onsdag 14 september 2011

Att ha en stor o tung rygga, o släppa på en princip

Ahh, jag hade en återhämtningsdag igår, skön. PW med fin dansk väninna, långt samtal över ett glas vatten. Lyssning på sommarprat liggandes i en solstol. Bra flyt på eftermiddagen med läxor, planering och extrabarn. Tacos!

Lucas bär med sej sin skolpärm o några notebooks hem varje dag eftersom läxorna finns där bland papper o block o anteckningar. Han har axelvärk, förstår honom. Väskan är enorm! Idag var den extra maffig. Litteraturboken var hemma på besök, o träningskläder skulle med, o en extra flaska vatten.
Den vägde den 9.3 kg, var tvungen att kolla!  O då räknade jag inte med lunchboxen för den bär han i handen. Många kilo för en liten pojk. Plockade ut hans svensk-engelska lexikon och ett limstift. Gjorde väskan minst 50 gram lättare. Hejja!


Men ni ser va? Som en kamel. 

Mitt arma modershjärta fick mig att göra det enda rätta, idag bröt jag mot mina "klart att pojken ska promenera de 10 minuterna till skolbussen principen" Jag körde honom med bilen. O vad gör det? O näpp, de flesta barnen blir körda till bussen, om man inte bor precis bredvid hållplatsen. I kväll ska jag massera hans små gulliga axlar, o kleta in liniment eller nåt. Pussa honom på halsen och hoppas att väskan är lättare imon. 

Nu ska jag o en tjej till Target. Som Åhlens ungefär. Missoni har gjort en kollektion i samarbete med dem. Släpptes igår, kaos. Men jag har sett ett par skor... Hoppas att de fyllt på hyllorna under natten. Wish me luck!

Åsa - emelda marcos systerdotter var det va?

10 kommentarer:

  1. Ja det förstår jag blir tungt. Har han en sådan där pärm med notebooks som man kallar TrapperKeeper? Sådan hade jag i Amerikanska skolan då vi bodde i Nicaragua en gång i tiden.
    Lycka till med Target shoppingen.

    SvaraRadera
  2. Visst har de tunga väskor!! På vår skola är det vanligt med rullväskor (i alla fall på lower och middle school), som ryggsäckar fast med hjul också. En sån här har min dotter http://www.kipling-usa.com/product/index.jsp?productId=3979460&cp=2999462.2999778&jsessionid=ZVNvTw4Gfz27z0khwdqn351WvSyTc3t1MyvfGD1lntgyf12FgJZJ!686535983&clickid=topnav_backpacks_&parentPage=family&cid=1056262 Har även sett att det finns lite olika modeller på de större sport affärerna. Kan vara bra att skona ryggen, har hört att barn faktiskt får ryggskador nuförtiden pga för tunga skolväskor....

    Kramar

    SvaraRadera
  3. Tipsar om samma sak som Malin...rullväska så mycket bättre för ryggen...

    Vi köpte en apacool när vi var i Milano till Tom. Leta på nätet, finns massor!

    Lyllatill på Target, själv är jag för slö för att åka dit och bli besviken. Gick in imorse på Target.com och det fanns en hel del kvar men jag blev trött på alla mönster när jag klickat igenom hela kollektionen så jag struntade i det hela och shoppade lite på Zara.com istället..haha

    Kramen

    SvaraRadera
  4. Men stackars lille Lucas, klart att han får ont i ryggen av att släpa på allt det där :-(. Här nere hos oss verkar det väldigt vanligt att föräldrarna helt enkelt köper en uppsättning av samma böcker som barnen har i skolan, och på så vis behöver de aldrig ta hem böcker och släpa! Rätt smart tycker jag (i vår skola är det dessutom förbjudet med rull-ryggor, så det hjälper ju tyvärr inte, annars är det ju ett klart tips som de andra sa!), annars får du beställa nån gammal hederlig dramaten i skottskrutigt galontyg, sån hade min farmor när hon gick till affären ;-). KRAM!!

    SvaraRadera
  5. Men stackars Lucas!! Fläska på med linement o massage!
    Hur gick det på Target? Var där själv i dag.... soprent i hyllorna!! Ett para fina svarta mocka skor (var det de du var ute efter??) i strl 5!!!!! Suck! Men det finns säkert något annat jag kan använda pengarna till!!

    Kram på dig!

    SvaraRadera
  6. Jenny, det var ju smart att köpa hem en uppsättning att ha hemma! Men varför är ryggsäckarna med hjul förbjudna hos er??

    SvaraRadera
  7. Ja, nog får de släpa, de små!
    Jag vet.
    Tycker inte alls det är konstigt att du kör honom. Jag kör K fastän vi bor 10-15 min från skolan. Men hon ska ju vara där sju så...
    HHA, NÅÅÅÅÅÅ fick du ngt på Target??? DET var ju för tusan lynschstämning därinne.
    Jag fick två par koftor o ett par skor, inte de ballerinor jag ville ha, men ett par högklackade...
    Deras hemsida kom jag inte in på, den var helt överhettad, komiskt...
    MEN de får in nya sändningar varje kväll, sa killen på target som jag pratade med.
    Kramar!!!

    SvaraRadera
  8. Malin: Den som det visste ;-). Ännu en dum bestämmelse av en rektor med lite hybris, är min gissning! Det är ju tillåtet i grannskolorna, men inte hos oss. Det är en "safety issue" säger de bara... och ibland orkar man bråka, och ibland orkar man helt enkelt inte. Typ :-).

    SvaraRadera
  9. Men stackars Lucas. Dom kommer ju få problem med ryggen när dom bär så. Det är inte konstigt at du ville köra honom.
    Kram

    SvaraRadera

Tack snälla för att du tar dig tid att kommentera, blir glad!