fredag 2 mars 2012

Fredagstema - det brinner!

I mars är det Olgakatt som håller i temat o dagens ämne är:

Det brinner!
Vad vill du rädda av dina tillhörigheter - när alla levande varelser först är i säkerhet?Klurt, får fundera en stund på det där, passar på att berätta att i julas när jag var med i julklappsutbytet mellan bloggare så var det just Olgakatt jag fick en julis av. O inte vilken julis som helst. Ett av Olgakatt handgjort silversmycke. Hallå vad glad jag blev, tårsvid såklart och nu är det smycket ett av mina favoriter. Jag har den hängande i en lång kedja, o går omkring o känner mej apafin! Tack snälla igen!Om det skulle börja brinna här, Gud förbjude, så skulle jag rädda.... Åh vad svårt. Inga kläder o inga handväskor, det täcker försäkringen bra.  Tror att det får bli så många av alla brev o minnesaker jag bara kunde bära med mej. Fotoalbum vi fick av vänner när vi flyttade, fina brev, handgjorda saker. Pärlplattor av Bianca o Maiken, o barnens pysselsaker som fått oss att skratta, som den här:

Mm, Cajsas julklapp till pappan. Hemmagjord, nähä?
Ja det finns nog en del sådana saker som är helt oersättliga. O sen skulle jag försöka rädda alla hårddiskar o Basses kameror för de vet jag är så viktiga för honom.

Vilken skräck o fasa om ens hem står i lågor. Fruktansvärt, obegripligt. Vi har brandvarnare, ska nog titta efter just om de fungerar bara. Varför är brandisar så där inte värst snygga kan man undra? Runda plastprylar i taket, gärna i lite gulnad plast eller så. Men se då vet jag att det finns snygga att köpa, looki looki

Hur fin brandis?

Nu hoppas jag att ni o vi slipper bränder, o jag lovar att jag ska bättra mej på att dra ur plattången när jag går hemmifrån. Skämmes Åsa, skämmes! 

Ha en goehelg ni alla! Vi ska fira Basse som fyller stort imorgon, hua. Det känns faktiskt lite jobbigt att vara hemmifrån vid sådana här dagar, 40 är ju en stor födlis och hade vi varit hemma hade vi firat med pompa o ståt tillsammans med kära vänner o familj. Nu blir det på ett annat sätt, vi har valt det att bo utomlands och japp, födlisfirande på distans får väl räknas till medaljens baksida. Dagen blir nog bra ändå hoppas jag, så bra det kan.

Åsa - fnissig och lite busig och sänder samtidigt många tankar till behövande just nu 

Andra fredagstemabloggare:


8 kommentarer:

 1. Visst var det ett klokt tema idag!
  jag har precis kollat våra brandvarnare och vet nu att en av dem inte funkar.
  USCH!
  ja, arma öde om ens hus står i lågor.
  Det är en av mina stora rädslor.
  GILLAR verkligen halsbandet du fick av Olgakatt!
  SÅ snyggt!
  Ni får ha det så jättebra i helgen och fira stort, även om ni inte är hemma.
  HIPP HIPP HURRA för Basse!!
  KRAMAR!!

  SvaraRadera
 2. Jaa! Så är det ju. Allt det där som inte går att få igen, just den där lilla gubben från barnen, det handgjorda, målade (min award <3)

  Det mesta andra kan man köpa. Jag blev av med alla bilder när de snodde min dator. Väck liksom! Allt. Det får en att tänka till att ha ordning på det elektroniska. Smycken. Kanske inte ha det ärvda från mormor i en låda. In med det i ett bankfack eller liknande.

  Brandvarnare - sover inte utan dem! Det är oftast inte eld som är det farliga utan röken. Bra att hinna ut, ha en chans att ens tänka på vad som ska med. Veta hur man tar sig ut i olika situationer. Det kollar jag alltid när jag bor på hotell.

  En snygging till brandvarnare som du hittat! Mera sån design.

  Nu ska jag ha konferenssamtal snart...har tänt ett doftljus som jag ska vara noggrann med och släcka när jag går ut. OCH jag kollar plattången 7000 ggr innan jag åker på morgonen. Har vänt på motorvägen en gång för att jag blev osäker. En kollega sa att hon tar det säkra för det osäkra och tar med sig den i handväskan så hon vet att rackarn inte är på ;)

  Lotta - som gillar att det är fredag och som lyssnar på Nora Jones

  KRam!!

  SvaraRadera
 3. Barnens kreativa saker är värdefulla tycker jag också! Tänk om man inte är hemma när det börjar brinna! Usch vilken mardröm!
  Gofredag till dig med... Kram Anna

  SvaraRadera
 4. Haha Älskar Cajsas "gubbe"!!! :-) Och du visst vill man verkligen inte tänka på att man skulle förlora vid en eventuell brand. Ändå kan jag säga att jag här känner mig betydligt mindre bunden till materiella saker än vad jag gjorde i Sverige. Underligt kanske? Vet inte ifall det beror på att vi faktiskt HAR färre grejer här...? ;-)
  SÅ FINT smycket var!!!! Vet att Petra (Petchie, vet int eom du läser hennes blogg) fick just sådana örhängen av Olgakatt förut! Superfina!!!!! Jag ska nog banne mig lägga in en beställning jag med! haha! :-))

  Och om morgondagens event! Härligt att han fyller en LÖRDAG!!! perfekt! Men visst är det annorlunda när man lever så som vi gör. Allt blir annorlunda då. Och vissa saker kan kännas jobbiga och man kan sakna. Men jag tror alldeles säkert ni får en superfin dag!!!

  KRAM!!!

  SvaraRadera
 5. Ja ve och fasa hoppas man slipper uppleva detta med brand och att förlora allt man äger. Håller med om att barnens pyssel är sådant som man skulle vilja rädda för det går ju aldrig att få igen om det går förlorat.
  Vilket fint silversmycket du fått av Olgakatt. Jättefint. Ha en toppenhelg på alla sätt.
  Kram!

  SvaraRadera
 6. Just ja! Alla fina skatter som barnen tillverkat genom åren! Fy så hemskt att bli av med dessa!

  SvaraRadera
 7. Roligt att höra att hänget "hänger med"!
  Nog blir det snoigt att få med nåt ut om olyckan skulle vara framme så det kan vara bra att ha tänkt efter.
  Gissar att ni haft en fin firarhelg.

  SvaraRadera
 8. Ja, minnessaker; så viktiga! Inklusive alla fina saker barnen gjort.
  Och ja, varför är brandvarnare så fula? I huset vi hyr hänger "designsbrandvarnare" från Bang & Olufsen; dyra men inte alls finare för det. Snarare svarta och än mer iögonfallande. "Kreativa" brandvarnare som fåglen du visade har jag dock inte sett. Kanske det blir att dra på brandvarnarshopping nästa gång vi flyttar... ;-)

  SvaraRadera

Tack snälla för att du tar dig tid att kommentera, blir glad!