onsdag 12 oktober 2011

Att skämmas öronen av sig och ett fint team

Häromdagen, en sån där stressig och hur mäckig måndag som helst, så fick jag ett akut trängande behov av en röd paprika på vägen hem från high-heelsridskolan. I bilen satt Cajsan och Piff o Puff eller Piggly o Wiggly eller Vegas o Stella eller kort o gott GRYTDJUREN (o näää, jag menar inte gryta som man kokar i utan gryt som det bor grävlingar i)
Vad gör man? Stannar snabbt på Foodlion, en butik som inte toppar min favvolista men som dock säljer röd paprika fiffigt nog på vägen som leder hem. Jag stannar till, frågar Cajs om hon vill följa med in, men nää, hon o hundarna sitter kvar i bilen. Jag låser bilen, trippar med lätta steg in i butiken, grabbar en paprika á 3 dollar, en påse hundben, färdigskuren sallad o undrar just om jag borde ha en packe plastpåsar eller nåt. I ärlighetens namn förvandlades paprikainköpet till en halvfull kundvagn men fort gick det, tyckte jag.... Vrål i knasterhögtalarna. Knaster mummel, mrs Stroem till informationen, mrs Stroeeeeem. Fasen! Hjärtat i halsgropen, springer fram till, oh noooo.... polismannen som står där o väntar. Tusen tankar i huvvet, han lägger sin polishand på min axel och ber mig komma med här. Skojar ni vad jag hade tusen jobbiga tankar. Det visade sig att Cajs hade blivit rädd för knarkarna (?!) som gick utanför bilen.... Öpnnat dörren av någon anledning, som var larmad tydligen. Stängt dörren igen och blivit hysteriskt rädd o gallskrikit. Så pass högt o panikartart att polisen hade kommit fram till henne i bilen, bett henne öppna och fått förklarat för sig vad som hände. Undrar just hur hon förklarade det där med knarkarna? Usch, fy vilken ångest, vilken jobbig grej. Jag gillar inte att lämna barn i bil, jag gillar inte att mina barn blir så rädda och jag gillar inte att polisen eftersöker mig. Ja, där här ni en cofession, sådan mor är jag tydligen. Fy på mej, jag skäms. Det bästa med mej är ändå att jag står för det och skriver detta här, vilket nu kommer läsas av massvis av människor. Skammen blir ännu större, o det är inte mer än rätt åt mej. Nu är det färdiglämnat i bilen så att säga.

Team som i cross country team. Lucas träning två dagar i veckan efter skolan, 30 barn, de flesta i 7an o 8an. Idag var det springtävlingspremiär. Joråsåatt.... På´t igen fru Ström, hejja, packa matlåda, extrastrumpor. Skriv ut listor, ladda kameran och se till att komma i tid. Övertyga, peppa och stoppa en servett i fickan.

Bailey Middle School X-country team 2011-2011. O jag har en
pojk med i laget. Den blonde, ni ser va? Han har klipptid på
lördag, nu står jag inte ut längre.
 

The son of the speaker-man 

Käck hejjarramsa som jag redan glömt

Succéspurt av Lucas, grym. Nu ska vi vässa kondis, styrka o
uthållighet också. Bra gjort Lurreburr, duktigt!
Men så var det där med fint team ju. En pojk i Lucas lag, han är inte så snabb, inte alls snabb egentligen. Han var verkligen hur sist som helst, men han kämpade, slet och sprang fast i knappt styrfart, men han sprang. När alla andra var i mål, då såg man pojken komma stretande i horisonten. Som på signal sprang alla hans lagkamrater, inkl Lucas, trots att de redan sprungit häcken av sig, mot pojken, ivrigt visslande och ropande och så följde de honom hela vägen in i mål. Stort jubel av alla som var där och där o då kunde jag inte hålla tårarna borta - igen! Så fint gjort av alla, en fin gest, o vad det betyder för den killen, det har jag nog inte förmåga att tänka ut ens. Ovärderligt! Säga vad man vill om amerikanare och deras skrävlarförmåga och sätt att framhäva de duktiga. Vetekatten om jag inte tycker att de är ännubättre på att peppa och supporta de som är sämst. I alla fall när det gäller vissa saker....

Här kommer de och hejjar fram eftersläntraren.

Ni ser va? Vad han sliter och vad alla andra nästan föser fram
honom med tillrop och applåder. Dagens finaste!


Efteråt fick de tilltugg, bagel o banan. Vatten och energidryck. Najs
Jag har fått så många mail från läsare som vill se bilder på både mej, hundarna och tränaren i X-countrylaget. Här kommer några som ni gärna får skriva o klippa ut, ni kan ha i plånboken eller till o med rama in om ni vill. Tänk då på att jag gärna blir inramad i guld. O nej, Robin 18 från Trollhättan, lättklädda bilde blir det inget med serrö. Köp en Elloskatalog eller nåt sånt. Ok? Ni andra, vassegoa, njut och förundras. Jag vet, jag är för härlig när jag är på det här humöret :-)




Sådär ja, nu är jag helt slut efter min confession och min fulgråtsattack som kom när jag såg bilden av eftersläntraren. Det här med att blogga ska jag berätta för er, det är superjobbigt och svårt emellanåt, o nu tar jag mej för pannan också, sådär 60-tals teatraliskt.

Åsa - som tycker det är apasvårt att komma ihåg filmcitat men ett kan jag! Run Forrest, run och det får avsluta inlägget onsdagen den 12 october. Korv också, inser nu att min otursdag är i antågande. 16 oktober.







15 kommentarer:

  1. Men Åsa INTE är du en dålig mamma inte!!!!! Du har tillräckligt stora barn för att e ska kunna meddela vad de vill och inte vill. Cajsa verkar ju uppenbarligen velat stanna kvar i bilen (och jag minns själv alla otaliga gånger jag hellre satt kvar i bilen än följde med mamma eller pappa in och handlade...) s jag tycker inte du gjorde något fel alls. SEDAN var det ju OLYCKLIGT att det verkade finnas en del personer omkring parkeringen som hon blev rädd för. Det förstår jag att man kan bli och det var väl inte heller så kul att bildörrslarmet aktiverades när hon öppnade dörren. Men DET var inte vare sig DITT eller HENNES fel! Sådant händer ibland. Tillfälligheter. Olyckliga omständigheter. Du får se det som att ni båda lärde er ngt nytt. Om er själva och era reaktioner. Ni lär kunna undvika en upprepning åtminstone i den närmsta tiden gissar jag. ;-)
    Polisen sedan. Äsch! Här vimlar det av poliser hela tiden. Se det som bra att han kom och hjälpte Cajsa. :-)
    Sist men inte minst så blir även jag helt GLAD av att läsa om Lucas lag! Sådant är fantastiskt tycker jag!!!!
    Kramar!!

    SvaraRadera
  2. I vissa stater är det olagligt att lämna barn ensamma (utan vuxen) i bilen... Eller så kan det finnas en gräns på typ 12 år... just saying.

    Och vilken laganda! Yay!

    SvaraRadera
  3. Lise-Lotte Lindgren13 oktober 2011 kl. 04:48

    HAHAHA! Om du inte har gjort nåt värre mot dina barn kan du vara en lycklig mor (och barnen kan tacka sin lyckliga stjärna, förstås)!
    Å GUUUUUU vad fint att de hejade fram killen som var sist. Jag hade fulgråtit ihjäääääl mig.
    Och tack för di fina idolbilderna! Tänkte göra en tapet av dem.
    Pössåkram!
    Lise-Lotte

    SvaraRadera
  4. Åh fy, jag trodde inte ni hade knarkare där ni bor ;)

    Bilderna är redan utskrivna, alla är laminerade och i flera exemplar lagda i både min handväska och givetvis även i makens datorväska. Så att han kan sätta upp dem på sitt kontor i stan.

    Jag har dessutom gjort dubbletter och ramat in och hängt upp i trappan. Så där amerikanskt som det är.

    Hoppas att du är nöjd!

    Kram på dig!

    SvaraRadera
  5. jag torkade mig i mina nysminkade ögon, ser nu ut som en panda på grund av dig.
    Drama i snabbköpet som känns jobbigt men kommer att bli en rolig historia om ett tag, försök luska ut vad Cajsa sa till poliserna. Hundbilderna är apafina, familjebilden har jag gjort en fototapet av till vårt vardagsrum. ÖHH?! eller nåt. Älskar som vanligt och ska nu till babysimmet.

    SvaraRadera
  6. Saltis, vad rar du är, tack! Mm, har lärt mig en läxa o nu så här efteråt känns det ok. O Lucas lag, jag känner mej varm o stolt så fort jag tänker på det. Vilka fina barn.

    Eastcoast, o hjälp! Måste undersöka lagen. Var också mitt i allt livrädd för att han skulle fråga efter mitt körkort för jag visst inget ännu. Tack för info!

    LLL, jag grät på mitt fulaste, otroligt härligt av barnen tycker jag. Mmm, just nu känns detta som det värsta jag har utsatt barnen för men det finns säkert andra saker som jag förträngt. Oj! Ha en härlig dag, snart slänger jag in ett ord på WF, ligger lite efter där, förlåt!

    Karin, du är bra du! Känns fint att få vara på din mans jobb med ju. Du kanske tillomed kan sy lite kuddar med bild på mig? Andas storsucce nämligen.... Tack raring!

    Kram till er

    SvaraRadera
  7. Malina, min fina vän. Du är galen o rar o bara så underbar. Simma lugnt, njut av torsdag och LOGGA IN PÅ SKAJPET NÅNGÅNG! Älskar dej med, som vanligt <3

    SvaraRadera
  8. Säger som Eastcoast, kolla lagen. Här hos oss är det som sagt olagligt och innebär böter men även en "härlig" notis i stans tidning "Mrs Stroem left her 10 year old daughter in the car outside FoodXxX on Tuesday..." Ja du hajar...

    DET tycker jag är det allra värsta!

    Kul att Lurre gillar x-country..önskar att vi hade det här...

    Kramen

    SvaraRadera
  9. Oh här har vi parats vid flera gånger utan att du berättat!!! Helt galet o lilla fina cajsa som kan gråta som bara hon... Ja, inte har du gjort nåt katastroft men visst lite läbbigt var det! Pussa Cajsa extra mycket från mig!!

    SvaraRadera
  10. Lotta, ve o fasa om jag hamnat i registret, utan körkort och allt, o i tidningen med. Hade varit sisådär kul mitt i allt.
    Lagen är uppkollad, pust. Hade tur!

    Linda, vet, vi har visst pratat om annat. Barnen hälsar, o räknar ner!

    Kramelikramar

    SvaraRadera
  11. Lise-Lotte Lindgren13 oktober 2011 kl. 17:38

    Det göööör inget om du dröjer med WF-ord. Jag har inte alltid tid att svara på en gång heller. Och vi har ju dessutom tidsskillnaden att skylla på. Kram!
    LLL

    SvaraRadera
  12. Jag sätter dig gärna i en guldram, bästa Åsa!!

    Men herregud, alla har vi väl någongång lämna ett barn i en bil, en snabbis sådär. Jag har det iallafall.

    Och här kryllar det ju av poliser. Det finns en bakom varje buske så jag kryper fram numera när jag kör. Jag har varit i två courts under loppet av 6 månader. Det vill du inte slå ;)

    Lessons learned: kidsen följer med in från och med nu. Fem strömmings för din publika confession!

    Kramar!!

    SvaraRadera
  13. LLL, toppers! Vi stretar vidare med knasiga ord.

    Charmiga Charlie, goa Lotta, puh, två gånger i court? Galet modig du är, jag hade nog inte vågat. Yes, lesson learned, o Cajsa vågar nog aldrig mer sitta kvar i bilen.
    Hoppas att du har det bra, önskar dig o alla andra en fin o härlg helg!

    Kramar till er!

    SvaraRadera
  14. OJ!!
    OTÄCKT SOM FAN!! Jag hade blivit jätteilla berörd om det varit jag. DET är ju en småsak, men här i detta land VET man aldrig vart småsaker KAN leda.
    Bäst att kolla upp det där vad lagen säger i NC om barn i bilen...
    Heja dig iallfall, det ÄR ju inget att BRY sig om!
    Egentligen.
    Men, som sagt...kolla upp!!
    KRAMAR!!!
    PS, du skriver underbart BRA!!!

    SvaraRadera
  15. Annika, läskigt nästan, vi kommenterade nog varandras bloggar samtidigt, skrev till dig att du skriver så bra! Magic!
    Lagen är kollad, hade tur!

    Tack snälla du för fina ord, blir så glad!

    Kram

    SvaraRadera

Tack snälla för att du tar dig tid att kommentera, blir glad!