måndag 26 september 2011

Pumpafält o någon är kär!

Jag tog min pojk, han med för stora fötter o glesa tänder o håret på flaj, han som fick ett A i matte, han som gör mej galen emellanåt, både av goda o sämre anledningar, min pojk, den stora o lilla på samma gång, han o jag for till scouternas pumpaförsäljning. Pumpainköp på G, o ville samtidigt göra en god gärning och gynna scouterna. Kändes bra, tanken är fin.
Där på ett fält låg tusen och åter tusen pumpor på rad, i lervälling på grund av monster-regnandet de senaste dagarna. Flipflop o lera, goshit för fötterna. NOT!

Vi valde med omsorg, tre bauta o två små. Priset 36 dollar. Kändes fint, har inget att jämföra med. Scouthälsningar, yes maaaam. O en pojkscout som kör pumporna i en liten kärra till bilen medans jag kletar av leran mellan tårna. Uäk! Note to self: två bautapumpor för 10 dollar på mataffären. Tips till nästa år.

Blir så glad av orange att det spritter i hela kroppen!
På vägen hem stannade vi på den så påpassligt uppsmackade butiken där Lucas fick köpa sig en halloweendräkt. Kändes lite tveksamt, vet inte upp till vilken ålder barnnen klär ut sig på halloween men vad katten, vill han så får han. Däremot var vi föga överens om vad han fick köpa för dräkt. 




Ratade dräkter av mamman: ninjakrigare med pinnar, skelett med blod som rinner, ultimate warrior med vapen, vålnad, lieman och gorilla med döskalleansikte i vuxenstorlek. 

Ratade dräkter av Lucas: Jack Sparrow, sjöman, Teletubbies (öh?) SWAT-team. joddlargubbe o cowboy.

Hade trumfet, visakortet alltså. Jag blir skrämd av läbbiga dräkter, vill inte se eller vara i närheten av skräck. Fick ge med mej, pojken är ju så söt o charmig. O duktig. Kompromiss. Zombie med ljusgrått hår. Läbbig men ändå hanterbar. Inget vapen, men en lång pinne. Äsch!

Lite lättare att komma överens med Cajsamajsa antar jag. Bara utstyrseln har långt hår, glitter och är cool o inte för barnslig om jag känner spagetti rätt. Det besöket tar vi en annan dag, fick nog av skräck o vålnader. Blod och gravstenar. Hur ska det här sluta?

Hundar! Charmiga och glada. Ganska lättlärda så fort godis är inblandat. Sover gott o ganska mycket. PINKAR fasen överallt, blir galen. Har gjort åt 4 flaskor skumtvätt till heltäckningsmattan, två flaskor supermegaextrastark sprej och en halv flarre mirakelmedel för en förmögenhet från djuraffären. Resultat: mediokert. Gillar inte. Varken hundarnas beteende eller vit heltäckningsmatta. 

HusägarJeff på besök. Trevlig, mycket trevlig. Charmig och karismatisk. Älskade hundarna! 

Trevligt middagsbesök i lördagskväll med mycket vin och taxi som dröjde. Längesen familjen Ström hängde uppe till 4 på morgonen.....

Basse är kär! Förutom i mej alltså. Direkt efter löprundan: Åsa, jag hoppar in i duschen. Visst Majbritt. Efter 20 minuter kikar jag in i master bedroom (älskar fortfarande det ordet) o vad ser jag? Joråsåatt....

O man ser också att han sprungit så att hälarna glödde....
Yours truly

Åsa - hundkissfläcksförintaren




8 kommentarer:

  1. Älskade o Fina blir så glad av lyckliga inlägg (o myskort på Claban). Saknar så att det gör ont ;-)

    Inte mycket loovvver här men 15 semesterdagar kvar ;-)

    Puss

    SvaraRadera
  2. Honey, du laddar infor en av arets roligaste hogtider!!
    HALLOWEEN!!!
    Jag vill att du ska vara lika stollig som jag i Halloweentider!!
    Pumpor har jag inte kopt annu.
    KRAM och tack kommentar idag pa bloggen, vet du det blir nog en macbook.

    SvaraRadera
  3. Vi had eljusbeige heltäckningsmata och två hundisar som pinkade, spydde och annat otrevligt. Nu har vi fortfarande det senare men hela huset är nu täckt av klinkers = lättrengjort. Tvi vale för heltäckningsmattor, och med hundar i bilden är det ju inte en lyckad kombination. Så de pissar och spr fortfarande men jag behöver i alla fall inte få gråa hår av att försöka städa upp skiten så att säga... Men söta är de de små liven! :-)

    SvaraRadera
  4. Barn klär absolut ut sig på MIddle school också och det ska vara otäckt o äckligt, tyckte vår son (som nu är 12 år)

    Halloween är buskul!

    Tyvärr blir det nog inte så mycket sånt för oss i Madrid...

    SvaraRadera
  5. Åh så sött! Trasiga strumpor men liggandes vid hundburen. Dock verkar hunden lite mindre förälskad ;)

    Halloween ska ju vara scarry, kom igen nu! ;)

    Cajsa får tuffa till dig och du måste ju också vara utklädd och skrämmas när de kommer och trickar och treatar. Då funkar inte sverigedräkten eller playboy-outfiten!

    ;)

    SvaraRadera
  6. Sover han eller gosar han??? Det är frågan.

    Halloween ja, den har börjat här hemma lite smått. I veckan ska Liisas rum göras iordning. Dräkten är köpt (on-line) och testad. Vi är REDO!!!

    Kram

    SvaraRadera
  7. Älskar Halloween, ju mer desto bättre!!

    Och pumpor, jag kan aldrig ha får många. Jag är kär i pumpor - ja, så är det.

    Åsa, det har varit underbart i Sverige. Ville bara säga hej och skicka kramar från en jet lag tjej

    Lotta - glad men längtar just nu tillbaka

    SvaraRadera
  8. Du får helt enkelt hålla hundarna där det inte finns heltäckningsmattor tills de blivit rumsrena ordentligt så du slipper städa överallt som en tok:)
    Jisses, vad jag och mamma har sprungit in och ut med hennes hundar innan de blev rumsrena. Men det gick rätt snabbt, vi var väl ute typ varje timma i ca 2 veckor.

    Kram

    SvaraRadera

Tack snälla för att du tar dig tid att kommentera, blir glad!