söndag 6 november 2011

Ströms testar....

Vi är inga efterrättsmänniskor egentligen. Eller rättare sagt, vi gör sällan eftisar men om det finns då äter vi, som galna. I fredags fick jag akut Gino-sug och gjorde det enda rätta. Tillverkade en!

Till Gino behövs ju som bekant vit choklad, o den enda jag sett här i USA var den här:

Vita chokladpluttar o märket kändes igen, bra!
Chop chop o skjuss in i ugnen. Så där långt gick allt bra, men hm..... Pluttrackarna smälte ju inte utan fortsatte bara vara pluttar trots att hela formen fräste o puttrade. Fanns inget att göra, acceptera faktum och äta Gino med pluttchoklad, o med Ben and Jerrys vaniljglass. 

Sådär tjusig o så där gott med pluttar....

Ja det funkade men ingen storsuccé faktiskt. O om det är pluttar, räknas det väl som godis va? O eftersom Basse har slagit vad med mig om en ansenlig summa pengar om att han inte ska äta godis mer detta året kanske han får anse sig besegrad? För tro mej, jag har med alla medel försökt att få honom att trilla dit. Urklippta reklambilder för Snickers i hans plånbok, Snickers under kudden, Snickers i portföljen. Snickers under kragen på tjock stickad tröja. Försök till påbrackning av fin presentlåda Snickers att ha på kontoret. Meh! Han är ståndaktig, riktigt duktig faktiskt.  

Pluttchokladen får av oss 2 strömmings av 5 möjliga. Frågar man Cajsa får den 5 av 5 för hon direkt ur påsen. Vit choklad är hennes favvo! Pluttarna funkar helt säkert till cookies o sånt, men till Gino? Nej tack

Åsa - direkt från provköket

4 kommentarer:

 1. OJ!!! Smälte de inte??? Vad är DET för choklad???????
  Hm, låter lite skumt om du frågar mig....
  Själva frossade vi i marängsviss fredagskväll. Min mans absoluta favvo och eftersom det var hans födelsedag då blev det så. Jag gjorde marängerna själv för det finns inte så många att få tag på här. Gott blev det iallafall! Och även våra amerikanska o kanadensiska vänner gillade den mycket! :-)
  KRAM!!

  SvaraRadera
 2. Chocolate chips i pasar anvands mest till chocolate chip cookies och bars. Dom haller formen nar man bakar och smalter alltsa inte ut som vanlig choklad. Dessutom ar "white morsels" inte ens riktig vit choklad tyvarr. :-) Titta i affarerna efter http://shop.ghirardelli.com/product-exec/product_id/347/nm/White_Chocolate_Baking_Bar eller Baker's White Baking bar http://www.kraftbrands.com/bakerschocolate/bakersbrands.aspx
  De ar bada riktig vit choklad och passar perfekt att rivas/hyvlas till Gino. :-) Halsningar fran Bagar-Berta

  SvaraRadera
 3. Jodå det finns vanlig vit choklad också i USA som vanlig chokladkaka som smälter och funkar perfekt till Gino. Men inte på bakavdelningen utan då får gå till godishyllan där det säljes övrig choklad så hittar du vit choklad där typ Lindt och andra välkända märken. World Market har också mycket choklad.
  Men det såg gott ut ändå.
  Kramis!

  SvaraRadera
 4. Ja, det finns vit choklad! KOLLA på godisavdelningen, som Desiree säger. Där finns det olika märken.
  Chocolate chip är ju menade för kakorna och de smälter inte spm vanlig choklad gör.
  Tycker det ser gott ut iaf :-)
  Kram!

  SvaraRadera

Tack snälla för att du tar dig tid att kommentera, blir glad!