerikans standard. Fiffigt ju, för då kunde jag ju använda platt-tången o så. Vår lilla hårblås har en omställningsknapp på sej som gör att den blir till lägre ström och bara behöver en vanlig adapter. Hm, men i dag när jag skulle blåsa håret hittade jag bara specialadaptern, den som ställer om strömmen. Kan det vara så farligt att kombinera dessa två måste jag ha tänkt. Det var det kan jag lova. Först gick det ganska bra, o sen blev det väldigt bra, o varmt. Till saken hör nog att vi har vanliga kontakter i badrummet så där, bredvid handfatet står jag o fejjar. Rätt som det är kommer det eldsflammor ur kontakten. Å hilfe, attans också. Jag drar ur sladden o kopplar bort adapterprylen som ryker o slänger den i handfatet o spolar vatten på den. Smart där tjejen, el o vatten är ju osams så det skriker om det. Allt gick bra, men jag blåste lite i själva väggkontakten också, för att liksom släcka elden däri om det nu var nån, det pös i vilket fall inte längre ut rök...Släckte lamporna också, tog bilen o åkte iväg. Men Åsa? Var det bra gjort? Jag som är påläst, borde vara, efter alla avsnitt av 112- på liv o död, SOS gute där Jonas var med i vinjetten, SOS västkust och animal rescue i Houston jag har sett. Har haft lite lätt ångest över detta hela dagen. Så ska jag aldrig göra mer, jag lovar


Barnen har haft en bra dag verkar det som, glada o spralliga. Måste få skryta lite med lurreburr. Han hade prov i tisdags, deras tredje dag i skolan. Lucas smackar till med ett fantastiskt resultat, på ett främmande språk. Jag tycker att det är så imponerande! Heja Lucas, du är bara så bäst! Läxläsning och hårklippning för pojkarna i familjen o sen torsdagsglam på mexikansk restaurang. Väl hemma var det lite tv-tittande och sedvanlig uppvisning av Cajsa. Idag var det fyra olika ridsporter. Hoppning, dressyr, vanlig ridskola och westernridning. Tror jag ska smygfilma henne nån gång, hon gör fantastisk piaff...


Vår fina tavla gjord av bästa Malin får påminna mej
om att jag lever i en dröm. Det här är vad vi vill o har önskat.
Idag kom containern med tavlan till USA, ses snart.

Å den här lilla godbiten, jag har inte glömt den. Fullproppad med
presenter, kort, brev o annat från familj, kompisar o vänner.
Jag vill öppna den nuuuu. Skynda hem till tant.
Det här blev bara en helt vanlig, lite seg dag. Hur ska jag klara av att inte arbeta? Kryper i skinnet nästan och blir handlingsförlamad på samma gång. I morgon är det nya tag, det lovar jag. 

Lärdomar:

Missbruka inte adaptrar och använd inte vatten o el samtidigt.

Det är en härlig, mäktig känsla att bli tilltalad som mrs Stroem

Att kemtvätta 4 skjortor kostar 7 dollar

Jag tror att forrrden är elektrisk den med, får massvis av stötar hela tiden.

Om exakt 14 veckor är världens bästa Bianca o Maiken här (o Linda o Erik med förstås)

Det är inte ett dugg pinsamt att be om doggysar på restaurang. Vi fyra skulle kunna dela på en rätt, men köper alltid 4. Nu blir det en mexikansk helg....

Har ett skriande behov av pyssel, vill måla tavlor. Måste hitta tavelduksaffär.

Jag lever i en dröm, men tror minsann att hemlängtan o tristess har slagit klorna i mej. Jag vill också få krav på mej och sen få välja på nåt roligt att göra på eftermiddagen. OBS, ej djuraffär eller spelaffär. 

Jag älskar vädret här!

Godnatt alla härliga

//Åsa, elektriker o rastlös

8 kommentarer:

  1. Kul att läsa din blogg. Vi flyttade till Florida för 6 månader sedan och jag känner igen mig i en hel del av det du skriver om :)Hoppas barnen finner sig till rätta i skolan snabbt!

    Jag var förresten i Huntersville för 3-4 år sedan. Såg inte så mycket men det blev en hel del shopping, jag var flera gånger på ett köpcenter som jag har för mig heter Northlake Mall strax norr om Charlotte. Vi var även till något ställe som heter Concord Mills, men det tror jag låg åt något annat håll.

    SvaraRadera
  2. min drömflicka, jobbigt om huset hade brunnit ner he he.
    Inte illa av Lukas att klara provet, han kommer att få en skön amerikansk brytning tills vi ses i sommar tror jag medan Cajsa kanske fortfarande är på Bid It -stadiet (nejdå, hon kommer igång när som helst)
    Var hos BM idag på sista kollen och bebisen uppskattas till 3,3 kg phu ! ingen femkiloare vad det verkar. Blodtrycket är på tok för högt men inget att göra åt nu så här dagarna innan, bara ta det lugnt. PÖSSSSSSS !!!

    SvaraRadera
  3. Hahahaha! Var försiktig med den amerikanske elen! Hela konstruktionen av eldragningar och uttag är ju något helt annat än den vi är vana vid. Sedan när du ska börja köpa glödlampor märker du att djungeln fortsätter för inget verkar vara standardiserat. Men man vänjer sig så småningom.

    Vad duktigt av Lucas! Grattis!

    Skön att få sina egna saker snart.

    Hur länge stannar ni?

    KRAM

    SvaraRadera
  4. Hej Loppan!! TACK för kommentar på min blogg. SÅ KUL att ha hittat din blogg!
    Förstår ju att det är MASSOR som är kostigt för er, och nytt och allting ALLT!!
    Var bor ni? Står säket här i din blogg så jag får läsa vidare.
    Jag är en gammal räv som varit i landet på heltid i 17 år, så undrar du ngt så fråga på!!
    Roligt att det går bra i skolan!
    Välkomna till the uS, ska bli kul att följa din "landning".
    Kram!

    SvaraRadera
  5. hej,

    ja det där med el är allvarliga saker men ändå skrattar jag så jag tjuter när jag läser. Jisses du är en underhållare av stora mått!

    Lycka till med allt där borta!
    //Veronica

    SvaraRadera
  6. Malin i FL: tack. Jorå, det finns ett center som heter Northlake mall här o ett annat, en outlet som heter Concord mills. Jag har varit på båda, mer än en gång.... Så roligt att läsa din blogg med, skönt att ta rygg på någon som har försprång.

    Malin B: var rädd om dej, vila mycket nu. 3,3 är perfa! Cajsa kör mycket med Yes oh my like.

    Taina: mmm, allt, precis allt, verkar vara djungel. Vi ska stanna i 2 år, minst.

    Annika: Tack! Vad skönt med en räv, känns skönt att veta att du finns om jag har nån klurig fråga. Vi bor i Huntersville, NC, nära Charlotte

    Veropenn: gulle dej, vad snäll du är. Kul att du uppskattar. Tack!

    Kram till er

    //Å

    SvaraRadera
  7. Taveldukar: Michael's, Hobby Lobby, AC Moore... Hm, finns säkert fler, men kolla vilken du har närmast dig! Vill du pyssla, så är vilken som av dessa affärer rena himmelriket :-)!! Kram!!

    SvaraRadera

Tack snälla för att du tar dig tid att kommentera, blir glad!