onsdag 19 oktober 2011

Att pyssla om sin pool...

ja, eller lilla hot tuben som står utanför master bedroomet..... Det har stått på onsdagens agenda, bland annat pyssel o lunchdatande o djursjukhusbesökande. Vi fick allt vatten utbytt idag för det som tidigare fyllde poolen (vägrar skriva hot tub tydligen) var lite sunkigt o grumligt. Poolkillen kom o fixade, hade hoppats på en ung muskulös 27 åring med bar överkropp o med isblå ögon o flipflops som samtidigt kunde servera mig margaritas o selleri på fat medans jag låg i solstolen o lyssnade på.... sommarprat anno 2009 men tyvärr blev det inte så utan en vanlig amerikan i pappas ålder o med pösjeans o reklamtisha. Dock väldans trevlig o härlig på alla sätt. Ja han kom o grejjade o fixade med vatten o filter o allt vad det nu var, i ösregn.
Efteråt fyllde Basse o jag the bägare o for till poolaffären för att få vattnet testat. En övning som enligt lag ska ske 1 gång i månaden. Ni som känner mej vid det här laget o vet att jag dagligen balanserar på olaglighetsgränsen förstår hur många gånger vi varit o kollat vattnet va? Inte 8 gånger iaf. Hällt i diverse kemikalier, rengöring, PH-prylar och chock de luxe medel har vi dock gjort enligt plan, duktigt va?

The vattentest

Poolbutik med min egna poolguy framme vid disken <3


Miljövänligt? Mmm, tveksamt... Kanske vore något att satsa på annars.


Analys, testsvar. Recept på vad poolen vill ha. Kul!
Tänkte också köpa doftolja som man kan hälla i spaet, men det fanns bara chokladdoft kvar o det kändes inget vidare. O säkert därför den stod kvar på hyllan också.... Kan tänka mej att köpa tvåldoft, citron eller fresh laundry om det finns nånstans. Eller varför inte MARGARITAS o POOLGUYS-doft?

Ja vi får se. 

Besöket hos djursjukhuset gick fint, lunchen var god, sällskapet mycket trevligt. Regnet har upphört och Basse ska hjälpa mej med tekniska datorsaker. Jag får spunk, tuppjuck och panik på datorer och externa minnen och överföringar. Tack älskling, tack.

Vill också förtydliga att det INTE var jag som kommit med iden om filmen om Jönköping i förra inlägget, jag har inget med saken att göra alls för den delen. Det var därför jag ville att ni skulle läsa det med glimten i ögat liksom..... Jag driver med mej själv senni, och er också tydligen. Förlåt, bli inte ledsna, lova!

Åsa - som tillhör den ironiska generationen

PS: små engelska ord smyger in i Cajsas svenska mer o mer. Just nu undrade hon om "ska jag underline-a denna?" 


4 kommentarer:

  1. Himmel, vad grejer de verkade ha i den där poolaffären! Det verkar vara big business med poolsköteri.
    Det kanske var tur att de där dofterna var slut för tänk om du öst i en doft och inte gillat den? Ja, då hade det bara att vara att gör aom hela proceduren ingen:)
    Kram

    SvaraRadera
  2. Härligt med en hottub utanför sovrummet. Not bad!!
    Den skulle jag nyttja massor om jag hade.
    Ja, poolaffärerna är ju otroliga här, följde med en poolinnehavande kompis till en sådan affär en gång. Där finns ju allt en poolmänniska kan drömma om.
    Kram!

    SvaraRadera
  3. Haha! Hade du bott kring Stockholm kunde ju min son kommit och skött om din pool, han jobbar med sånt. Och då hade du fått besök av en söt 21-åring, solbränd och vältränad! Och charmig! Det du!

    SvaraRadera
  4. OMG, enligt lag? Uvesa, vad kan man säga? De har lagar om både det ena och det andra, men pistoler och gevär, det kan man ha hur många man vill.

    Skjuta folk lite sidådär är ju ingenting i jämförelse med om poolvattnet har lite för högt pH-värde.

    ;)

    Galet!

    Jag bor i Sthlmsområdet, jag kan ha den där söta solbrända 21-åringen till vår pool, Brysselkakan!

    ;)

    Kram Karin

    SvaraRadera

Tack snälla för att du tar dig tid att kommentera, blir glad!