måndag 14 februari 2011

En alla hjärtans god dag med tandagnissel på slutet

Valentinsdagen, spännande och stort här. Det var två ganska så mycket förväntansfulla blonda barn som gick till skolan idag. Hela skolan var hjärtprydd och så mycket hade barnen snappat upp så att de förstod att idag vankas det snask och härligheter, o fina kort så klart. Väl på plats började underläppen darra på flickebarnet, och krokodiltårarna rann. Hon gillart inte, att va i skolan alltså. Lurreburr däremot, han ville absolut inte ha sällskap till klassrummet utan lufsade dit själv med lite gung i steget och lite fööör mycket häng på byxorna om man frågar mamman. Stolt blir jag över den modiga o tappra Lucas Punk Appleton. Han är grym!
Ajaj, inte lätt att lämna en lessen Cajs men det måste gå, det kommer att lösa sej. Hon lär sej förmodligen massvis varje dag utan att hon märker det själv.

Timmarna gick fortare än fort hemma, solen sken och det där bäddandet tar ju som sagt sin tid.
Satt en stund i en gungstol (!) ute i solen och chattade med vänner, drack en kopp kaffe och kände för en stund att livet är mer än härligt, som en dröm.

Drömmen fortsatte när klockan var hämt-dags på skolan. När skoldagen är slut ropas det i högtalarna så där som det gör på collegefilmer. Bla bla o dont forget to look in your planner o have a nice evening eller så. Rektorn står vid ytterdörren och släpper ut barnen, alla går på led och drar/släpar på sina stora väskor och mappar och idag  Valentines-påsar med gåvor. Så söta, och overkliga. Bränner till lite bakom ögonlocken, o jag som inte har så lätt för att bli rörd. Nooooonooo, inte jag inte ;-)

Tillslut kom nåra jag kände igen:

Mina idoler just nu
Dagen hade gått bra verkar det som, o väskorna var fulla med härligheter. Dom bubblar av saker att berätta och förklara, härligt att se o höra dem sådana. På vägen hem ringde kusin Mattis från Florida, där han är med sin fina fru. Mysigt att prata lite, Mattis har bott i Florida tidigare,  och kände igen sej i det jag skriver här på bloggen, skönt att jag uppfattar verkligheten på rätt sätt. Ett samtal som gjorde en bra dag ännu bättre. 

Fina Mattis o fina Pernilla, ha en skön fortsatt resa, nästa gång ni är här träffas vi nånstans hoppas jag! 

Väl hemma välte vi ut alla sakerna på köksbordet tillsammans med brevlådeskörden och vände o vred o läste på alla kort o så. Kul, o gott. Vi gjorde lite läxor och fixade tills gatans andra barn gjort det samma och blivit utsläppta av föräldrarna. Lucas springer omkring som en vilde med de andra grabbarna, o Cajsa var ute med flickan Grace. Åååå det känns så bra att se henne försöka i alla fall. Bra där snuttan.

Årets skörd, inte illa efter bara en dag i skolan!




Eftersom vi för tillfället bara har en farkost, en Ford 500, säkert gammal och omodern men i mina ögon helt underbar, jag inte är så van vid amerikanska bilars utseende ännu, fick vi fara o hämta Basse på jobbet. Det tar ca 20 minuter att köra dit. Kände att Cajsa gick ner sej på nåt sätt under bilfärden och sen släppte allt. Mer eller mindre hela kvällen har det varit gråt och på gränsen till hyperventilering pga skolan. Hon är rädd, förstår inget, det är inga raster (jag behöver ju rast för att må bra), hon har inga kompisar, dom skrattar åt henne och såna saker. Usch o fy o ve! Vi har en överenskommelse nu, jag o Cajs. Om hon tänker positivt och kämpar på samma sätt som hon redan gör ska vi till PETCO imon efter skolan. En affär som säljer djurmat o koppel o kaninryktborstar och andra djurtillbehör. En dröm för Cajsa o lätt för mamman att "muta" med. 

Nya friska tag imon va?

Dagens lärdom

Glöm inte att signa ut dej efter ett besök i skolan.

Tror att Cajs har en beundrare i klassen för hon fick en chokladkartong av Ashton (eller är det ett flicknamn?)

Gungstolar är underskattat

Solen är skön

Jag har fått en spinningkompis men hon vet inte om det än, grannen har ordat

Det är påskäggsjakt i golfbanans klubbhus (varför hela tiden ÄGG?)

 Blåbären är olika goda, ibland attans sura

Dammsugaren gick visst att vinkla lite, blir instruktionsinlägg på bloggen inom kort  om do´s and dont´s när det gäller dammsugare och när det gäller bäddning 

Brödet här är fluffigt, som en bättre dunkudde, och därför måste smöret vara lika fluffigt för att kunna bres (heter det verkligen bres?)

Att få tag i svarta dynor till en beige-gul-brun-grå soffa i konstrotting verkar vara en omöjlighet. Däremot finns stort urval av lite 80-tals spräckliga dyner eller på något annat sätt inte toppensnygga. Vad är det för fel på enfärgat enkel utan krusiduller?

Grannarna umgås mycket utomhus på fredagar under vår o sommar.

Hallå? Stora poolen i communityt öppnar inte förrens i slutet av maj. Jag tycker ju att 20 grader vart är högsommarvärme. Detta måste lösas, ska finna på en plan. 

Dagens dummaste: att ge sig in i ett samtal som innehåller kluriga ord och uttryck och fraser som du inte har en aning om. Är lite dumt om det är första intrycketsamtalet med närmsta grannen. Vet inte hur jag klarade ut det, blackout och total förnekelse

Godnatt nu världen, ses imon

//Åsa, upp som en sol o ner som en pannkaka (summa summarum, en + - 0 dag helt enkelt)





4 kommentarer:

  1. det heter att "breda" en fluffsmörgås tror jag.
    + och - är väl livet kan jag tro, plussen kommer snart att överväga i Cageas liv.
    Idag ska jag till BM och kolla värdena igen, har ont i huvudet hela nätterna och morgnarna men det släpper framåt förmiddagen, märklish.
    Sen har jag ingen plan för dagen, skönt.
    God morgon förresten när du vaknar om ca 5 timmar. Puss

    SvaraRadera
  2. Godmorgon sötis! Hur gick bm? Tänker på dej nästan hela tiden!

    SvaraRadera
  3. Stackars dottern, det är inte lätt det där MEN min erfarenhet är att barnen här är väldans hjälpsamma och vill väl när det kommer nya barn. Försök att hitta en bok eller film om Sverige (med cooola grejer dåra) som hon kan share i klassen. Prata med hennes lärare, hon/han borde ju se om det inte funkar som det ska. De är inte så mycket för inskolning som vi är i Sverige men det funkar nog ska du se.

    Ang kuddar till utemöbler, vi beställde på något som heter www.customcushions.net. Superbra. Se till att välja Sunbrella, det är slitstakt och tåligt för ert varma och fuktiga klimat.

    Sommaren här är mellan Memorial day och Labor Day och alla pooler (privata som kommunala) håller öppet under den tiden, märkligt tycker vi men för dem är det helt naturligt.

    Tjolahopp från CT!

    SvaraRadera
  4. Hejsan!
    Jag hittade din blogg av en slump och följer den nu via bloglovin. Du skriver jättebra, så underhållande och med en härligt sarkastisk ton. Dina lärdomar är så kul, även för en som bott i US i 2 år tidigare, så är det kul med alla reflektioner.

    Hoppas Cagea snart acklimatiserar sig i skolan, förstår att det måste skära i mammahjärtat.

    Kan informera om att brödet är precis lika fluffigt och fräscht om 6 månader och kommer inte att mögla, som brödet gör hemma i Sviden. Frågan är hur nyttigt det är och vilka konstiga grejer de stoppat i för fluffigheten...

    :)

    SvaraRadera

Tack snälla för att du tar dig tid att kommentera, blir glad!