torsdag 1 september 2011

Ändrade planer och ytterligare en karriär

Torsdag, egentligen Jonas hemresedag men vid närmre eftertanke så kände han att ytterligare ett par dagar i värmen och skön lunk, bra shopping och i mitt sällskap, blink blink, vore trevligt så han bokade helt enkelt om sin biljett och stannar tills på söndag. Bra o trevligt!

I morse gjorde jag debut som volontär på Cajsas skola, i Cajsas klass till o med. Jag ska hjälpa hennes fröken att packa "Thursday folders" som är barnens mappar där alla viktiga papper, nyhetsbrev, reklam, skoltidningar och rättade prov läggs i. Borde inte vara så svårt eller? Hade en bra engelskadag, språket flöt som bara den, bäst att smida så hej vad jag har pratat med folk. Jag har hejjat o hälsat först, o inte som jag brukar, invänta någon annans how are you doing. Underbart. Cajsas fröken är en tuff tjej i min ålder, med skinn på näsan, pondus och härlig humor. Jag gillar henne. Allt gick bra ända tills jag skulle sortera in flickscoutspapper i tjejernas mappar för då insåg jag att jag inte har koll på vilka namn som är tjej eller killnamn. Logan? M´hakwna? Ni förstår va? Det löste sig med hjälp av de rättade proven som också skulle sorteras in för där såg man väldigt tydligt om dom var tjej eller kille...

Andra saker:

Nästan helt okända Svenska bakverk, iaf för mig.
Lucas går all in i skolan. Två sjundeklassare hade kommit fram o sagt att han var sooo cute.
I morgon vill han ha skjorta, så där lite slarvigt men vuxet som pappa har... Vill nog känna sig fin. Fina pojk!

Veckans kap, en CLEAN parfym för 13 dollar på Marshalls. Som jag inte ens behövde.

I morgon landar Basse. Vi får njuta av familjeliv i 70 timmar innan han far igen. 

Poolen stänger för säsongen på måndag och jag tycker att det ska bli skönt att "slippa" gå dit. Kan genvägen, ligger alltid på samma solstol och ett snabbt dopp tar 23 sekunder. 

Sommarpratsprogram = jag älskar. Vilken skatt, vilken källa för ökad förståelse och nya insikter. Inte klokt egentligen. Här svassar jag omkring i ett annat land och får ändå ta del av denna rikedom. Tack Sveriges radio.

Affärerna börjar fyllas med Halloweensaker, och som jag förstod det gäller det att köpa medans pyssel finns. O troligtvis är det lite fjuttigt att bara ha en apastor orange spindel på brevlådan.

Min energi räcker endast till 8-hugget på kvällen. Sen är jag medvetslös. Tror nästan att det är jag som har börjat skolan.

Cajsa har kusinlängtan modell lite jobbig. VIlle sova med en lapp som hon skrivit Bianca loves Cajsa på för att få känna kusinkärlek hela natten. (men egentligen borde hon skrivit tvärtom va? Lite ego annars på nåt sätt men gulligt i allafall)

Lördag innebär hund-tittning. Öppnar tio, måste åka klockan 7 för att hinna de 2 milen i tid enligt flickebarnet. Som redan har bestämt vad hon ska ha på sig för att alla hundarna ska älska henne. Hon har skrivit tusen och åter tusen kom ihåglappar om hundskötsel, flertalet scheman om rastning (på tisdagar o torsdagar ska dom vara i back yarden tydligen). Listor och rangordningar. 

Shoppingcentrerna är fyllda med fina, mysiga o murriga höstkläder o skor. Ser fram emot att få bylsa på mej lite, älskar höstshoppingen. Det lär dröja dock, fortfarande över 30 grader här.

Jag ligger krafigt efter i mailbesvarandet, förlåt mej. Svårt att få tiden att räcka till i skolstartstider och med besök. Kommer svar, lovar! O stort tack, blir sååå glad för mail.

Har ett span på en najs väska. Hmmm...

O när man tänker efter, i slutet av 1800 o i början på 1900 så utvandrade 1200 000 svenskar till Amerika. En miljon två hundra tusen. Det är så galet många, i ett land som hade under 5000000 invånare. Resan tog evigheter, kostade en förmögenhet och tekniken var ju inte ens påtänkt. Brevduva och uppslagsverk. Det kan inte varit lätt. Jag skäms när jag gnäller. 

Har fått rolig inspiration till att göra mindmappar, funkar till allt. Får se, eller så målar jag en tavla. Brukar ju påbörja pyssel o papp lagom till hösten. Ser fram emot.

Så där ja, då har jag bubblat av mig, tack för att ni läste helt enkelt. Önskar er en god helg!

Åsa - hälsar Basse, världens finaste, välkommen hem i morgon <3



2 kommentarer:

  1. Hahaha! Det där med namn ÄR faktiskt lite trixigt. Det finns namn här som jag verkligen har noll koll på om det är tjej- eller killnamn... Men man lär sig säkert. Kul att du volontärar. :-)
    och visst är det galet när man tänker på det där med utvandringen. Hörde ngngång att Sverige sett annorlunda ut om den utvandringen inte ägt rum. Att samhället förändrades i och med den på grund av att så stor del av befolkningen försvann. Det blev en annan dynamik då bland de som blev kvar. Säger de som "vet". :-)
    Stor Kram!!

    SvaraRadera
  2. hej, hälsa Cajsa att hennes kusiner är lite tokiga och kallade Inez för "han" hela tiden. Men de var söta och busiga som vanligt (enligt linda lite klängiga och använde mamma som soffa hela tiden) B´s öron var fina i sin perforering (glitter) och M ville att Inez skulle läsa nyheterna i JP. De är rara.
    Skorna är rara och likaså gotter som låg inuti = like a lot !
    Sätter in en peng på C´s konto som jag ska få nummertillgång till av E.Ewing.
    Hälsa Jonas att nu måste fritidsgården Ströms snart stängas och att allvaret kallar i Svea rike istället och pussa dina andra familjemedlemmar så gott från oss.

    SvaraRadera

Tack snälla för att du tar dig tid att kommentera, blir glad!