fredag 18 november 2011

Show and tell...

Fredag igen och det innebär fredagstema!

 Karin har angett dessa teman:

11 november : Tankar om trender

18 november: Min konstnärliga ådra (alla har en)

25 november: Advent


Helt säkert är att idag är det den 18 november, tiden rusar fram. Mitt bidrag till Min konstnärliga ådra blir som följer:


Idag var jag tvungen att tänka till lite grann, vad är konstnärligt? Vem är konstnär? Vad krävs för att få kalla sig så? Jag är kreativ, så det stänker om det, älskar att fixa o trixa. Måla och skriva o pyssla med saker. Gör det mej till konstnär då? Är jag konstnärlig?


Jag vet inte, men i mitt fall handlar mina konstverk om att jag till hundra har gått in för något, skapat något som jag har tyckt var roligt. Alltifrån en tavla målad i akryl, eller en stickad sjal eller för den delen, en lyckad manikyr med mönster eller så. Konstnärlig ådra eller ej, jag älskar att pyssla omkring. O ju mer jag pysslar omkring med ett projekt desto bättre blir resultatet. Lite som Stenmark sa: Jag vet ingenting om tur, bara att ju mer jag tränar desto mer tur har jag. För så är det, mina första alster är bedrövliga, jag skäms när jag tittar på dem, många tavlor har förpassats till papperskorgen, många heminredningspyssel har gömts undan. Nagellacksremover i litervis har gått åt. Kläder jag har sytt blev aldrig riktigt använda. Men det är inte hela sanningen för jäklar anackas vad jag har sytt kläder. Under högstadiet o gymnasiet sydde jag nya kläder inför varje helg. Min kompisar la tid på att sminka sig, o jag sydde ett par byxor istället. Kände mej fin! O Basse fick kavajer med gräsands-foder o boxershorts i gulliga mönster. Ja ni förstår va?


Varje höst, när sommaren o värmen försvunnit har jag drabbats av någon slags projekt-iver. Bestämde mej för kanske 15 år sedan att varje höst skaffa mej en ny hobby, eller lära mej något som jag inte kan. Okej, låter lite så där överpretto ordentligt och snusförnuftigt... Började med smyckestillverkning. Gick all in, köpte pärlor o ringar, berlocker o allt som behövdes. Pysslade o tillverkade hej vilt. Inget blev bra, allt blev fult. Men jag pysslade en höst, det var roligt under tiden iaf. 
En annan höst stickade jag. Trendigt (apråpå förra veckans trendtema) Köpte garn till galenskap, fluffiga härliga fina garn o stickpinnar. Stickade som en galen, kom ingenstans. Tror till o med jag hade nån slags stickjunta med flickvänner. Jag stickade, tappade maskor, köpte finare garn. Repade upp o stoppade allt i hop i en tygkasse o la på vinden. Inget bra, men roligt hade jag. 






En höst hade jag Amigurumi-virkning som
projekt. Gick sisådär
Sen började jag måla, kunde inte ens måla enfärgat från början. Föll pladask, hur roligt som helst. Bästa jag har börjat med. Älskar att sitta i timmar o blanda o justera o måla, måla om. Stjäl ideer från andra, hävdar inget annat, men gör min tolkning av snygga bilder. Blir Åsliga. Den enda hobbyn jag har hållt fast vid i flera år, o ju mer jag målar desto bättre blir jag. Som Ingemar. Vi är som ler o långhalm han o jag, vi övar o tränar. 

Tjotta-konst hemma hos oss, av konstnären Åsa
Kontentan av detta inlägg blir väl så här, jag är väldigt kreativ, vem annars skulle sätta sig och tillverka tiotusen snögubbar i cernitlera som hållare till placeringskorten på vårt bröllop? Alla hade olika huvudbonader. En del var talibaner. Fattar inte hur jag tänkte. Men den hösten hade jag väl ett Cernitleraprojekt o det fick ange temat till vårt bröllop.... Ok, jag är kreativ, kan öva mej till att bli bra o duktig men konstnärlig, det vete katten.

Ha nu en kreativ helg allihopa, jag ska ta emot världens bästa farmor o farfar, pyssla omkring lite grann o baske mej om jag inte skulle ge mej på att laga den där tröjan.... Hoppsan

Åsa - the artist, NOT!



Andra tjejer som är med i fredagstemat är:









5 kommentarer:

  1. Jag tycker jättemkt om dina Åsliga bilder!
    Snyggt.
    Jag skulle dock ta ut dem från tjottan och sätta upp dem på annan plats i hemmet. För fina för tjottan!
    DU är kreativ OCH konstnärlig. DET ser ju JAG!!
    KRAMAR!!

    SvaraRadera
  2. Åsa du är definitivt en konstnärstalang!!! Dina bilder är ju hur fina som helst!!!! Wow! Jag målade en del förr men har inte riktigt gjort det på flera år, men kan sakna det. Skrattar åt att du gjorde snögubbar i cernitlera till ert bröllop! Jag gjorde också bordsdekorationer i cernitlera (eller sculpy hette den visst, men är typ samma) till vårt bröllop!! Fast kajaker och sjöstjärnor och annat smått o gott haha! Dessutom gjorde jag tårtdekorationen i lera. Ett brudpar (skulle vara jag och M) men eftersom leran mörknade lite i ugnen när jag bränt den fick bruden en väldigt fin solbränna om man säger som så... M sa till mig när han såg det hela att "Oj, jag visste inte att jag skulle gifta mig med en snygg mulatt!! Vem ska DU gifta dig med eftersom jag tydligen inte ska gifta mig med dig?!" Haha! Men jag hade varken tid eller ork att göra om den så det fik bli en väääldigt solbränd brud på tårtan! M ;-)
    Kram och ha nu en finfin helg!!

    SvaraRadera
  3. Du är ju superduktig! Wow vilka fina teckningar. Det märks att du är pysslig och har talang för det. Blev väldigt impad av hundhus projektet du fixade till Lucas. Du har mycket konstnärstalang i dig.
    Kram och ha en fin helg.

    SvaraRadera
  4. Du målar och illustrerar jättefint tycker jag. Synd att jag inte visste det när jag letade efter min tösabitsbild...

    Vi är lika där, all in på ny hobby. Min man suckar, skakar på huvudet och konstaterar att det är "samma visa varje gång".

    All in. Och sedan all out efter ett tag. Har mängder med pysselsaker, ridattiraljer, scrapbooking och annat.

    För att inte gå in på ämnet om tyger. Men det är bäst vi stannar där. Tänk om han läser detta...

    ;)

    Fortsätt måla, du är GRYM! Matilda älskar ditt kort som du gjorde, hon fyllde i det med tusch och sa att det var hennes BÄSTA kort!

    Kram KArin

    SvaraRadera

Tack snälla för att du tar dig tid att kommentera, blir glad!