torsdag 26 januari 2012

Show and tell: inredningsdrömmar

I januari är det Erika som bestämt ämnena o dagens är som följer:

Om du helt plötsligt, mirakulöst, bara fick ett helt hus att inreda helt från grunden; hur skulle det då se ut? Om du inte behövde tänka på några begränsningar t.ex. pengar.

Okejrå, det blir för mej att försöka förklara genom att bara tell, för show funkar sisådär från mobilen. Har hoppats att datorn skulle laga sej själv men ännu har det inte hänt....

Om jag fick alla medel i världen skulle jag inreda en stor gedigen hästgård med en galen blandning av nya o gamla, fina o mer personliga, dyra snygga, en del ärvda fulisar o möbler som får mej att känna tårsvid. Är en sucker för designernöbler. Stilrena klassiker. Älskar nåt konstigt skåp från farmor som Basse o jag fixade till för sisådär 20 år sedan.

På min önskelista står
Två gråa jättepaddor av Carl Malmsten
12 lilla Åland av den samme eller y-stolar av Wegner
Tre flowerbord från Swedese
En eller sju Arkastolar
Allt Arne Jacobsen gjort
Alvar Aalto funkar också
Två Howardsoffor i mörkrött
En eller två birdie ljuskrona av Maurer

Filtar o plädar o kuddar från världens alla hörn.

Sen önskar jag med 5 mörkgrå fårskinn
Två Kasthallmattor i vitt

Ett rum för bara böcker o mina jättepaddor. O ett brickbord med stora tekoppar från indiska.

Badrum till alla sovrum. Stora ljusa o glammiga. Bra belysning är ett plus. O bara kritvita fluffhanddukar. O bomullsbollar i en fin glasurna. Varmt vill jag ha det och en bra våg som visar till min fördel.

Kök som är större än hela huset nästan. Med walk in skafferi. O sockellådor o takfläkt. O dubbla diskmaskiner. Stenskivor och ädelträ. Lådinredning i putsad aluminium. O en köksö med vinkyl. En gasspis från Ilve, o en ång-ugn. Kanske en zink i porslin.
Franskt porslin i fina rader o högar
Kristallglas på tisdagar o silverbestick till falukorv.

Stor fluffig hög säng och manglade exklusiva lakan.
Gammal spegel från 1867

Inga sladdar som syns, OBS viktigt!

Jag önskar att jag i såna här fall hade kunnat sansa mej o välja tapeter som är något mer diskreta än vad jag brukar. Vad är det för fel på vitt Åsa? Ärligt? Superfint till alla fina möbler.

Tavlor, massvis. Stora o roliga o jajamän. Claes mormors brors tavla med som visar bakdelen på en ko, den sitter på hedersplats.

Kanske gardiner, o förmodligen men inte helt säkert, blommor överallt. Som doftar gott.

O mitt i allt detta fina skulle jag ha en stor dalahäst. O mina buddies, de tre aporna. Ganska stora, i svart trä. Ni vet dom va? Jag ser inget ont, jag hör inget ont... Jag gillar!

Utanför huset skulle jag ha 3 fina fålar i en hage med vitt staket. Barn som springer omkring. Jag står i köket och lagar himmelska grytor o har lärt mej att laga macroner. Basse tränar med våra hundar, han har shorts. Solen skiner o barnen är lyckliga och jag, jag har förkläde med vecklig kant och sån där vuxen platt frisyr och inga strumpor.

Men mest av allt önskar jag mej ett stort, overkligt stort, köksbord. Som rymmer minst 12 personer. Ett bord som hela vårt liv kretsar runt. Mat, samtal, pyssel, läxor, tedrickande, jobb, måla naglar, vinhäng med kloka o fina människor. Röda utanförstreck från något barn som gjort en teckning till bara mej o allt annat sådant livsviktigt. Det får gärna vara vitt och helst inte perfekt. Hjärtat i vårt hem, köksbordet.

Sådärja, några få fjösiga önskningar. Bara att skriva ut o spara inför min stora dag. 24 den 24 för 16 år sedan, i maj alltså.

Åsa - hagalen låter det som, men jag önskar mej bara ju.



Andra som är med i fredagstemat:





















5 kommentarer:

  1. Ja, vilket bra inlägg.
    Jättepaddor skulle jag också vilja ha!
    Kök som är bamsestort skulle jag också vilja ha!
    Det vart önskningar det!
    GILLAR!!
    Kramar!!

    SvaraRadera
  2. Jadu Åsa. Själv önskar jag mig nog mest fler rum... ;-)
    KRAAAM!

    SvaraRadera
  3. Hej!!

    Jag kikar in som ny på listan men jag hänger nog inte rikigt med!!! *fniss* ja ja jag ska nog lära mig allteftersom! Din lista var helt annan än Annikas!

    Men hur som helst, vilket drömhus du inreder!

    Kasthallsmattorna fixar jag!! Jag bor i Kinna och där ligger fabriken som tillverkar mattorna. Båda mina grabbar har jobbat där så nog ligger det en och annan matta från Kasthall i mitt hus!!!

    Nu ska jag bekanta mig lite med din fina blogg!

    Ha en fin fredag :)

    Kram ANna

    SvaraRadera
  4. Men så där är det ju! Man har drömmar och tankar och skulle man kunna förverkliga dem så blir det kanske inte ens ett hus av det ;-) Själv så vill jag ha en gammal fabrik i tegel med enorma fönster. Där skulle jag gå loss rejält, oj, oj! Men det är tur att man kan drömma!

    SvaraRadera
  5. Ja till allt!!!

    Gemytligt, gärna bekvämt och skönt, gärna lite stort men det kan vara mindre också bara det finns hjärterum.

    Mina amerikaår har fått mig att gilla när det flyter ihop...

    idag när jag tog mig hepatit B-spruta såg jag en TV jag vill ha. Så otippat. En TV, jag som inte ens ser på TV längre utan bloggar ;)

    Nu vill jag ha en platt stor sak!!!!!

    Kramar!

    SvaraRadera

Tack snälla för att du tar dig tid att kommentera, blir glad!