måndag 20 juni 2011

En annan sida av Charleston och galet fint väder

Men nu så, tillbaks från vår tripp till Charleston, South Carolina. Ah men vi hade ju hört sååå mycket gott om den lilla staden, eller lilla.... Lika stor som vår hemstad, 120 000 + nånstans. Den skulle vara charmig, pittoresk och jättefin på alla sätt. Hm... Runt vårt hotell, som var ett standard vanligt hotell norr om staden, fanns inget pittoreskt på något vis. Föga charmigt. Mest kåkstäder typ. Risiga hus, risiga bilar och rufsiga gator. Gjorde inte sååå mycket men det var lite vanskligt att lämna bilen utanför om man säger så. Mest för att jag läst på lite fakta om just Charleston under bilresan ner.

Snabbfakta om Charleston:

Sex stora hamnar (brukar vara lite rufsigt i just hamnar)

Top 6 på listan över USAs mest brottsliga städer

Antal bilstöder 1254 stycken jämfört med USAs medel per 100000 invånare:  281 (hilfe!)

Kallas för the Holy town på grund av antal kyrkor + att ingen byggnad får vara högre än en kyrka. (Långt i från alla i Charleston går i kyrkan trots det)

Antal mord 12.9 jämfört med USAs medel på 6.9

Första skotten i det amerikanska inbördeskriget sköts i Charleston

Pirater härjade vilt här och korsfästes på en konstgjord ö.

Jaja, det finns trevlig fakta också så klart, men den kryddar liksom inte mitt inlägg nu, juh!

Vi for in till centrala staden, värmen var påtaglig. Sminket rann, glamsvett existerar inte. Parkeringsplatser var svårt att hitta och restarangerna var fulla. Hittade ett hak, sisådär charmigt. Maten = Welldone överkryddad tonfisk, wasabiklägga på och friterade brysselkål. Nja, vetikatten, smakupplevelse: 2 strömmings av 75 möjliga.


 O dricksen var redan färdigstämplad på kvittot. Borde ingen fått. Usel service dessutom. Molokna och svettiga tog vi våra bilar som tack o lov inte var stulna och for till hotellet genom ruffiga kvarter och skumma gränder. Väl framme insåg vi att hotellet även var bas för en COMEDYCLUB, för rufsiga personer, som hade fritt tillträde till hotellets pool. Tiotusen pers i en pool stor som vår badtunna. Hejja! Myrinvasion på parkeringen också. Biten på tån. Glada miner till trots. Goodnajt, blir bättre imon va? Hungriga som björnar klev vi upp i ottan för att äta plastfrulle på hotellet. Men där fanns ingen frulle, fastän den infon fanns på nätet. Tyckte till o med att det doftade vaniljvåfflor, men det var väl en synvilla. Ok, fick ta oss via de rufsiga stökiga och läskiga kvarteren till ett Wafflehouse och svulla, i en inrökt genomflottig men lite charmig lokal i utkanten av den charmiga staden.


Efter kolhydratchock med tillhörande magknip fick så äventyret ett oväntat uppsving. Vi tog en båttur med gammal båt i hamnen. Fick se och höra massvis av intressanta saker. Varmt som i en ångbastu men underbart härligt att tuffa omkring i 90 minuter och titta på hav, stränder, fort, båtar, skepp och DELFINER. Min dröm! Dom hoppade och simmade bredvid båten, nära.  Så kul att se, varm i hjärtat. Har försökt få syn på delfiner massvis med gånger, inte lyckats så bra förrens nu. Gjorde min dag, o den fortsatte sen i varm i hjärtatstil. Åkte runt i staden med häst o vagn och nu förstår jag varför alla blir så förtjusta i Charleston.









 Tjusigt o pittoreskt helt plötsligt. Vi hade alltså hängt i fel område kan man säga. Guiden var toppers. Amerikanare kan turism! Barnen var nöjda med åktur, men bäst var nog att komma tillbaks till stallet o få klappa åsnorna.

Hann också med en tur till en outlet, någon, INTE JAG!!, köpte fyra par skor. Vi hann också med två olika stränder med tillhörande bad. Vilka stränder, o vilket varmt vatten. Osannolika 32 grader C i Atlanten. Skönt o mysigt. Inte lika skönt att sätta sig i en varm bil direkt efter havsbad, utan möjlighet till dusch. Sand i örat o trosor. För att inte tala om vilka sanddrivor som nu ligger i bilen. Ojsan. 3 timmar o 30 min hem till Huntersville. En pojk som gråter av ont i öratsmärta. Kan vara öroniflammation eller nåt. Får ringa till dr Beroccas. Han får kika, men det blir ingen simning för Lurreburr imon. Ja just det, vi hann med ett besök på ett akvarie med. Fick se en av världens 50 enda vita krokodiler. Jag gillar inte djur i bur. Får ångest. Men ändå. Lite intressant var det allt där med.
Charleston får slutligen 7 ströms av 10 möjliga. Supermysigt, intressant historia. Underbar arkitektur. Väder topp, sällskap på plus över mätbara möjligheter. Vill nog tillbaks till The holy town, men kommer att vara mer selektiv i valet av hotell, bue bye rufsiga områden så att säga.

Önskar er en god vecka och att regnet slutar ösa ner över nära o kära!

Kram från

Åsa - googleexpert och solbränd. O som älskar Charleston.

8 kommentarer:

  1. hoppas att Lucas får ut det onda ur örat, inte kul att ha en vit krokodil som biter en i hammaren och städet.
    Vilka kontraster det finns från rufs till glam och vad nyttigt att se båda delar (och bra att ni faktiskt kan välja)jag hade valt
    1) ÅSNAN
    2) 32 grader i vattnet
    3) Waffle-house
    Pussa alla dina fina, kram Malin

    SvaraRadera
  2. Underbart att få se dina bilder som alltid!! Vilken tur att det ruffiga vände och det bara blev underbart förutom det onda örat då. Han har inte fått swimmers Ear?? Det har Alfred fått förra året och det gör tydligen väldigt ont och kan komma när man badat eller dykt för mycket.

    Huset och häst och vagn ser bara helt loveli ut!!

    Hoppas att ni får en toppen vecka.

    Super kramis till dig ifrån Jessica

    SvaraRadera
  3. Vilka fina bilder!!! Förstår om ni blev förtjusta i det, vilken tur att det var i den ordningen iaf, så man tänker på det "braiga" efteråt :-) och vad härligt med varmt i vattnet, i Vättern är det typ 12 grader...

    Hoppas Lucas blir bättre i örat snart och att inte trumhinnan spricker, ska ju göra ganska ont :-(

    Söstra din verkar ju shoppa lite, har det blivit ngn väska??? Har du hittat ngn bra outlet vad gäller väskor? Som kanske även finns i Florida ;-)

    Ha det så bra och njut av värme och familj!!!

    Kramar S.

    SvaraRadera
  4. vad kul att se och läsa! vill också shoppa shampoo och kläder, och Converse!! Kram på er! // Mia

    SvaraRadera
  5. Jag har bara åkt igenom Charleston snabbt. Förstår ju att det är en otroligt vacker stad, men klart den har sina rufsiga och tufsiga delar också. Visste inte att den var så ruffig, dock.
    men ni har sett bägge sidor nu och det är bra!
    Nu får ni beta av Savannah, GA också som ska vara minst lika fin!
    32 grader varmt i vattnet. DU det var då inte dåligt!!!
    undrar hur det kommer att vara på the OBX? Inte 32 grader iaf, men kanske 25 om man har tur?
    KTAMAR!!!!

    SvaraRadera
  6. Hejsan Åsa! Nu har jag äntligen hittat hit! Kul att se att ni har det bra, Linda verkar ju ha greppat det där med shopping i USA... Som jag sa till min kollega - Target rules! Haha! Ha det nu så jättebra, ta hand om familjen och gästerna. Och - stort tack för senast, har helt glömt bort att höra av mig och tacka för en riktigt trevlig kväll! Kram, Eva

    SvaraRadera
  7. Tur att ni hittade det fina Charleston som är en helt fantastisk stad. Som att resa tillbaka till Borta med Vinden, typ.
    Jag var där för 14 år sedan, men som jag ser på dina foton så ser det likadant ut:)

    Ha det gott.
    Kram

    SvaraRadera

Tack snälla för att du tar dig tid att kommentera, blir glad!