söndag 13 februari 2011

En lördag...

Men hur skönt var det inte att vakna i morse och den goa "första-skoldagen-är-över-och-gick-bra" känslan fortfarande fanns i kroppen, dessutom sken solen. Jag gillart!
Lite stök o fix här hemma, allt tar på nåt sätt längre tid jämfört med hemma. Här har inte nya rutiner och nya förvaringsställen satt sej riktigt. Att duscha och göra sej i ordning tar helt plötsligt trekvart för att jag för det första inte vet vilket håll man ska vrida på vattenkranen för att få varmt vatten, dels för att handduken hänger på galet ställe och mest för att sminket är på en hylla till höger istället för i en låda till vänster. Topsen ligger nere i ett skåp och det tar en kvart att ta sej från badrummet till walk in closet (jag älskar att ha och älskar att skriva det)  Sen så funkar hårblåsen bara på halvfart för den är inställd på svensk elstyrka o inte amerikansk så den blåser bara kall-luft. 
Basse har haft en fixardag i garaget och i trädgården. Vi har inte speciellt mycket egna saker att fixa med men husägarJeff har snällt nog lämnat efter sej en himla massa skräp, bråte och tjafs. En söndrig boll, 9 vindspel, en skitig pall och ett gäng andra helt ointressanta saker. Skönt att röja bort och slänga hans gamla prylar. Barnen var ute o lekte med andra barn o byggde kojor av skräpet så nu har vi istället ett skräpupplag i trädgården i stället för i garaget.


Cajs o jag for iväg på lunchlådajakt, o jepp, yes vi hittade och jaaa det fanns några kvar. Cajs kunde inte bestämma sej för en utan vi fick köpa två till henne (egentligen handlade det om att jag inte hade ork eller tålamod att vänta). Känns bra, har också köpt 45 Valentineskort till klasserna. Pennor o suddisar, o överstykningspenna. En påse M: s o en Cola. 
Vårt närmsta center heter North cross o ligger 5 min härifrån. Vad kan man jämföra med? Ett halvt Jönköping city kanske, dock utan HM o Gina tricot. Däremot ett Harris Teeter som är mataffären, den har öppet dygnet runt. Bra! Ifall vi skulle få behov av nåt speciellt mitt i natten, Grahamsmjöl tex.




Lunchboxar o ett peacemärkekylklamp (gissa vems)




På kvällen var vi ut o åt, på Chilis. Fullt av folk på resturangerna, kanske beror det på alla hjärtans dag som är på måndag, eller så är det så här på lördagar. Folk i varierande uppklädningsgrad, minst sagt. En såg ut att ha pyjamasdress på sej.... God mat, mycket mat och vi fick med oss vår första doggy-bag hem. Härligt!


Bästa Erik, svåger o morbror. Stort tack för det fina, personliga och roliga DVD-packet vi fick av dej innan vi åkte. Vi har öppnat, läst vad du skrivit och idag premiärtittat på sällskapsresan.  
Otroligt uppskattat och jag blir rörd över ditt engagemang och all din tanke som ligger bakom! Du är bara bäst, o en tår i ögat fick jag allt. 
(Vi fick en DVD-box av Erik med massvis av Svenska filmer, svensk musik och en COUNTRY-cd innan vi for hit.)


Som sagt, Sällskapsresan med Stig Helmer avslutade kvällen.


I morgon ska vi till Costco och handla, vi ska också leta efter lounge-möbler att ha i uterummet. Det var varmt o skönt idag och vi satt ute o fikade men lite av härligkänslan förvinner för att möblerna som står där nu är mögliga o apaläskiga. Imon byts dom ut hoppas jag.


Har också sett ett hus som stått utmed vägen till vårt center, idag var det helt naket och var upplyft på en lastbil.




En bild från vår gata kommer här.


Ser nu att bilden inte var så jättebra,men iaf.

Förlåt att jag bildbombar er med alla möjliga bilder, men jag vill så gärna dela med mej av allt jag ser o upplever. Önskar ni var här!

Allt för nu, bäddtid, sov gott!

//Åsa












4 kommentarer:

  1. du måste bomba ännu mera, det är liksom detta vi vill se (plus bilder från restauranger när ni sitter och svullar)
    Härlig dag verkar ni ha haft, idag är det söndag och vi ska kolla på ett hus i Månsarp av alla ställen. Annars no plans, allting är färdigt här hemma och det är skönt för jag har inte mkt krafter kvar i kroppen utan det är mkt gnäll och stön nu. Pussa dina.

    SvaraRadera
  2. Bara så roligt att se!! Puss på er o ha en skön söndag!!

    Kramen

    SvaraRadera
  3. Det finns faktiskt grahamsmjöl, som säljs i alla fall på vårt HT och då heter.... tada... graham flour :-). Men ännu hellre, och billigare, köp whole wheat flour, det är samma sak typ, även om det aldrig är riktigt samma sak här. Ah ja, mannagryn heter Cream of Wheat, så vet du det också, om lusten för mannagrynsgröt skulle bli outhärdlig vid missinassen. Vi ses på tisdag, Kram!

    SvaraRadera
  4. Härligt att höra att ni trivs! Johan och Rebecca hälsar. :)

    SvaraRadera

Tack snälla för att du tar dig tid att kommentera, blir glad!