onsdag 1 februari 2012

Min vecka so far och en pistol

Basse kom i söndags o var förvånande pigg tack o lov. Vi firade ett år i USA, hur fort kan ett år gå? Om jag tänker tillbaks, vilket jag faktiskt gjorde, inser jag vilken resa vi har gjort. Massvis av lärdomar och erfarenheter, många nyp i armen o lite tårar, fast i sammanhanget inte alls så mycket ledsamheter. Inser o förstår att vi inte längre är samma familj som på stapplande steg tog oss in i den amerikanska vardagen med januaribleka ansikten och för tjocka jackor. Åh vad pirrigt det var, o faktiskt fortfarande är. Vi har lärt oss massvis, hur mycket som helst. Både om landet, folket, skolor och språk men förmodligen har vi lärt oss mest om oss själva. Jag tror vi alla har blivit lite större som människor o det är ju helt enligt planen om jag får välja.

Planerar ett inlägg om vårt år o lärdomar så fort min dator lagat sej själv, för det är jag säker på att den kommer göra. Mitt första amerikanska inlägg är här

Har varit på styrelsemöte i skolan också, jag är ju specialist på att snärja in mej i kniviga situationer verkar det som o i ett svagt ögonblick som följde med mitt nya uppdrag som utgivare av skolans tidning Bulldog news så råkade jag också hamna i styrelsen för PTSA (parents teacher student association) som kortfattat har hand om allt som rör skolan förutom lokaler o lärare. Varje år samlar PTSA in fantastiska o ofattbara summor genom olika aktiviteter som sedan oavkortat går till skola, lärare i elever. Utan PTSA ingen skola.
O där är jag, på board meeting, o med board meeting minutes o beslut o bla bla bla. O fru rektor är där, hon som man inte är du med. Hon som kallas ers höghet av eleverna. Hon vars hand man får skaka om man får en fin utmärkelse. Hon styr med järnhand, lite läskig är hon faktiskt. Hon har frisyr, sån där fluffig sockervaddshår och alltid alltid fina kläder o rött läppstift.
Hilfe, hon gör mej nervös och jag trodde hon skulle snörpa på munnen och fnysa åt mej o min uppenbarelse men se det gjorde hon inte. En varm benig hand på min axel som nöp till, jag kissade nästan ner mej, hon väste najs to siii jooo her mrs strooom. Puh!
Sen frasade hon förbi med sin italienska dräkt i siden och sjönk ner vid ett bord o kickade av sej skorna. Hon är människa också tydligen.
Mötet gick bra, lärde mej massvis, fick applåd och high fives. Fniss, jag är ju för härlig när jag gör sånt


Hade date med Basse igår, lunchdate. Har inte träffat honom så värst mycket i år på grund av alla resor. Trevligt o välbehövligt att ses över en sallad på en deli då men mest av tiden satt jag i skräck o fasa för en man med pistol satt vid bordet bredvid. Sluta håll på, kan han inte ha pickan i fickan i alla fall? Avskyr vapen, får skrämselhicka, ont i magen och känner obehag. Dummo! En annan sida av vårt nya land.

Veckans sorg: älskade fina tant Brita har lämnat jordelivet. Tuffaste damen i världen, den mest omtänksamma. Piffig o fin, stenkoll på allt. Hon som ogillade att jag kallade henne tant för det fick henne att känna sej gammal. Min idol! Hon firade sin 90 årsdag på ett slott förra lördagen, en fest hon sett fram emot mycket. Ett fint avslut på ett långt liv, lite typiskt Brita tror jag allt.
Det är ofattbart tråkigt och ledsamt allihopa, kommer sakna henne för resten av mitt liv o minnas med glädje allt det Brita var o gjorde. Jag önskar att jag blir som henne när jag blir stor! Mina varma tankar går till er, Kicki, Anders o Ninna <3


Kvinnan som ger mig mest energi av alla, Brita! 



Dagens övning är att fara till tryckeriet och hämta upp alla 840 ex av världens bästa tidning Bulldog news, min första utgåva. Sjukt spännande och lite läskigt!

Åsa - spretig o lätt bergodalbanig

OCH, ser man på, datorn har lagat sej själv, på riktigt. Välkommen tillbaks till mamma sötis, har saknat dej.


8 kommentarer:

  1. Ååå ÅSA!!! Ett inlägg fyllt med så många känslor och så mycket. Det roliga när man läser det är att man verklgien förstår hur mycket som hänt er under detta första året här i Staterna! Jag vet själv hur det var att komma ny och grön. Men här ser jag att du redan är involverad i Styrelsen för skolan bla bla bla!! ;-) Jag är ju sekreterare i vår PA Board på dagiset/förskolan där E går och tycker det är väldigt intressant faktiskt. Hur saker och ting går till. Man får betydligt mer insikt i allt "bakom kulisserna" även om mycket fortfarande är lite sådär småhemligt (tycker jag) och sker lite ovanför oss. Men det kanske beror på att vårt dagis styrs av universitet (alltså är privat och det är Rockefeller University's dagis).
    Sedan den varmaste <av kramar till tröst för din Kära Biruta! Det Är jobbigt, hemskt när de man älskar försvinner. För gott. Jag hoppas att du så småningom kan finna tröst i att hon och du fick dela många år av era liv tillsammans ändå. Och att hon verkar levt ett långt och rikt liv.
    Kramar!!!

    SvaraRadera
  2. först vill jag ge dig en kram för din stora sorg efter Brita. Minns att du skrev om henne en gång med en enorm värme.

    Sen jisses vad detta år gått fort, tycker det är alldeles nyss jag började följa erat äventyr "över där".

    Fniss, ja du är förhärlig även när du skriver!

    Hoppas du inte haft ngr nya elaka njurstenar på besök.

    //v

    SvaraRadera
  3. Tråkigt det här med Brita. Häftigt att hon hann fira sin 90-års dag. Och på ett SLOTT dessutom. Värdigt avslut av jordelivet.

    Tänk att ni har varit här i ett år redan. Helt otroligt. Visst går tiden fort? Hur länge ska ni stanna?

    Du gör ett fantastiskt jobb i skolan med föräldrarföreningar och skoltidningar! Go Åsa! Go!

    Kramar!!!

    SvaraRadera
  4. Roligt att du är involverad i PTSA, det har aldrig jag varit. Bara betalt summan :-)
    Men de gör ett superjobb! OCH som du säger kommer du ju bakom kulisserna på ett annat sätt.
    Rektorn verkar vara lätt läskig, fick mig ett litet fniss över din beskrivning av henne.

    Beklagar Brita.
    Verkligen.
    Fint att hon fick fira sin 90-årsdag.

    Ett år har gått, och ni har kommit lite närmare den amerikanska myllan...

    KRAMAR!!!

    SvaraRadera
  5. Grattis till första året i USA. Det är otroligt lärorikt att flytta utomlands så som ni gjort. Det är något jag känner betydde mycket för mig och något jag är så glad att jag fick chansen att göra och uppleva. Beklagar sorgen angående Brita men hon verkar ha fått ett bra och rikt samt långt liv.

    Kramar!

    SvaraRadera
  6. Finaste Åsa, många tankar till dig. Det du berättar om Brita gör jag kopplingar till min farmor. Vi var 100 pers som firade hennes 90-årsdag, skratt, sånger och tal i mängd. 3 månader senare var ungefär samma 100 personer samlade till begravning. Så skönt att talen var sagda och att hon fick höra dem! Stora kramen Maria

    SvaraRadera
  7. Oj nu har jag last de senaste inlaggen och skrattar fast det hela inte alls ar sa roligt. Fy sjutton for njursten! Jag har en kompis som haft det nagra ganger och hon konstraterade att hon hellre fodde barn igen an fick ett till njurstensanfall. Det ar ju lite roligare med en bebis efterat an en sten...

    Vad ledsamt med eran Brita :-(. Later som om hon levde sitt liv till fullo men det gor ju inte det hela lattare for er andra just nu.

    Vad spannade med tidningen! Hoppas att du blev nojd med resultatet?

    Kram fran Bristol

    SvaraRadera
  8. Ah glomde ju saga: Grattis pa arsdagen av er flytt till USA! Det ar lite stort det dar ... en milstolpe pa nagot satt.

    Idag har jag varit i UK i exakt 13 ar ... jag som bara skulle vara har i fyra manader ;-)

    SvaraRadera

Tack snälla för att du tar dig tid att kommentera, blir glad!