måndag 7 februari 2011

En helg o den första bortgörningen (made by Basse)


En super-bowl gubbe i grannens trädgård...
Så, nu har vi haft vår första helg här borta. Helgen inleddes med bortgörning eller kulturkrock kanske det kallas, roligt iallafall.  Basse skulle till banken för att öppna ett lönekonto, och banken var en kombinerad drive through-bank (bara en sån sak) o vanlig bank så han parkerade och gick in. Skriv skriv o fyll i här, sen ville dom ha 25 dollar vilket inte fanns i börsen utan behövdes ta ut det från det svenska kontot i bankautomaten. You can go out there sa bank-kvinnan. Lite fundersam men lydigt gick Basse ut i regnet och ställde sej i automatkön, gåendes i drive-througen i ösregn mellan alla bilarna. Tillslut var det en bankanställd som såg honom gående i bilkön och viftade in honom. Det fanns tydligen en automat inomhus också, men i ett annat rum. Vilken syn att se Basse i skjorta o slips, i ösregn, med visa-kortet i handen mellan de stora pick-upperna. Hihii. 


Vi fick pizza levererat hem till dörren på kvällen, härligt. Bara att gå in o beställa på nätet och en tre kvart senare står Papa John utanför dörren. Goda pizzor, men stora. Fick äta pizza till lunch i lördags och en pizzmiddag ligger i frysen. Har lärt mej nåt på det med.... 2 dollars kostade utkörningen. Inser att jag kommer bli en latmask och extremt bekväm.


I lördags var vi till en mobil-affär, dit fick vi faktiskt bege oss själv, ingen delivery alltså. Vi behövde nya abonnemang till telefonerna, blir lite dyrt att ha svensk mobil här, nu är det fixat. Vi kommer inte att ha hemma-telefon här utan bara mobiler, maila om ni vill ha våra nummer.


I lördags kväll var vi hembjudna till Blogg-Jenny som bor här i Charlotte, jag har mailat lite med Jenny och hon har svarat på mina frågor och kommit med goda råd. Väldigt kul att få träffas på riktigt. Kändes glammigt att få hoppa in i superpickupen och säga till barnen på gatan att näää, lucas kan inte vara med o leka för vi är bortbjudna. Coolt! 
Jenny med familj bor på andra sidan stan, det är 6 mil dit., huset o inredningen är väldigt smakfullt och svenskt-amerikanskt. Jag gillart! En supertrevlig kväll, god god mat och barnen lekte och hade roligt, iallafall Cajsa som har ett uppdämt lek-behov. Känns skönt att ha kontakt med J, hon har lovat att hjälpa mej med vilket smör jag ska köpa o så, ovärderligt!!


Tack härliga Jenny o Claes för en toppenkväll. Ser fram emot att få bjuda upp er hit till bushen/vildmarken framöver!


Söndagen hade soool, fy kattsingen vad det spritter i kroppen så fort den visar sej. Jacka av!!














Vi var ner till södra delarna av staden igen för att besöka Costco. De flesta vi pratar med är helt galna i Costco som en är en stormarknad, med betoning på STOR. Dels till ytan o dels till varornas storlek. För att få handla där måste man bli medlem, så det är vi nu. 100 dollar och då får man nån procent eller två tillbaka på sina inköp vid årets slut, typ som Ica-kortet. 
Men hjälp! Vilken affär, tror inte jag sett något likande. Allt var stort, flingpaketen var som en mindre tv i storlek, paprikorna var i 6-pack o vattenflaskorna i tusenpack. Ååå, tror att jag kommer att hänga på Costco mest hela tiden, kändes också som att prisnivån var bra. Härligt!
Vi köpte 12 muffins i handbollsstorlek, flingor, frallor o vatten. Nästa gång vi far dit är det en god tanke att ha en plan, vad ska vi äta närmsta veckan eller året. Inte så kul att komma hem med 4 kg spenat, en halv gris och 14 burkar majo och inget mer. Klurig middag blir det då.


Efter Costco-upplevelsen var det tid för hockey-upplevelse. Vi hade fått biljetter till en match mellan Checkers som är Charlotte-laget och nåt annat lag. Dom spelar i AHL, som kallas farm-ligan. Ibland kan det vara svenskar med som spelar. Äh, jag vet inte så mycket om det.
Kul och annorlunda mot svensk hockey iaf. Dom slogs som vildar, långa slagsmål. Cajs började gråta, mutades med popcorn. Allt var liksom lite större, lite häftigare, lite tuffare. Precis som hemma inleddes matchen med nationalsången, men där såg man verkligen hur stolta amerikaner är, flera höll handen på hjärtat och alla tog av sej keporna o mössorna. Det var en mäktig upplevelse. 




Joråsåatt....
På kvällen tittade vi på Super-bowl, final i amerikansk fotboll o den största tv-händelsen i USA på hela året verkar det som. Ärligt talat så förstår jag absolut inget av sporten, men ser att dom springer med en avlång boll, o ska komma så nära en stor gaffel, megastor, som det bara går. Mest ligger spelarna i stora högar o sprattlar. Dom ser ganska tuffa ut, med krigsmålning i ansiktet och stoooora muskler. Flera av våra grannar har Super-bowl flaggor i trädgården, nån har en sån där uppblåsbar gubbe, alla restauranger har Super-bowlmeny. Nu är finalen över men vem som vann kommer jag inte ihåg, säkert det bästa laget va?

Idag (måndag) har jag fått mer välkommen-kakor. Hur snälla är inte folk? Goda kakor med, barnen älskar. Brownie med choklad och jordnötssmör. Jag behöver inte äta. Kände mej lite stursk så jag till o med bjöd in henne på en liten pratstund. Jag är för härlig när jag är på det humöret. Arrgghh, svårt att småprata, kan inte alla orden ju. Måste skärpa mej, måste lääära mej.

Nu ska jag få barnen att äta lite, Lucas skypar o Cajsa leker ponny-akuten. (tack gud för SVT på webben)

Jag har lärt mej:

Costco är stort i dubbel bemärkelse

Att man inte ska GÅ i en drive through

Grannar är snälla

Skype är världsabäst

En öppen eld som drivs av gas blir varm, väldigt varm

Man får slåss i hockey

Dinosaurien har nog ett bo i torktumlar-röret

Har lärt mej blogga från Macen, har fått låna cajsas pc innan för att få in bilder

Jag har haft hemlängtan, svider

Gillar sol

Allt går att piffa med tofsar :-)

Superkram

//Å



Linda, imon blir det hus-bilder. Måste styla lite först. Puss!



5 kommentarer:

  1. låter som en helt vanlig dag i våra liv ... NOT ! jag vill oxå gå på Cosco och träffa grannar på en chitchat över lite cookies.
    Philip ska hjälpa mig med Skypen ikväll, puss Malin och P

    SvaraRadera
  2. Ser jag fram emot...Med betooooning på SER!!! Sov gott!!

    Puss

    SvaraRadera
  3. Männisa, männisa skicka soool!
    Vad härligt det låter, ni verkar ha det tusenbäst och det är såå skönt att höra.
    Måste också skärpa mig och fixa skype nu så vi kan chatta nästa vecka när Saga kan vara med..
    Pusspusspusspuss

    SvaraRadera
  4. Hej, hittade hit via din systers blogg. Måste bara säga att jag tycker ni är modiga i världsklass. Kasta er över havet o bosätta er! Å så skriver du så roligt oxå. Lycka till över där, ska bli roligt å se alla baksaker din syster komma köpa när hon besöker er!
    //Veronica

    SvaraRadera
  5. Åsa, du skriver världsbäst!!! Superkul att läsa! Verkar som att ni har det bra "overthere"! Kramar Sophia

    SvaraRadera

Tack snälla för att du tar dig tid att kommentera, blir glad!