söndag 26 februari 2012

En lyxhustrus bekännelser, o lite fredagstema

Lyxhustru, dra mej baklänges!

Finn ett fel! Blir galen, skogstokig o irro. Går
inte öppna dom där trägrejjerna på fönstret.
Kranen sitter ivägen = apasmutsigt bakom.

Kanske är min vardag lite mer annorlunda än den var i Sverige, men inte fasen är livet här glammigt. Jag bär inte högklackat inomhus, jag glider inte omkring i strykna kläder. Jag bryter inte ihop för att trädgårdskillen ringer återbud. Vinluncher? Jo ibland.... Går mest omkring i träningskläder o far som en tätting och sliter mitt hår som förövrigt är supertorrt o risigt för vädret är lynnigt. Jag är ensam vuxen i familjen ofta ofta och näää, ibland äter vi mackor till middag.

Jag gör bort mej, o jag skrattar åt det efteråt. Avskyr att inte behärska språket fullt ut. Säger konstiga saker i brist på bättre vetande. Hellouuu, maj nejm i Aursaaaaaa....

Tandisbesök, hahaha. Gick som en dans, men orden? Do I have any holes? Fniss, nu hade jag iofs övat på kluriga tandläkarord innan jag gick så jag visste att hål hette cavity. Men hur förklarar man att det känns lustigt bakom bakersta tanden när man tar tandtråd för att det är som ett gupp mellan tänderna. It fiiils lajk aj have a bumb bitviin my back tiiiiiths and maj tiiiith threddd fastens? Ja, det gick ju bra, inga hål o goodie bag med mej hem. Dental floss, we lajki!

Har en amerikansk väninna vars son har fått cancer. Väldigt väldigt tråkigt, men prognosen är god tackolov. Han kommer förhoppningsvis bli helt frisk igen. Det är såååå svårt att vara med o stötta o bry sig när man inte har lärt sig alla ord. Min utmaning, både språkmässigt och känslomässigt. Vi har suttit här i mitt kök, tårar rinner och ingen av oss har haft förmågan att säga något, av olika anledningar. Jag önskar så klart att allt varit annorlunda, att vi kunnat prata om annat men nu är det så här och jag får försöka göra så gott jag kan.

Skoltidningen är lämnad till tryck, men resan dit? Ingen lek kan jag lova, svettiga dagar o långa nätter. Svårt att veta alla regler i det engleksa språket. Tack du store för internet igen, o all heder till tjejen som korrekturläser. Gahhh, men nu vet jag hur man skriver SUPERSCRIPT, det ni! Som i my birthday is on May, 24th . Ni ser det däringa lilla upphoppade th väl?  Jag har också lärt mej att man alltid använder . efter titlar som Mrs. och att rektorn alltid lämnar in sin artikel sent.


Dagen kontor typ. Alltid samma. O japp, jag skriver tidningen
på PC. Styggelse till svårt. 
Mer då? Vi har hårdtränat löpning, Lucas hade siktet inställt på att vara med i skolans lag i track running o för att få vara med, om man får vara, med så är det uttagningstest. Räcker inte med att vara halvbra då alltså. Hej o hå, duktig han har varit på att springa i ur o skur. Han höll på att ta död på pappan när de tränade intervall. Ojsan.
Allt bra tills jag skulle nästla mej in i pappersarbetet o anmälningarna. Se på fasen och nooooo. Sjättteklassare får inte vara med i skollaget. Men åhhh, vad dumt! Det detaljen hade jag missat. Han har sprungit med ett mål i sikte o det målet får vi skjuta på ett år eller så. Förlåt Lucas.

Cajsa har varit på tusen sova-över-kalas. Tjejer med ljusa pipiga röster o rosa sovsäckar o nagellack och dans som övas in. Samma visa varje gång, o lycklig är hon o trött efteråt. Fasar för hennes födlis i maj....

Livet rusar på, nu ska det väl vara lite lugnare ett par veckor tills nästa utgåva av tidningen ska fixas. Ser fram emot det hur som helst. Det är sååå roligt!

Innan dess är det någon som fyller år i familjen, 40 den tredje, inte jag för jag fyller i maj. 
Bevis på att han är tokig i hundarna. Fast han har svårt
att erkänna...
O så var det det här med fredagstema, roliga teman i februari. Fredagens tema var A till Ö.

Here it comes, jag skriver det första jag kommer att tänka på för varje bokstav. Okej.

A som i Anna. Min fina bästa vackra duktiga väninna. BFFL som Cajsa säger, stor kärlek
B som i Bianca. Mosters tjej, prinsessan. Duktig o älskvärd.
C som i Cajsa majsa Spagettiben. Familjens tokmaja. Som ger så mycket.
D som i Daniel, Basses bror. Skrattar mycket. Snäll
E som i Erik, världens bästa Erik, svåger. Grym!
F som i fredag, älskar våra Fun Fridays på gatan
G som i groda. Vet inte varför
H som i hemma. Vart är det nuförtiden?
I som i iPhone
J som i Jante, gillar inte så mycket
K som i Kalmar, dit jag sänder mycket kärlek just nu
L som i Linda, syster, cool katt. Bakar jämt, saknas hela tiden OCH LUCAS såklart
M som i mosters Maiken. Coolaste tjejen, hon som får mej att känna tårsvid av kärlek
N som i nära fast långt bort.
O som i Olga, cajsas fiolfröken. Som hela tiden sa slappna. Du måste slappna...
P som i pannkaka, Lucas äter 6 varje morgon
Q som i Quintus, han som ägde stallet Cajsa red på innan
R som i Rebecka. Söt bäbis
S som i sova. Något jag har stort behov av just nu
T som i Thorman, mitt flickefternamn
U som i underbart. Ett av orden jag använder mycket o ofta
V som i vår. Think spring. 
X som i xtra allt. Pluskund, all inclusive. 
Y som i syster yster
Z som i tveklöst Zebra, bra ord i WF o coola djur
Å som i Åh
Ä som i älskar, jag älskar så många
Ö som i ödla. När jag skulle bokstavera en ort i Afrika nånstans som innehöll ö. Kunde inte komma på något annat, Ö like in Ödla. På engelska. Bra gjort!

I övrigt så tänker jag från A till Ö på Helge som jag var lite rädd för när jag var liten...Trevlig söndag till er o massvis med K som i Love!

Åsa - hoppetossa med lite sporadisk bloggdiciplin

9 kommentarer:

 1. Helloj sweetie som alltid får till det så bra!!!

  Du får mig att minnas situationer när jag ska förklara något med bilen eller någon inre kroppsdel eller organ...det har blivit cheese record över allt många gånger ;) Dax för mig att gå till tandis och ge mig in i tandvokabulärens värld minsann! Bra att bli påmind ;)

  Och Åsa, din A-Ö är härlig! Impad hur du fixar och gör tidning! Tycker Lucas och Cajsa är duktiga. Familjen Ström - you rock!

  SvaraRadera
 2. Där dök du upp som gubben ur lådan! Tjoho! Har saknat dig!

  SvaraRadera
 3. Härligt att ha dig tillbaka! Förstår att det är mycket runt dig nu. Har saknat dina inlägg. Mycket! Och detta med språket. Vist är det så. Man är inte riktigt hemma i den här engelska språkkostymen, Men man lär sig för varje dag. Det går bättre. Men självklart är det extra svårt med saker som är jobbig och svåra även på sitt eget språk. Att stötta vänner i sådana situationer och kanske till och med försöka förstå och prata sjukhustermer är otroligt svårt. Men huvudsaken är ju att du finns där för henne. Oavsett orden. :-)
  Jag minns hela vår resa här också för att få barn. Himmel! Tror att jag vid första besöket hos specialgyn sa något om att "we have tried to get prgnant..." Eh, hallå det heter CONCEIVE!!!!! Ok, det greppade jag itne förrän då Gyn själv sagt det ordet typ 5 ggr undermitt samtal där.. ;-) Sedan när jag väl blev gravid så var det ju alla ord kring detta. För att inte tala om min skräck och oro inför förlossningen och att inte kunna uttrycka mig där. MEN nu behövde jag ju inte några ord för det eftersom Ellan bestämde sig att titta ut sådär en 7,5 veckor för tidigt och då med kejsarsnitt eftersom hon fortfarande inte vänt sig. :-)
  Sköt om er nu! Och fortsätt njut trots allt du har runtomkring dig och som kan göra dig trött från och till.
  KRAM!

  SvaraRadera
 4. Lotta, du är så rar. Tack tusen! Lycka till hos tandis, hör av dej om du vill låna min ordlistefusklapp!

  Eastcoast, gulle! Vi har en gemensam väninna såg jag på FB. Eva, en av mina bästisar på gymnasiet. Världen ÄR liten!

  Saltis, vad söt du är. Ja språket är helt klart svårare när man inte har orden. Förstår att ni lärde er en del när ni väntade E, concieve, ohlala vad svårt. Inget man kommer på sådär inte. Hörde att det tar 7 år att jobba ihop till ett rejält ordförråd, 7 år... Gör inget, man lär sig något varje dag!

  Kram till er!

  SvaraRadera
 5. Hej Åsa, fullt upp låter det som du har men också kul med allt ni gör och fixar. Helge var ju otroligt länge sedan men jag minns också att jag kollade på just det barnprogrammet.
  Ha det bra Åsa och sköt om dig.
  Kram!

  SvaraRadera
 6. Visst lär du dig mer och mer av språket hela tiden, men aldrig fullt ut.
  DET är en av nackedelarna, jag vet.
  Visst är man flytande, men det är ändå nyanser som saknas. OH well...
  SOM tur är går det ju iaf!
  Tråkigt och hemskt med pojken som fått cancer, men desto bättre om prognosen är god!!!
  Du fick till temat toppen!
  Kram!

  SvaraRadera
 7. hej hopp, trodde I skulle betyda Inez - en liten skitunge som har lärt sig att gå samt att spotta ut mat som hon inte tycker om och säga nej nej nej !
  Låter som att ni har det ganska gott nu ändå, snart öppnar poolen he he (eller var det inte förrän i maj kanske) Fira maken ordentligt och pussa glinen.

  SvaraRadera
 8. Desiree, mm, jag har kul o trivs med att ha mycket att göra. Om jag har för lugnt får jag inget gjort alls. Fniss, den där Helge, o tjejen som hade en telefon med bilder på. Hon var så före sin tid på något sätt. Hedvig hette hon!
  Ha det bra, hoppas solen skiner på dej hemma!

  Annika, känner du så med ibland, med språket trots att du bott här så länge? Ämnena för februari var så roliga tycker jag, bra valt av Musikanta.
  Ha en härlig dag Annika!

  Malin, det var inte på något sätt meningen att trampa dej eller Inez på tårna. Skrev bara det som kom först upp i huvvet på varje bokstav. Inez är en jättefin bäbis såklart!! Kul att hon går nu och lärt sej säga nej, hihi. Välommen in i fas två :-)
  Japp, områdets pool öppnar först i maj, tillsdess får vi hålla oss till vår pool på tomten. Det går bra det med!

  Kram till er

  SvaraRadera
 9. Ja, att ditt ä stämmer tvivlar man ju inte på med alla härliga namn + beskrivningar i din lista. Kunde inte helt låta bli att skratta lite åt att du var rädd för Helge, för han såg ju väldigt skrämmande ut (sett nu, med mina vuxna ögon - gillade han dock också som barn), hihi. ;-)

  SvaraRadera

Tack snälla för att du tar dig tid att kommentera, blir glad!