söndag 13 februari 2011

Å så var det söndag i det stora landet borta i väst

Fick en härlig o glad start på söndagsdygnet. Kompis Anna som bor på Kreta sen massvis av år var på chatten samtidigt som mej, jag var godnattklar och hon just uppstigen, känns som att världen är ganska liten men stor på samma gång. Somnade med ett leende iallfall. 


Söndag, soligt o varmt, Valentineskorten, alla 45 st, skrivna. Vad passar bättre än en storstädning av uterummet innan uterumsmöbler köps in. Vilken tur att vi har investerat en halv månadslön på rengöringsmedel o skursvampar, bara att sätta igång. Uterummet var precis lika äckligt o smutsigt som övriga huset, ofräscht o helt omysigt. Vi har skrik-skurat och spolat med vatten, hur mycket vatten som helst. Det jobbiga var att vattnet inte rann ut i trädgården utan la sej som små oceaner på golvet. Vi är inte heller helt kompletta när det gäller städprylar. En svabb hade varit fint. 


Nu är uterummet rent, det doftar citronrengöring och är så där härligt klabbigt på vissa ställen där vi inte har sköljt tillräckligt. Får ta en skurstund imon igen, jippy!
Vi har också köpt två gungstolar i trä, svarta, men vi hann inte montera dem. Hela tiden är det något annat som händer, grannar som pratar, barn som ska i poolen, tvätt som ska hängas eller 8:ans gångertabell som ska läras.
Till Costco hann vi - inte! Fick bli panikhandling på Harris Teeter istället.
Mycket fräscha grönisar men! Alla morötter smakar unket. Ger upp!




Det här måste vara det värsta som uppfunnits. Vad i
 hela friden menar dom? Så äcklig att jag mår illa!


Lillasyster: inte som dina älskling

Garanterat MED transfett och E621 

Tårta i lunchboxen kanske?

Soppornas soppa i overkliga smaker


Bonusbild, tror att jag siktade fel. Fina ballonger iaf


Dagens lärdomar o annat klokt:

Scoutkakor smakar citron o gott.

Happy Valentines day x 45 är ansträngande

Duscha efter pool-bad annars torkar skinnet ut

Rå kak-deg i "korv" är himla gott

Vi äter 1 kg bananer om dagen

Alla plastrottningsmöbler är bruna, vill ha svart

Fräknar kommer snabbt fram av solsken på pojkar i 11 års åldern

Man kan få träningsvärk av intensivt skrubbande

Tomat på mackan i lunchboxen blir lite sörjigt efter ett par timmar

Alla är så trevliga, fantastiskt trevliga, även om trevligheten säkert ibland är fejkad. Jag mår bra av positiva människor och jag gillar att få komplimanger visst.

Pedikyr står på önskelistan, kanske redan imon?

Men snälla nån, hur blek kan en svensk bli? Inte blekare än i februari iaf. 

Skolan kräver tidig bäddning o tidig uppgång, bäst att hoppa i säng. (men det är så svårt att bädda på morgonen med HYRLAKANEN, kan man sittsova? Inget påslakan utan olika enkla lakan som man lägger omlott o viker in och fixar. Som man gjorde förr tror jag. Dessutom är lakanen för smala så att jag får se till att sidan som syns ser bra ut, på andra sidan är det för kort o ser allmänt fånigt ut, dessutom på med filtar o överkast o pyntkuddar, proceduren tar lika lång tid som att duscha, 45 min. För en säng, vi har tre...)

Pussegull kastrull som Anna på Stensholm säger (saknar dej jättemycket)

//Åsa, städhäxan med citrondoft

















1 kommentar:

  1. det kommer att bli hur schysst som helst på verandan, tänk vilka grills ni kommer att ha där och sitta i gungstolarna och njuta. Jag är AVIS (men inte missunnsam).
    Erkänn att du var tvungen att köpa Chocowine?! det gick inte riktigt att dissa den direkt utan att du måste smaka på den först he he.
    Idag måndag, inget på schemat mer än att måla färdigt några tavlor som är beställda. Puss my love.

    SvaraRadera

Tack snälla för att du tar dig tid att kommentera, blir glad!