torsdag 19 juli 2012

Skepp ohoj, en dröm för vissa slår in...

Sisådärja, besöken från Sverige har haglat tätt det senaste veckorna. Helt galet underbart att få vara nära älskade och saknade fina människor. Jag är rik!! Poolhäng med soltörstande svenskar, shopping på hög nivå, världsklass..., middagar, rusdryck, flams och allmänt supertrevligt.

Men så var det ju det här med båt. Basse har så länge jag har känt honom i trehundrafyra år ungefär, sen vi var 17, köpt båttidningar, lusläst båtbörsen och pratat båt o om-när-hur och visat allmänt båtsug.

Lake Norman är en sjö som ligger supernära där vi bor.

Snabba fakta: handgjord sjö! Öh? Byggdes för att få kylvatten till kärnkraftverket (tänker inte foka på kärnkraft, acceptera fakta bara, o glöm)
830 km lång strandremsa
30 meter djup
130 m3 (lika stor som Sommen mellan Östergötland och Småland som är den 17 största sjön i Sverige.)
Inga hajar i Lake Norman
Michael Jordan har sitt sommarhus vid sjön.
Många många fina villor ligger runt sjön, Charlottetraktens vräkigaste.
Varm sjö!!

Dröm blev till verklighet, båt är köpt, motorbåt av märket Chaparall, en däckbåt med syfte att åka fort i, åka saker efter med, sola, bada och inte minst putsa på. Basse är lycklig, jag med!

Måste ge mej av till marinan (mooaahhhaaa) och ge mej ut på cruise men så länge låter jag er njuta av några bilder på MS Swea.

Kramar,

Er tillgivna ruffhäxa Åsa

måndag 2 juli 2012

Festlig helg...

Huuhuu, helgen har varit het, illvarm, galet varmt faktiskt. Varningar på tv och på nätet, stanna inomhus. Drick mycket, var stilla. Hemma i vårt hus har airconditionen gått på högvarv men ändå har vi tyckt att mmm, ett par grader kallare hade inte gjort ont. Jag har ägnat det människor som inte har ac, eller kanske inte ens ett hem, många tankar. Undrar vilket som är värst, sträng kyla eller galen värme?

Dubbelfest i fredags, hejdåfest för Cecilia med familj som gjort sitt här och tar sitt pick o pack och flyttar hem till Stockholm. Trevlig bartömningsfest, provisoriska möbler, nästan 100 personer o galen värme. Glamsvett, nää. Tråkigt och ledsamt att de flyttar, avskyr avsked. Torka tårarna i bilen och drar till nästa fest, överraskningsfest för ms Lauren. God mat, trevliga människor och drinkar som satte sina spår dagen efter.

Igår hade vårt område 4 juli fest, sedvanlig garageinfartspartaj, medhavd maträtt och babbel babbel. Fyrverkeri på golfbanan och underbar temperatur efter åskovädret som välkommet dämpade hettan. Inga konstigheter, kom som du är. Älskart!

Nu är det lite fix o tricks inför nästa besökande, bästa Anna o fina Lars. Som jag har längtat efter dem! Vilken tur vi har som har vänner o familj som tar sina semesterveckor och sparade slantar och flyger över för att hälsa på oss. Lyckliga vi!

Åsa - bortskämd och glad