lördag 16 juli 2011

Packat o klart

Allt är nedpackat, blommorna utlånade och posten på fördröjning. Känns bra o lite pirrigt, nu ska vi hem eller är det bort? Semester i välkända faggor, träffa hjärtan o kramas. Lycka!
En rackans lång resa väntar oss, över 30 timmar, gissar att vi är rätt möra när vi kommer fram.

Ha en skön helg!

Åsa- hemlängtan i kubik

torsdag 14 juli 2011

Jag tänker klaga o veckouppdatering

Tittade just på vädret hemma i Sverige, dit vi ska om två dagar. 13 grader nu, kl 17. Tretton! Va? Men näää, det funkar ju inte, 13 grader grader är inte ok! Prognosen veckan framåt verkar inte heller lovande. Varför i hela fridens namn kan det inte en endaste gång få vara en fin hel lång sommar hemma i Småland, en varm, soligt härlig sommar utan regn o iskyla. Va? Är det för mycket begärt kanske? Vi svenskar behöver solen, värmen och möjligheten att vara utomhus hela dagar utan att behöva dra fram regnkläder, fleece och paraply. Jag klagar å svenskarnas vägnar, jag är ilsk o sur. Tycker synd om. Skäms vädret, skäms.


Så vidare lätt är det inte att packa inför vår resa heller, det är så svårt att föreställa sig hur 13 grader känns, eller för den delen 18. Kommer knappt ihåg längre. Jaja, det är till att plocka fram fleece o långbyxor. Gör inget, bara tanken på att få träffa alla jag har saknat i 166 dagar gör mej varm inombords.

Veckan hittills har innehållit ridning, simning, ensamna kvällar och mental packning.
Cajs älskar sitt ridläger, Lucas går så glatt till simningen varje dag. Barnen leker som vildar o jag, jag tänker o njuter och lever. Väldigt hett här, varningar på radio o tv, kylcenter upprättade. Jag tycker inte det är så farligt, men det är klart, jag klarar mej inte allt för länge i solen, o när man väl kommer in, då är AC-kylan välsignad. Jammi.

Simtävlingen i måndags gick bra, väldigt bra. Båda barnen vann var sitt heat, o någon blev 2a, en blev fyra o någon blev diskad.... De förbättrade sina tider i alla heat och det tycker jag är det enda som räknas. Dessutom vann vårt lag Gators mot det andra med massvis av poäng, trots att jag tyckte att motståndarna var ruskigt duktiga och starka. Kul för Northstone Gators, som i och med denna vinst gick helt obesegrade ur serien. Lucas var så stolt o glad, tror aldrig han har fått uppleva en sådan viktig och stor seger, inte heller nånsin känt sig delaktig på det sättet han gjorde nu. Stolt o glad, tårögd av segerns sötma och taggad till tänderna inför nästa säsong. Min pojk!

Kanske är det bäst att jag tar vara på solen idag, o går bort till poolen på en simstund. Skönt att röra på sej, skönt att vara vuxen och inte bry sig om ifall jag ser om som en svan när jag simmar. Med keps, för japp, trots att det bara är 10 dagar sedan jag färgade håret lite mörkare har det redan blivit bimboblont. Arrgghh, vill inte, jag tycker att jag är fin i mörkare blond färg. O jag som är så duktig på att skydda håret. Hm. Jaja, världsliga saker, spelar ingen roll. Jag njuter till fullo, o packar ner lite sol o värme i en väska o ger till nära o kära som har regn o skräpväder. Så får det bli.

Åsa Bodén - tjejen som klagar på vädret är lika med jobbig men jag vill att alla jag känner hemma ska ha varmt o skönt o långa sköna kvällar utomhus, jag unnar dem det.

tisdag 12 juli 2011

Movieexperience in da stejts o en vanlig dvd

I lördags fick vi ryck, o bestämde att vi skulle gå på bio. Jaha, jag är inget stort biofan men tänkte nog att det kunde bli en rolig erfarenhet och upplevelse. Var lite trött på att bara hänga omkring, o värmen var lite väl varm. Bio fick det bli o redan kl 11 på förmiddagen. Den första bion här för mej o Cajsa, men inte för Basse o Lurre. Dom har sett flera typiska grabbfilmer, o i lördags ville dom (förmodligen bara Lucas) se Transformers i 3d. Okejrå. Jag o Cajsa valde den lite mer familjära filmen The zookeeper.

Så här gick det till. Boka o betala biljetter på nätet. 5 dollar styck för vanlig film. Måste vara halva priset om man jämför med Sverige tror jag. Bra bra. Åk bil till biopalatset, som oftast ligger i ett shoppingcenter verkar det som. Hämta ut biljett.



In genom dörren, fort som attan innan man brinner upp av hettan. Biljett rivs o voilaaa. Inne i palatset, biohimlen, överflödet och i popcornångan.




Här såldes inte så mycket snask o snusk (godis alltså) utan mer kycklingvingar, korv, nachos, korv o pizzaslicar. O läskeblask i flera olika former o varianter. O popcorn såklart, o pretzels med smör. Mycket o massvis med onyttigheter, bara sånt när jag tänker efter. Konklusion = man intar sin lunch på bion. Inte som hemma, där man snaskar o prasslar med en godispåse. Bara tanken på att sitta o fläbba med kycklingvingar i biomörkret får mej att uuuhhrk. Jaja, deras val. Vi ville inte vara så pretto utan köpte en kidspop. Liten läskeblask o en liten popcorn, o en liten snaskpåse i en pappkartong. Jag gick lös på popcornen, goda.

Inne i biohallen fanns det då massvis av olika bio-salar, såklart, räknade till 10 stycken. Vi gick in i 7an. Free seating, sitt var du vill. Cajsa ville sitta högst upp, i en nästan tom biosal. Why not?  Parampampampaaaa, reklam som vanligt, filmen börjar. Tar på tröjan som man så påpassligt tagit med sig eftersom jag lärt mig att man kan frysa när man går in nånstans. Inte som hemma, när man tar med tröjan för att man inte ska frysa när man går ut.... Hihi.


Filmen var söt o gullig, o japp, tant grät. Måste vara den mest lättrörda tanten i världen. Filmen var rolig också, fick skratta mycket. O Cajs skrattade med såklart. Mysigt att göra något så stillsamt som en bio tillsammans. O uppskatta det lika mycket båda två.

Filmen handlade om en kille som jobbar på ett zoo, nähä? Han har lite problem med att träffa flickor, och ett tu tre som har djuren avslöjat sin hemlis. Djuren kan prata! Dom hjälper honom att fixa en date, o kommer med massvis av goda djur-råd. Slutet gott, allting gott. Största behållningen var en liten apa som läspade och var rapp i munnen. Underbar. Jag ger filmen 4 popcorn av fem. Animerad till perfektion, söt story och ingen sensmoral. Den kommer nog inte att få en Oscar dock.

Efteråt möttes vi upp i mallet, hela familjen, gjorde några inköp och åt lunch. Basse gillade nog transformersfilmen sådär, men han hade hakat upp sig på deras lustiga robotröst så den körde han med hela eftermiddagen. Inte alls jobbig röst, inte alls....

Hemma på gatan var det lemonadkommers när vi kom hem. Kunkurrens till den milda grad, vild konkurrens, prisdumpning, great offer och tjyvknep. Fick köpa av båda, trots att jag inte ville dricka. 25 cent hos pojkbordet o 15 hos tjejerna. Lustigt. Häromdagen tog killarna 27 cent. Väldigt osmidigt pris kan man tycka. Misstänker familjeråd hos familjen Burgler.



Häromkvällen såg vi en DVD, o åt klassisk kvällsmat med knäckebröd o paprika. Skönt. Filmen heter The blind side och handlar om en mindre begåvad bortkommen kille som får sin livs chans när en familj tar sig an honom och hans öde. Han blir en grymt bra footballspelare och klarar skolan fint. O based on a true story. Vilken underbar film, helt grym även om jag i ärlighetens namn hade ganska svårt att förstå språket, mycket svart slang. Men som den filmen berörde oss alla, hade hjärtkramp o tårsvid. Den som berördes mest av oss var Cajs. Hon grät o grät och fick världssamvete. Ville hjälpa alla som är fattiga och utsatta, o ville adoptera alla som inte hade det så bra. Idag skänkte vi en burk majs i matinsamlingen..... Filmen, den vill jag verkligen rekommendera till alla, härlig och fin och tänkvärd. Se den!



Holahopp, nu ska jag grejja vidare, bäst dag till er!

Åsa - aka Nilspetter Sundgren

måndag 11 juli 2011

Språklärdomar o en hästvecka

Det går på halvfart nu, det gör det. Helt ok, men det lustiga är att ju mindre jag har att göra, desto mindre får jag gjort. Har en hel dag på mig att vika handdukar som ligger i torkis, men får det inte gjort förrens kl 23. Lustigt ju.

Språk:

Lucas, som vi uttalar lu-kas kallas inte så här, utan lu-kess, delstaten Texas uttalas Tex-ess. Aha, nu fattar jag, man får ju inte säga the A-word. Som i ass. Ojsan.

Hundrasen Shi-tzu uttalar vi schit-zu. Oh nooo, big mistake, the S-word. Rasen sägs här som shissu.

Chans är för mej något positivt, o risk negativt. Man säger ju inte chansen att drabbas av olycka, eller risk att vinna en mille, eller hur? Men här gör man, eller rättare sagt, man använder inte ordet risk alls. Idag är det chance of thunder, o snart är det chance of ekonomisk kris eller så.

Hubby är kort för husband (inte orkester utan make alltså)

Godjab. Just det, good job. Om allt o hela tiden. Great, good, nice.

New Orleans uttalas nåålins.

Jag tänker snart döpa om mej till Rosa. Orkar inte förklara eller hålla reda på vad jag heter, eller vad alla tror att jag heter, inte en enda kan säga åååååsa. Aza, ahsaa, ejsa, o ROSA. Okejrå, låt oss gå för Rosa. Ström, med öööö, smidigt på inget vis. Heter alltså Rosa Stroem nuförtiden. Därmed basta. (men darling, sweetie, honey o maam går fortfarande bra)


Cajsa debuterar på summercamp idag, på high-heelsridskolan. Förväntansfull, sprallig och så där överdrivet förnuftigt och storsint. 6 timmar häst o stall om dagen, o medhavd lunch. Pastasallad, inget socker för det är simtävling idag. Massvis med vatten. Värmevarning i veckan, håll er inomhus säger dom på nyheterna. The three big Hs. (hot, hazy and humid) Årets varmaste dag väntas i morgon.O stackars barn, som har ridskor i fulskinn. O ridbyxor i tjocktyg. Men jag tror inte hon bryr sig så mycket, hon är i sjunde himlen.
Var rädd om dej min lilla flicka, o njut, o ha roligt. Jag är så glad för din skull, mitt lilla spagettiben! <3

Sista simtävlingen idag, o ett galet viktigt simmöte. Båda lagen är hittills obesegrade, vilket något av lagen kommer att få ändrat på idag. Ojojoj, har fått restriktioner om mat, vila och allmän skötsel på simbarn. Uppmaningar om ännumer hejjande och high fivande. Att barnen ska komma till poolen i harmoni. Inget socker whatsoever. Hur det än går är jag stolt över att sim-svanarna från Sverige har tagit sig igenom hela swim-teamproceduren. Tränat nästintill varje dag, tävlat o hängt i. Jobbat hårt med sina små kroppar. Dom har lärt sig så mycket, både om simning och om sig själva. O tro mej, har fått jobba hårt med deras inställning. Varit mycket gnäll o surande på vägen, men nu, när säsongen lider mot sitt slut då pratar dom redan om swimteam som börjar i maj nästa år. Från svansim i motvind till freestyle i ilfart. Godjab strömmings, godjab. Stolt över er!
Vi missar simbanketten som är på måndag nästa vecka, bankett! Ohåå, hade varit roligt att få gå på, klä sig fint, kamma sig och tillomed leta upp sminkväskan. Klackskor! Men om allt är som det ska, innebär bankett förmodligen inte att folk klär upp sig, utan kommer i mys-shorts och reklam-tshirt. Jaja, men nu ska vi inte gå, utan då sitter jag i Sverige med min finaste bästaste vän Anna o pratar ifatt 6 månader, inlåsta med en hög grönsaker o en flaska rosé. Gissa om jag längtar. Älskar dej mitt löv.

Nu ska jag packa ner en hel resväska med presenter som vi ska medbringa till Sverige. Ojsan, blir ju en del eftersom vi ska träffa så många härliga människor. Älskar att ge saker, bästa jag vet. Många presenter blir det, o tungt! Dessutom kommer jag på nya saker att köpa hela tiden, men max max 1 resväska får det bli för allmosor. Inser också att jag kommer frysa ihjäl hemma om vädret ska vara så dåligt som det var idag, 16 grader. SEXTON? Får nog packa med lite långbyxor, jacka och strumpor. Känns lite lustigt faktiskt, oftast när vi åker på semester packar vi ju ner linnen, shorts o kjolar. Badkläder. Flipflops. Nu blir det tvärtom på nåt sätt. På sex månader har vi haft max 25 dagar med sämre väder varav 5 av dessa har varit jackapådagar. Bortskämd till tusen, o vet ni, jag gillart!

Ha en skön vecka, o njut av sommarliv vart ni nu än är!
Sverige, ses snart!

Kram från

Rosa Stroem - glad som en ekorre

fredag 8 juli 2011

Väntans tider o raka högar...

Äh, jag vet inte, tiden sniglar sig fram. Snart åker vi hem, eller bort. Till Sverige i alla fall. 8 dagar kvar.

Dagarna ser likadana ut, iaf fram till lunch

Upp o hoppa, kvart i åtta.

Gör mig en inte alltför stark kaffe (längtar efter en hederlig svennekaffe modell stark).



Väcka Cajs, mata barnet, skynda på det, o kamma ut tio tovor i dets hår. Se så, schas till simskola. Samma rättning av Cajs, varje dag. Det heter inte simskola, det är swim pratice. Ska du inte ha simglasögonen med dej? Jo just det. Skynda dej nu, det börjar om tre minuter.


Bädda sängar, ta upp smutstvätt. Tömma diskmaskin.

Väcka Lucas, som sover som en tonnis. Tio gånger får man säga till honom, sen puttar jag ur honom från sängen. Nu har du bråttom! Frulle till pojk, som sover vid matbord. Har du borstat tänderna, nä just det. Skynda dej nu LUCAS. Var är mina simmisar? Där vi brukar hänga simglasögonen älskling. Hej då mamma, ha det så bra. Ska du inte ha en handduk med dej? Jo just det.

Slammer från dörren.

Pust!

Upp för trappa, gör en check i barnens rum. Ok, dom har bäddat, men hur ser det ut? Pliktskyldigt lagt täcket PÅ sängen men inte rakt o fint. Rufsigt o snett o inte speciellt nogrannt. Kuddar ligger snett. Gosedjur i hög. Pläden på golvet, under säng. Cajsas alla (xxxxxa) prydnadskuddar i en härlig röra på sängen. Arrrrggg. Men dom HAR bäddat, det har dom. Men inte som jag vill.

Viker om Lucas kläder, jag vill ha raka högar, det vill inte han. Kan inte säga något till honom om det för han viker o lägger i låda, det är bra. Mamma smyger o viker om o rätt. Utan att han märker.

Inte undra på att jag får dagarna att gå va? Jag vet att jag inte borde lägga mej i, vill dom bädda rufsigt o trivs med att ha det så, så får dom ha det så. Men jag får STRESSMJÄLL. Jag som går omkring som husets osaliga ande, jag som rättar upp, ställer fint. Vänder böcker som står upponer i bokhyllan. Viker om handdukar i skåpet för att kanterna inte är snygga. Ingen märker något. O jag kan inget säga. Får skylla mej själv, eller acceptera att Basses vita T-shirtar ligger i en hög som är lite sne. (fy katten vad läskigt)

Cajsa kommer hem, håret stelt av bassängvatten, hon hänger upp handduk på tork. Jag rättar till så den hänger rakt. Hon slänger på ett par mys-shorts, ett linne o sätter sig vid datorn och lyssnar på Spotify, skriksjunger Justin Bieberlåtar.




Går till pool 10.30. Ligger på samma solstolar som alltid. Lyssnar på ett nytt arkiverat sommarpratsprogram. Gråter o skrattar högt, varje gång. Idag var det Amanda Jenssen. Stor respekt o beundran för henne o hennes program. Tänker en stund på det hon sagt. Går hem vid 12 o lagar mat. Solen går i däck vid fyra. Moln.

Just nu tror jag att jag behöver en förändring, något nytt. Dagarna känns bara som en nedräkning, en startsträcka, ett väntrum. 8 dagar kvar. Borde leva mycket mer i nuet. Ska bättra mej på det, o på att inte stressa upp mej för att t-shirtarna är vikta slarvigt. (o med det innebär det inte att vårt hem är pedantiskt skött o skinande rent, för nepp så är det inte)
Men t-shirtarna ligger helst i raka fina rader....
En styggelse till hög

Najs hög

På eftermiddagarna kommer alltid ( iaf denna vecka) regn o åska. O då är det inte lite åska utan mullerobång så fönsterrutor skallrar, golvet vibrerar och barn gråter. Förstår mej inte på vädret här. Regn hela kvällen, varmt regn dock, tittar på tv, o har vågat mej på ett par kanalbyten, o sett Wipeout på amerikanska. Bara för att jag kan. Vågligt va? Att ta steget rakt ut från den trygga välkända tvkanalen Food network till vilda kanaler som nbc eller vad den nu hette.

Läggdags, god natts sömn o så börjar det om igen. Låter inte alls bra detta, bara vanligt slöliv på nåt sätt. Det blir bättring, lovar!

Kram

Åsa - en rak högälskare och i samma hjulspår

onsdag 6 juli 2011

Lärdomar och nätshopping

Idag har det varit lite disigt, på gränsen till mulet, o gårkvällen o natten bjöd på regn. Trodde aldrig att jag skulle säga eller skriva detta men: välkommen regn! Torrt o varmt har det varit länge nu, o gräsis såg lite halvrisig ut trots att vi vattnar den (per automatik såklart!). Vad passar bättre en inte strålande solig dag än en shoppingdag på hemmaplan. Har handlat som en iller på nätet, klickat hem beställningar till nära o kära i Sverige. Fixat o trixat, hittat bra kap! O det måste väl vara det bästa man kan få göra, shoppa, vara tillfreds o nån annan betalar? O nope, inte ett smack har jag handlat till mig själv. Lika glad är jag ändå.

Lärdomar då? Jorå, har lärt mej ett o annat sen sist, här kommer ett pärlband.

Grannens katt heter inte Kidneypie utan Cutiepie

Man kan tröttna på pekannötter (en näve om dagen ni vet)

Har tagit steget utanför Foodchannel idag, don´t do that igen. Råkade se en lokal nyhetssändning. Bara massa elände o blodviter, mord o rån, sprängningar och annat bus. Glöm bort, förneka. Cupcakewars är läskigt nog liksom.

All shopping är bra shopping

Saker är snorbilligt här jämfört med i Sverige (nähä?)

Någon har ätit upp en burk Nutella som stod i skafferiet och sedan ställt in den tom. Burken som så lustigt inhandlades av övrig familj när jag var i New York i slutet på maj.

En man på min gata anordnar Longest drive competitions. Nästa tävling är i Sverige nästa vecka o då ska han på middag hos nån golfTumba. Världen är så liten (jag känner inte Tumba alltså men ändå, ni förstår grejen va?)

Min nya bästis, blåhåriga tanten från Norge, hon skulle också till Stockholm nästa vecka, o till Helsinki, o St Petersburg.

En annan granne hade en svensk familj som granne i en annan stad tidigare. Agneta hette svenskfrun, o hon bjöd på kakor varje dag halv tre och visade hur man målade om sitt hus.

Jag är omringad av svennar, mystiskt på nåt sätt. O var det en pik, det där med kakorna? Borde jag baka lite kanske?

Har hittat det optimala fiff-knepet för att blixtsnabbt fixa fransk manikyr på Cajsa. Toppers!

Felsvaret på datorn "anslutningen nådde en maxtidsgräns" uppskattas noll o ingenting. Någon som vet vad det betyder?

Har knappt hunnit smälta chocken av 4 julifest förrens vi blir bjudna på nästa spektakel. Halloween. Ute i god tid va? Också på gatan, utomhus. Glad av tanken att vi inte har vinter i slutet på oktober.

Ja, lite sådär ligger det till, o det här var bara ett livstecken från mig.

Hoppas att ni har det bra, var rädd om er o far i frid!

Kram från

Åsa - nynorsk eller nåt

söndag 3 juli 2011

Hipp hipp hurra på en helg o lite annat

En helg, en långhelg bara för att nya landet vi bor i firar födlis. Tackobocko. Vädret fint till galenskap, känns som att vi är på charterresa i Grekland (o då helst på Kreta för där bor min fina vän Anna sedan många år)
Simtävling i torsdags, dåligt förberedda. Kul o varmt. Strömmings simmade allt vad de kunde, med blandad ej regelmässig teknik verkar det som, för slutresultatet i bröstsimmet enligt listan blev: Cajsa Ström DQ och Lucas Ström DQ. DQ betyder inte Desquared som i klädmärket liksom..... Lucas ordnade också en tjuvstart, hamnade i chock och försämrade sin tid med nästan 10 sekunder bara för det. För mej gör det inget, men pojken är sur. Ok, gör om gör rätt!

Cajsa o hennes simmarkompisar
Världens finaste headtimer

Mysig fredagsmiddag på anrik Diner. Tips från Food channel network på tv. Heja mej, tur att jag bara tittar på Food. Tänk vad jag lär mej.... O japp, det var APAGOTT med europeisk mat, Grekisk o italiensk.


Fick i samma veva som vi åt mail från Basses morbror P som satt i sommarstugan o tittade på gamla foton som han så snällt delade med sig av. Fint o käckt att tekniken funkar, känns overkligt och fiffigt. Han satt i skogen i Motala, vid en liten sjö. Vi satt på en Diner i Charlotte. O vi mailade till varann.

Basse 1990. Jag hade sytt kavajen, o jag hade likadana
glasisar. Underbar frippa. Jag var dödskär.
O japp, jag fick hans tillåtelse att lägga upp bilden.... 
I lördags var det dags att fira 4 juli, jag vet... Lite lustigt att fira det den andra juli men så var det iaf. Först tittade vi på områdets parad.





Vi var bjudna till grannen som hade kalas. En granne som vi inte känner så mycket, o jag är liiite rädd för dem faktiskt. Hon är ganska vass o han är ganska trumpen. Sen dessutom är dom galet pedantiska, med allt! Jaja, kul ändå att bli bjuden. Skulle medbringas stolar, dryck och TWO DISHES TO SHARE. Klurigt, förstod ju att det inte handlade om disk utan två rätter att dela med sig av. Eh? Skulle vi ta med två rätter som skulle räcka till alla som kom? O hur många skulle komma? Två rätter som i en komplett måltid eller bara en del av måltid. Som skulle passa till vad? Varm eller kall? Fick tips om att ta med fläskpannkaka, sagt o gjort. Lite udda o annorlunda. O gjorde en smarrig sallad med jordgubbar o blåmögelost.  Sen fick jag ställa mej en ny fråga. Vad ska jag ha på mej? Hilfe. Gjorde det enda rätta, tog en ljusblå Odd-klänning med träskor till. Ögonskugga på, rafs rafs i smyckeslådan. Ut genom dörren med hela patrasket, fläskpannkaka, stolar, filtar o fasen o hans moster. Ville vända i dörren när jag såg de andra på festen. Flipflops, reklamtishor, mys-shorts. Too late om man säger så. Bara att knata över gatan, le på sitt finaste, med läppglans o allt. Leka first lady som möter luffare. Gick bra, drogs automatiskt till en äldre dam med blått hår. Åhåå, aer ere dere nye svenskerne? (detta skulle föreställa norska alltså) Hoppsan, hon hade bott här i sjuhundra år men skulle till Stockholm på ferie nästa vecka. Ville väl öva på skandinaviska antar jag.
Åt av den minst sagt brokiga blandningen av DISHES. Heliga makaroner. En salig röra, men vem, VEM tog med sig en soppa? Som skulle serveras till fläskpannkaka o pulled pork. På flat tallrik. Tillsammans med den illgröna, som i neon, sladderpotatisaladåb som min nya blåhåriga kompis tagit med. Trevligt hade vi, o det var varmt och väldigt amerikanskt på nåt sätt. Vid halv tio vallfärdade alla på området till golfbanan, med stol under armen och en öl i byxfickan för att titta på fyrverkeriet. 4th of July fyrverkeriet. Illegalt insmugglat från en annan delstat för att stora pjäser inte är tillåtna här i North Carolina. Mäktigt, pampigt, storslaget och evighetslänge.  Så klart, så som det anstår förenta staterna. Kinapuffarna, släng dig i väggen!  (att jag sedan är av åsikten av fyrverkerier är av ondo är en annan sak, gillar inte! Lägg de pengarna på något viktigt o relevant tack) 

Reflektioner o lärdomar från ett 4th of Julyparty på gatan:
Klä ner dig
Ta mej vilken rätt som helst
Använd kylpryl runt ditt glas om du inte gillar varmt rosé
Prata inte hemligheter på svenska, norrmän överallt.
Hamna inte i chock för att damerna pratar illa om grannar som inte är med.
Grannar gillar inte forigners från länder nedanför Florida
Varning utfärdad för av mej utomhusvistelse på onsdag när Sverige - USA spelar.
Trumfkort på onsdag (note to self) Sverigetröja och Pia Sundhage
Alla vet vem vi är, behöver inte presentera oss, blonda familjen verkligen
Cajsa är blondast av alla. Charmar tanter o till o med vassa tanten som hade kalaset.
Fyrverkeri i USA är stora o pampiga
Amerikanare avslutar festligheter tidigt, vid 23 är allt över o förbi o min nya bästis, norskan på 86 år tagit sin farkost och åkt hem.

Fotade lite dåligt bara, sorry



Visst blir fyrverkerier bra på bild? Nohhoot.




Vi hade trevligt hur som helst, o ett minne för livet kanske. 

Söndagsmys vid pool, bokläsning och fläskpannkaka på nytt. Gott o hur snabbt som helst ju. Önskar bara att vi hade lingonsylt. Istället fick det bli grekisk yoghurt och hallonsylt. Öh?
I morgon är det den riktiga 4 juli, vi firar med poolhäng, kanske nån liten utflykt, o bara massvis av mys. Alla är lediga, misstänker massinvasion vid poolen, ska nog smyga bort o lägga ut lite handdukar så vi får bra plats. (skojar bara)

Dagens stora kram går till Christina, en läsare från Pennsylvania, som har skickat mig ett gäng svenska böcker och en Damernas. Hur gulligt var inte det då? Tack tack gulle, du anar inte vad jag har tok-läst i helgen!

Nu kan jag också känna lite så här, ojsan vilka långa inlägg jag skriver. Hoppas ni orkar läsa allt. Jag klurar lite på att ge ut mina inlägg som ljudbok eller nåt. Eller som mp3. Vet inte, får se, svårt att få med mina underbara fina bilder i sådana format på nåt sätt. Faller idén så beror det på bilderna alltså. ;-)

Kram från 

Åsa - motståndare till fyrverkerier och gillare av fläskpannkaka

Knasiga, fina, blonda o härliga barn. Som är våra. Katten vad härligt!
Men dom har "tappat" sina ögonbryn visst.