tisdag 31 maj 2011

Dagens bästisar och spenatbadkläder på G

Kattsingen vad jag njuter av värmen! Idag har vi haft 97 F vilket motsvarar 36 grader, varma grader alltså. Sol o värme, lätt bris. Låter som en sjörapport nästan. Jag gillar och jag slarvar med att dricka vatten så på kvällen är jag lite ding, mer ding än annars liksom.

Barnen tväråt ,i dubbel bemärkelse, melon till mellis, det sprutade kladdig saft i hela köket men det gör ingenting alls, jag gillar ju såå att städa o torka och fixa med sånt. Nemas problemas.

Bästisar 1
Men ser ni, prettomamman har lagt papper under slabbmelonen...




Bästis 2
Takfläktar, jag gillar och förstår deras syfte nu.
Innan var de bara snygga eller hur? INTE. Men husets
4 takfläktar går för fullt nu, o japp, de fläktar runt kall ACluft.

Bästis 3
Min födlishatt, i stl XL. Gör inget, man knölar bara upp håret som en bulle i hatten.
Sen har man inget kittligt hår som klabbar ihop med nacksvett, o hatten blir dessutom lagom i storlek.
Skuggar fint så att matte kan plugga körkortsteori i solen.
Wasabiärtor, jag säger då det. Har ätit ett par idag, goda, starka o förmodligen det som behövdes. Salt på nåt sätt, o gott. Äckelgott snarare. 

Min allra bästa bästis är i Orangenburg, mer regel än undantag.

Jag fick packa ihop alla mina två strömmingbarn efter simträningen, muta dem med ost-toast. Iväg till ett family fitnesscenter, en kvarts körning här ifrån. Badkläder till swimteamets gruppfoto imon måste införskaffas. Känner jag iaf. Dom ljusa annorlunda barnen med ganska kass bakåtsimstil behöver inte skämma ut sej mer genom fladderkläder och för liten bikini på fotot. Sen kan det  ju vara bra att ha baddräkt och riktiga badisar också, av andra skäl. Tror dock inte att barnens ganska usla simtider kommer förbättras så väldeliga.... Attans, spenatbadkläderstället var stängt. Bättre lycka imon, ok. Ska köpa en sim-mössa till Cajsan också. Håret blir som en enda stor dreadlock av kloret. Inpackning varje dag och tio minuters febrilt utredande har fått mej och Cajs att tröttna. Sen misstänker jag att hennes ljusa hår kommer att bli grönt eller genomskinligt av all sol o klor. Vi får ju ganska stor dos av båda just nu. 
Godnatt nu alla fina, eller godmorgon kanske det är för en del.

Åsa - goes all in med swimteam

En helg och lite funderingar....

Vilken helg det blev, hemlängtan som bortblåst, familjen samlad, härligt varmt väder och massvis av trevligt o bäst umgänge med andra härliga familjer på blandade språk. Ibland och ganska ofta känns det som att jag har en låååång semester utomlands. Vi äter o dricker gott, sover tills vi vaknar av oss själva, barnen hänger i poolen och jag o Basse sitter i skuggan, i var sin gungstol och pratar. Om saker o allt. Underbart!

Nu är helgen till ända, o min härliga ensamhetskänsla har infunnit sig. Helt ok trots allt.

Mitt minne är fullt på datorn, måste tanka över alla bilder till ett externt minne innan jag kan lägga in nya. Bildlöst inlägg, inte roligt jag vet. Förlåt.

Kanske kan få bjuda på några gamla godingar?



Plastfrulle. Det var då jag insåg att maten skulle bli ett problem här.
Socker, syntet o konstgjort. 


Hilton Head Island

Storm på strand



Bilder från vårt besök här i Charlotte för ganska så exakt ett år sedan. Det är ju lätt att förstå att vi valde att flytta hit med dessa säljande fotografier. NOT! Skyller på att jag fotat med mobilen...(men det går ju att fota fint med mobil med tydligen, kolla här! )

Nu sitter jag här i vårt hyrda hus, o funderar på saker o ting.

Vad är det som händer med gurkan i Tyskland?

Vad håller Carl XVI Gustav på med? 

Vad ska jag köpa med mej hem till Sverige i sommar?

Ska barnen ha med sej en en marker-penna att skriva med i skolans årsböcker, eller funkar blyerts?

Borde Cajsa öva på nåt klatschigt att skriva i ovanstående?

8 dagar kvar i skolan, vart har tiden tagit vägen? O bara inte sommarlovet går lika fort....

Fyrverkeriattacker på IKEA? Är det pga att dom ska sluta sälja Abbas? 

Oh noo, måste boka returresan hem från Sverige, omedelbums och direkt!

Hej hej

Åsa - alternativet du gillar

måndag 30 maj 2011

Gästbloggare Cajs Spagettibenet Ström: Hälsning till Björnen 3


hej alla tjejer i björnen 3 på nord skogen skolan i huskvarna. hur mår ni ? jag legntar efter er men vi träffas på sommar lovet ju hopPas jag. vi ska köpa en hund o jag ska ha en o familjen en så vi får två hundar. gullit va ? idag har ja vaort i polen, den är ganska stor och nu är det varmt i vatnet. innan var det jettä kallt när vi va på svimtim. en i lucs klass är kusin med justin bieber. jag kanske k´ska få en atograf. ha ett skönt sommar lov o ha det sa bra på sjobolläger. jag saknar alla er jettämycket. ibland gråter jag för att jag saknar efter er.
puss och kram fån eran Cajsa hälsa till maggan <3 <3 <3 :) :)

söndag 29 maj 2011

Lustiga lagar o lite helgmys

Tack för rara omtankar när jag var så där hemlängtig. Nu känns det mycket bättre tack o lov. Antar att jag måste tillåta mej nån dag så där emellanåt att vara grinig och lessen. Kunde inte hejda mina tårar, dom rann när som helst och tog ingen hänsyn till att det kunde bli pinsamt. Skajpade med Cajsas fina kompis Beyke o hennes familj. Var som att få en boxning rakt i magen, fulgrät på min pinsammaste. Så fina, o så härliga. Då blir saknaden väldigt påtaglig.
Här firar vi memorial day i helgen. Den stora grillhelgen verkar det som. En dimma av grillos ligger över hela området, det klirras i glas och pratas högt o länge utomhus. Uppsluppen stämning kan man lugnt säga. Avslappnad stil, o grannfrun, hon har på sig sina sedvanliga träningskläder, cerisa cykelbyxor, linne och sneakers. Håret i tofs. Vattenflaska. Det var hon som råkade ut för snejkattacken. Hon, stackarn, som fick se till att de (odjuren) likviderades. Iklädd cerisa cyklisar. Hon är fin, det är hon men jag börjar tröttna på att se henne i dessa kläder varje dag. Vore kul med ombyte liksom. Jag är iofs inte bättre. Tofs, shorts o linne, tofs shorts o linne. Varje dag. Ingen risk att ögonskuggan tar slut heller om man säger så. Gör inget, trivs bra med sunk. Bara jag emellanåt får kamma mej, vifta på lite maskara och klä mej i annat än shorts o linne.

Det har varit en varm o skön helg, poolerna på området har haft öppetpremiär för allmänheten. Basse har varit hemma, o barn i olika åldrar och storlekar har sprungit ut o in o fram o tillbaks. Barn som sover över, barn i vår bubbelpool. Flera paket glass är uppätna. Supertrevligt besök av svensk familj igår. Underbart. O en fullkomligt levande gata kan man säga. O jag gillart!
Det jag inte gillar är att grannen sprang på en låååång snejk i eftermiddags igen. Jag ska googla fram gift som skrämmer iväg kräldjur. Lägger mer än gärna min veckopeng på sådant!

Lustiga lagar finns det här i detta landet, det vet man ju. Skröna eller ej men här kommer ett par som gäller för North Carolina.

Det är förbjudet för katt och hund att ha slagsmål. (ok, ska meddela dem det nästa gång det händer)

Det är inte tillåtet att ta med sig ärtrör till en parad. (ingen risk, här tar man med sig laddade vapen ist, ärtrör är sååå 1950)

Det är inte ok för en kanin att ill-springa på en gata (öh?)

Det är förbjudet att fästa någontill på sitt biljardbord (åh katten, jag som ville fästa fast en spann mjölk på vänster sida)

Det är illegalt att åka rullskridskor och inlines på motorvägen (bäst att jag skaffar mej ett körkort då)

Det är förbjudet att sjunga falskt (oh noo, jag som illsjunger i bilen, på mitt falskaste)

Det är strängeligen förbjudet att sjunga samma ton i mer än 90 sekunder (ok... Ingen risk, o om jag skulle, då skulle det vara falskt)

Det är förbjudet att låta sin elefant plöja åkrarna. (bra då vet vi det)

Äh, jag vet inte, galenskap är det på nåt sätt, men på samma gång ganska charmigt. Vad skulle hända om konstapeln hörde mig sjunga, skulle jag få böter eller? Tror att dom har annat för sej, som att fånga fortkörare. Bättre det, men inte lika roligt att Basse åkte på en fortkörningsbot igår. 15 mph för fort, 170 dollares i böter och en prick. Pengarna är väl ok, men pricken... En advokat ska titta på det och tricksa på amerikanskt vis. Får se vart det leder.... Heja Basse, och här kommer den!!! VAD VAR DET JAG SAAAAAA?

Farväl o godnatt.

Åsa - kärleksfull o nybadad

fredag 27 maj 2011

Just nu o homesick

Idag o nu saknar jag:

Mina älsklingar men snön gillas inte.
Linda, Erik, Bianca o Maiken landar här om 12 dagar, 22 timmar o tolv minuter....

Saknar mitt "hemma" och Vättern (tack Malin för bilden)

Pappa <3

Jag saknar familj, BFFs, vänner, vänners barn, barnens kompisar, barnens kompisars föräldrar. Vättern (mer än jag trodde jag skulle göra) Jag saknar tusan Ica Supermarket i Huskvarna. Jag längtar efter en lååångfika med fina flickor, middag som Ann Christin har lagat, umgänge med svärföräldrar. O kaffe, ost, bullar, Libanesisk mat. Jag saknar att arbeta. 

Jag tror jag längtar hem idag. 



Det gör inget, saknad o längtan är bara ett tecken på att jag älskar, och att jag får älska. Saknad är bevis på kärlek. Jag är tacksam, även om det svider.

Jag tror jag drar en filt över min lilla kropp, jag tänder lite ljus, njuter av åskmullret o tvär-regn utanför och ägnar mej åt att sakna. Ganska skönt, ontskönt iaf.

Imon är det nya tag som gäller, en dags ömkande kan jag ge mej själv, sen får det vara nog.

Ha en god fredagskväll ni som har något kvar av fredagen den 27 maj. Ni andra som har natt nu, er önskar jag en god sömn helt enkelt.

Åsa - ibland lite mindre 





torsdag 26 maj 2011

Snaketrauma igen x 2 och ett välkommet kort...

Härlig varm dag, trevlig lunchdate på danska. Glada barn. Basses möte gick så bra det bara gick. 14 dagar kvar till bästa besöket ever.

En bra sak till, tadaaa


Så vackert, så fint. Välkommen till mamma
Äntligen! Det tog sin lilla tid, det gjorde det. Det har kostat tid, tårar, bedrövelse och advokatarvode men nu är kortet i hamn. Welcome home SSN, welcome home. O detta innebär att nu, snarast genast och på direkten ska jag skaffa mej ett amerikansk körkort. Ser fram emot :-)

En glädjens dag alltså. I allafall tills illvrål, falsettskrik och allmänt tumult utbröt på Framfield court. Vår gata alltså. Springelispring, o vad hittar vi här? Grannen två hus ner har fått död på en orm som var virad uppe i ett träd vid deras garage. Den åt ur ett fågelbo, o hon såg bara två små fågelben sticka ut ur munnen på ormen. Uäck! Manlig granne tillkallades, spade viftade ner orm, höggs itu. Ok. Bra! Det måste vara den ormen som lurpassade i vår trädgård va? 

Lucas fick fota, jag vågade inte...

Puh, andas ut. Göra läxor och mata barn. Lugn o ro tills nästa tumult, illvrål och falsettskrk ljuder över nejden. Vad falls? 

Orm två (2) har kommit till samma ställe där orm 1 var. Manlig granne hämtar spade, slafs slafs. 

Men vad i hela friden?
Två olika sorters orm, ingen av dem farliga (säger dom ja....). På samma ställe med typ en timmas mellarum. Jag tror jag dör, jag smäller av. Äckligt, ofräscht och läskigt. Den första var 4 feet long, typ 120 cm eller så. Med fågelungar i magen. Nääää. Jag tror jag tar mitt SSN och drar. Vart då kan man fråga sig? Till swimteam. På det igen Strömmings.

Hoppas av hela mitt hjärta att vi utrotat alla snejkar som finns här i området nu. Om dessa två inte har fått ungar, typ tusen stycken var. Då ligger jag risigt till, det kan jag lova!

Åsa - ormkvinnan

PS: kan ormar verkligen se fågebon uppe i ett träd? Hur visste den? Jag vågar inte tänka längre än så.





Snabba tankar om gårdagen o en som kysste en LLAAMA

Hoppsidajsi, trött som en björn, vet inte varför. Jetlag efter storstadstripp kanske?

Varmt, skönt och soligt, 97 F som högst.

Hur man räknar om F till C.... Man minskar F med 30 o delar resten med 2 = 97 - 30 = 67 / 2 = 33 C. På ett ungefär, ibland får man lägga till eller ta bort några grader. Smart va?

Swinteam gick bättre. Cajsas fjärilssim gjorde succé. Eller kanske inte....

Ms Nesselwood fick kyssa laman, gulligt. Skolan hade field-day med hopptorn och hinderbana och glass o sånt. Laman ville hela tiden gå fram till Cajsa. Antar att den kände att hon älskar djur.

Hur fraktar man en lama till en skola?

Idag håller jag tummar för att Basses presentation inför höghöns gör succé. Hönsen åkte i privatjet över Atlanten, åkte i lång bil och bjuds på kaffe kl 09.30. Annars är allt hemligt. Öh?

Barnen har träningsvärk, mamman också men inte från simning.

Nu tar jag tag i torsdagens övningar, vaknade visst lite för sent.

Åsa - LLamalover <3

onsdag 25 maj 2011

Åtta sanningar om mej själv, jag har fått en utmaning!

Så himla roligt, nu har jag en blogg och med den har jag fått en utmaning. Känns som att jag börjar vara med i matchen. Heja mej, jag är ju för härlig när jag är på det här viset....

Kalaslotta har skickat en utmaning. Underbar flicka det där!

8 sanningar om mej själv...

Jag är ganska ytlig, eller jag kan vara ytlig. Älskar allt som har med glam o flärd att göra. På samma gång är jag ganska djup och tänkande, väldigt! När jag umgås med människor jag älskar kan samtalen växla vilt, allt mellan nagellack och meningen med livet. Jag kan vara precis mitt emellan också, vanlig liksom.

Jag lever mitt i en av mina drömmar, ett av mina mål i livet, just nu. Jag har två mål kvar att uppfylla innan jag fyller 50. Den ena av dem är att segla Volvo Ocean Race, tyvärr tror jag att jag kommer att få slå den drömmen och det målet ur hågen. Det gör inget. Den andra kommer jag klara av att uppfylla.

Om jag bara fick äta en sak till resten av mitt liv så skulle det vara en mellanlagrad Grevé

Ingen annan får fixa mina naglar än jag själv, på händerna alltså. Fot-fix lämnar jag gärna över till nån annan.

Jag vill helst inte resa till samma ställe två gånger. Känns som slöseri. Undantag, Barcelona.

Jag trivs bättre med att vara nästan fyrtio än nästan trettio. Är mycket lugnare o säkrare.

Jag är väldigt övertygad om att människan kan påverka sitt liv och sitt välmående genom positivt tänkande och genom använda tankens kraft. Gnäll och skitsnack värderar jag till ingenting, nada. Noll! Att säga eller tänka "det här klarar jag aldrig" känns ganska avigt. Försöker lära barnen att tänka i rätt (rätt enligt mej alltså) banor, hoppas att jag kan hjälpa dem till ett skönt liv. Däremot tycker jag inte att man måste vara glad o glättig hela tiden. Ingen kan leva så. Det måste finnas dagar som är grå, annars uppskattar man inte bra dagar. Juh!

Jag mår bra av projekt, vad som helst. Bara jag får nåt stort, tungt o svårt att sätta tänderna i. Då är jag som allra bäst. Älskar att lära mej nya saker.

Så är det med mej tydligen.

I min tur utmanar jag världens bästa syster, min egna lilla bakerska: Linda och en mysig tjej i Florida: Malin

Egentligen vill jag utmana alla som läser min blogg :-)

Kram från

Åsa - och neeej, detta är ingen jobbansökan

tisdag 24 maj 2011

Alshammar o Phelps i familjen, NOT och only in america...

Jag älskar att fylla år, ni vet det vid det här laget va? Har haft en superduperbäst födlis. Många härliga födlishälsningar, många paket och brev o mail och sånt. O blommor! O en tomatplanta. En för stor cowboyhatt. Pengar till en Lasik-operation. Lasik handlar om ÖGON, inte rumplyft, fettsugning eller bröstförstoring eller så. Bara ögon, inte så bara egentligen. Har haft glasögon sedan jag var två, jag är fasen mer eller mindre blind utan. Tröttnat kraftigt på det nu, eller för många år sen egentligen. Feg är jag, men nu kanske det blir av. Fick också goa bidrag till nåt najsigt av pappa o svärföräldrar o bästa Jonas. Tack, ni är så snälla!  Najsigt = en Veneta Bottega väska eller en Jimmy Choo som ligger på topp-önskelistan. Toppers! En bautaballong, en Starbucksmugg fick jag med. Jag har det sååå bra, o är tacksam så klart, som alltid.
Nu lider födlis mot sitt slut, snyft. Ett helt år kvar till nästa gång. Jaja.

Tack alla för härliga hälsningar på min dag, blir så glad!

Barnen är med i områdets swim-team. Allvarliga saker det där. Många barn, olika grupper allt efter ålder o förmåga. Träning varje dag, o sen kör tävlingarna igång. Mot andra områden. Låter väl kul och lite så där lagom svårt. Bra för Strömmingarna, dom gillar vatten, dom kan simma o som motionsform grymme. Kändes som att Lucas o Cajsa skulle kunna ha en chans där ju. Jorå, hade fel. Blodigt allvar från dag 1.

Hjälp!

Inget spillandes med dyrbar tid här inte. Line up, group 1 in water. Gooooo. Det var fjärilsim, bakåtsim, crawl och annat överkursaktigt. Hallå, vad är det för fel på bröstsim nurå?

Ströms missanpassningar:
Cajsa var den enda i bikini, Lucas den enda i fladdershorts.

Alla barn hade flashiga simglasisar, alla utom Ströms ungar, dom fick ha nåra halvdana som gjorde att de var tvungna att stanna i mitten på varje längd för att tömma dem på vatten...

Alla barnen kan dyka från sån där pall, alla utan L o C. Dom andra kör proffslånga segelflygsdyk o lite delfingupp i vattnet. Cajsa magplaskade varenda gång nästan, o gjorde hon inte det så dök hon i pik så att säga....


Cajsa dyker i pik.... I bikini, de andra har stuvad spenat på baddräkterna
Att dykvända så där tufft vid slutet av banan ser lätt ut kan man tycka. Men inte för svenne-barnen. Dom stannar upp, tittar på avstånd och dyker i igen. Gulligt och charmigt tycker jag....

Cajsa visste inte att man fick andas när man crawlade, efter halva längden när hon skulle tömma glasögonen, passade hon på att andas o kräkas upp lite mat, veva med händerna och sen simma vidare, en halv längd på ett andetag. Blå i fejjan på slutet. Ojsan.

Dags för bröstsim. Bra där tänkte mamman, som hållit en låååg profil vid bassängkanten.  Men vid bröstsim skred jag fram, o peppade lite innan de graciösa dyken från pallen skulle ske. Kom igen nu barn. Visa dem bara, ge järnet. Barnens självförtroende var det inte heller något fel på, nu jäklar anackas ska vi visa hur Sweden simmar bröstsim, det enda vi kan ju. Barnen simmar bara bröstsim. Allt de har lärt sig, men det kan dom, o sega som små illrar är dom, det vet jag ju. Plask, delfingupp o sen upp till ytan för att sen med en härlig fart o ner med ansiktet under ytan swischa fram längd på längd. Alla gjorde så utan två, och det var svanarna från Norden. Sträck upp halsen till himlen, akta för katten frippan. Lugnt och metodiskt. Efter magplask/överslag och/eller alternativ pikdykning. Jag skred långsamt tillbaks till mitt hörn vid poolen. 

Noo, vi har lite att öva på märker jag. En del tekniker att finslipa, så att säga. Här börjar barnen från början med specialsimsätt och lär sig bröstsim sist. Vi i Sverige gör precis tvärtom, men stannar dessutom vid bröstsim. 
Här kommer det kämpas, stretas och svett spruta. Dom kommer att lära sig, det vet jag. Go Strömmings go. O tack för att jag fick vara med o se detta, då har jag något att jämföra med sen, sen när ni forsar fram i bassängen likt Phelps och Alshammar. Lite småfix med teknik, andning, simtillbehör och dyk. Vi är nästan där va?

Såg också det här, only in Americatt

Får kalla kårar, gillar inte!

Sist men inte minst, let me introduce. Träskon, Treeshoe, Trällan, Clogsen. Jag stendiggar!



Har också hunnit med att besöka läkare med barnen för att ha en kontakt. Måste ha ett namn att lämna till barnens sommarläger. Kan vara bra att ha om nån blir sjuk också. O japp, nu har vi en doktor. Dr Beroccas, Lika trevlig som namnet låter. Bra med barnen, o ganska härlig personlighet. Glad att vi kan pricka av detta på listan. Status på barn, växer så det knakar. Den ena två streck över på kurvan i längd och två under i vikt. Guess who? Den andre ett över i längd o ett under i vikt. Dom är iaf konsekventa, har alltid legat så. Bra med allt annat också. Skönt!

En tur till polisen hann jag med, lämna papper till Lucas polisläger.

Skajp, har skajpat massvis idag, bäst!

Bra så där va? Nu återstår bara att se vad morgondagen bjussar på.

Kram

Åsa - simtränarens skräck

Bilder säger mer än ord väl?


















Uäck, en kissfläck, luktar skunk












Lotta som bloggar på Charmiga charlie
Annika som bloggar på Life in the suburb
Taina som bloggar på Taina O
Jenny som bloggar på i Västerled
Anna som bloggar på Salitstjejen
Petra som bloggar på Sportyspice
AnnMarie som bloggar på Grrrringo
Anna som bloggar på Anna of Sweden
Lotta som bloggar på Kalaslotta
o så lilla jag.

Underbar lunch, härliga tjejer och fööör lite tid.




What the heck?

24 den 24, allt är stor i Amerikatt

Vad är det för dag idag, jo men det är ju Åsas födelsedag! (öh? jag får nog dämpa mej lite snart va?)

Åsa - som smälter intryck





Hej o hå, hemma bäst o en långhelg i NYC

Hemma, skönt. Barnen har blivit skönt bortskämda av pappan, får bli en vecka med strama tyglar nu, moooaahh.
Helgen har varit: Bra, bloggig, pratig, rolig, oväntad. God mat, o en del bottennapp. Ganska besviken på min shopping, men det jag köpte tvärgillar jag, min lillasyster kommer att dö av avund (nästan) Roliga möten, mycket roliga.
Urballad lördagskväll, gick över styr men kommer bli ett härligt minne. Vit limo med champagne. Jag vet inte, men det kände sååå rätt just då. Kommer aldrig att glömma.
Intryck, KALLT, regn. Ljud, höga hus, kända byggnader. Har fotat massvis, vet ej vad jag har fotat alla gånger, fotar när jag ser att andra fotar liksom. Får kanske äntligen ha en bloggtävling.

Kändisspotting, joråsåatt. Här frotterar vi oss med celibriteter. Men i ärlighetens namn tittade jag på det jag trodde alla andra tittade på, en hundbur. Men hoppsan, såg på reklamskylten ovanför att nån Beluschi spelade på teatern när den mörka stora bilen for iväg o jag som fokat på en hundbur. Men jag hann se hans begynnande flint när bilen med hundbur gled iväg. Det räknas ändå va?

Bellini, ett par stycken. Varierande kvalitet.

Flygplats, älskar.

Barn som hållit sig vakna för att få träffas. Jag har saknat dem, mina Strömmingar.
En av dem, Lurreburr, pojken med glesa tänder, han har klarat alla tester de gjorde förra veckan. Hur bra var inte det då, efter 13 veckor i amerikansk skola, på samma villkor som amerikanska barn. Synd då att hans resultat inte kommer räknas. Han är beskemej helt grym, vår pojk.

En ny, helt otymplig häst står i hallen, den är inte min. Man kan hopp-åka på den på nät sätt. Giddy up cycle horse eller nåt, Cajsas högsta dröm. I vår hall. Jippi. Eller inte.

Tror att jag somnar lite nu, viktig dag imon, 24 den 24, min födlis. Spännande. O japp, jag är vuxen, jag betalar skatt (eller näää, det gör jag ju inte) o jag får dricka hur mycket läskeblask jag vill. Ser fram emot födlisen som en 4 åring verkar det som, inte som en snart 40 åring. Om jag skäms, näää. Inte ett dugg!

Postar lite foton från helgen i morgon.

Tack snälla härliga bloggflickor för en galet härlig stund tillsammans med er. Mina blogg-idoler!  Vill alltid ha mer av goda ting, ett par timmar ytterligare med er hade inte gjort ont nånstans. Nästa gång kanske?

Tack snälla fina flickorna från hemma, så härligt att träffas, ville haft mer tid mer er. Ha en skön fortsatt vecka och hoppas att värmen kommer tillbaks. Ha det så bra på outleten, o härliga S! Glöm inte att du får TRE, tres, three drei, kolme. Ok?

Kram till alla er!

Åsa - tacksam (samtidigt som jag hör mammas röst viska: den som gapar efter mycket mister ofta hela stycket) Vad menas?

Räknar ner: 16 (ohhmajgawd)

fredag 20 maj 2011

The story goes and väskan är packad.

Är alldeles för sen i bädd, åker till New York apa-tidigt i morgon men några snabba punkter vill jag skriva.

Min garderob är för liten, eller iaf innehållet i garderoben för litet, inte för små kläder alltså utan mängden kläder är för liten. Gör inget, hittade nån gammal trasa jag kunde packa ner.

Flickorna från hemma i Sverige är redan på plats i NYC, och i morgon får jag träffa dem. Toppen!

Lördag, bloggträff. Ska bli väldigt roligt att träffa alla tjejer vars liv jag läser om mer eller mindre varje dag, mina amerikanska blogg-vänner på nåt sätt. Jag har fått ett nytt slags liv och japp, bloggen har bara gett mej bra saker hittills.

Pappa Basse hemma igen och väskan upp-packad. Härligt! Känns lite ledsamt att lämna min lilla stukade familj, jag älskar dem såååå mycket.

Stukad ja. Den onda tjejen på bussen har inte slutat jäklas med Cajsa utan snarare eskalerat sina dumheter. En mycket rädd, lessen och chockad Cajsa kom springande från bussen i dag. Dummisen hade brytit sönder sin blyertspenna och suttit o huggt under sätet efter Cajsas ben. Hon hade gapat o skrikit åt Cajsa med. När dom hoppade av bussen hade tjejen följt efter Cajs som började springa av skräck. Tjejen sprang efter men vände om när hon såg mej o grannfrun stå o prata utanför vårt hus.
Jag for direkt med Cajsa tillbaks till skolan och berättade att mitt lilla barn kände sej hotat. Får se vart detta leder.

O nu får jag vatten på min kvarn.... Kommer ni ihåg att jag berättade om en sex-förbrytare som flyttat in i vårt område? Hmm.. Dummisen är hans dotter. Ojsan. Tänk om.... Vågar inte ens tänka tanken helt ut. Jag hoppas att vi är safe här.

Idag äntligen har solen visat sig igen, varmt välkommen tillbaks!

O en hemlis! När jag var till skolan idag träffade jag en kvinna som berättade med stolt röst att Lucas, min lilla stora pojk, han har klarat EOG testerna i matte. Grymt roligt och enormt imponerande och jag fick inget säga, förlåt och sånt. Ingen risk att Lucas klassisar läser detta här väl? Han har kämpat, det har han och nu får vi kvittot på att han har hämtat igen det stoooooora kunskapsglappet som fanns när vi kom hit. Han är bäst när det gäller, duktiga fina Lurreburr.

Gladast av alla måste Lucas vara för nu får han gå på pizzadate med Mrs Queen (hans Tutor), det lovade hon att bjuda Lucas på om han klarade EOG. Ser man på!

Om man säger så här, Cajsa får möjlighet att göra EOG-testerna i matte nästa vecka igen.... Lilla gumman.

Så där ja. Det var alles. Nu lämnar jag er i fred ett tag, kanske, eventuellt och mest troligt kommer jag lägga in nåt väldigt litet inlägg under min helg med tjejer i stora staden. Om inte så hörs vi på tisdag eller så. 24 den 24 ni vet va?

Kramar

Åsa - som är sina barns mamma. En tigrinna, en glad o lessen mor på samma gång.

Räknar ner, 20 :-)

onsdag 18 maj 2011

Vem vill kiss a LLama oh varför stavas det med två L?

Bra dag, både för mamman och för barnen. På skolbussen saknades två barn idag, dummisarna. Ojsan, tänk om dom har fått bussförbud? Rätt åt dem i så fall. Lite hemsk känner jag mej hur om helst, antar att det inte är barnens fel att dom är dumma utan det grundar sig i nåt annat såklart. Svårt det där.

Klippning av Cajs, lagat köttbullar till barn och myst omkring med grannen. Kallt som i Sibirien, lite bättre på eftermiddagen tack o lov.

På skolan har de en insamling igen, "Kiss a Llama" Man satsar pengar på en fröken. Den som får mest pengar måste kyssa en lama nästa vecka och insamlade pengar går till Make-a-wish-fonden för cancersjuka barn. Känns relevant och bra. Lucas, den lilla tjejtjusaren satsade sina pengar på den snyggaste fröken så klart. Han är för härlig. Han älskar tjejer, alla tjejer. Bara dom är snälla och klär sej snyggt. Han har knäckt koden, och charmar lätt vilken tjej han vill. Ger gärna komplimanger. Mest av alla gillar han sin hjälplärare som han går till på fritiden. Hon är hans tudor som man säger här. Rimligtvis borde Lucas knorra lite och tycka att det är motigt att gå o plugga matte när man kan rusa omkring o spela fotboll med de andra killarna på gatan men inte Lucas inte, han kollar sig en extra gång i spegeln, frågar mej om hans kläder ser bra ut och står o stampar tills jag säger att det är ok att cykla. När han kommer hem en timma senare är han sprudlande och överlycklig. Tror inte det beror på bråk i blandad form eller stem and leaf plots. Hihi, han gillar sin fröken, Mrs Queen, sådär en 42 år, snygg o väldigt rolig tjej som lär honom matte.

Såg just reklam på TV om Niveacreme, ni vet den där i blå plåtburk. Kom direkt ihåg doften och konsistensen. Jag kommer ihåg att jag sparade min veckopeng för att köpa en sån burk Jag ville vara som dom tuffa tjejerna.... Coolast var man om man hade Nivea Ultra creme.

Oh nooo, denna hade inte jag, men jag önskade mej
den vilt. Den kostade säkert två kronor mer än den vanliga
 blåa burken eller nåt.
Imon är sista dagen på EOGs, skönt. Barnen har kämpat, hoppas att dom klarar proven bra. Det gynnar deras självkänsla om dom klarar gränsen för godkänt även om resultatet inte kommer att räknas för dem i år.
Jag ska packa min lilla resväska, och vi ska välkomna pappan hem igen. Något sånt där tänker jag om torsdagen.

Farväl och adjö, inatt drömmer jag om en LLAMA insmord i Ultra.

Åsa - som räknar ner, 21 to go

PS: Jag älskar min lillasyster väldigt mycket

tisdag 17 maj 2011

Ett eller ett par genombrott, och det är istid i Charlotte

Tack tack snälla alla ni för omtanke och support idag. Om ni visste vad det värmer, både mej o Cajs och resten av familjen. När jag berättade för Cajsa om alla er som mailat, messat, skickat meddelanden här o på Facebook så tittade hon på mej med stoora ögon och sa, är det sant, har dom hejjat på mej? Vad snälla alla är. Ni är ovärderliga!

Trestegsraket idag.

Skolan tog väldigt allvarligt på Basses samtal med dem om bussincidenten, o på direkten var det flertalet lärare som engagerade sig och ville göra si o så. Dom tyckte hemskt synd om Cajs så klart och dom hyllade henne så, o Lucas med för den delen. Roligt att höra! Nu kommer dom vidta åtgärder, och en är redan tagen. En flicka fick direkt samtal med fröken om detta. Vet inte så mycket mer men vi är på banan, ingen får rivas och hat-bombas på bussen.
Puh, flämt och åh. Har haft en klump i magen hela dagen. Imponeras av flickebarnet hur som helst, som går till skolan, rakryggad men sammanbiten. Hon bara gick, och det visar att hon är stark. Hejja mitt lilla spagettiben. Du är bäst!

SSN-kontoret. Fick bråka lite, maken till avig människa finns inte. Hon gjorde sig lustig på min bekostnad, o var dryg. Jag har tackolov skaffat mig en del erfarenheter under mina 5!!!! gånger på detta kontor så jag har viss fördel där. Nu kom hon inte åt mej, jag hade svar o lösningar på allt. Men dum var hon och tyvärr verkar det vara något man får vänja sig vid när man har med myndigheter att göra i detta landet. Grät en skvätt utanför, men vägrade låta dum/tvär/dryg-tanten stjäla mer energi. Nu har jag iaf fått ett ärendenummer, hoppas att det leder till ett Social Security Number. Hoppas hoppas. Och! Om jag ska skiva en bok, kanske den ska handla om detta?

Vaccination: Ströms har undersökt med kunniga personer hemma i Sverige om huruvida vaccin i fel dosering är skadligt eller inte, svaret är nej. Niklas Erik Johan. Bara att köra på, och det gjorde vi idag. Skolan hade bokat en läkartid åt oss på nåt health department. Det var vi, The Stroem family, den blonda skaran. Med hela kläder, noll övervikt, Basse med skjorta o slips. En pojke o flicka med välklippta naglar och föräldrar utan varken piercingar i hela ansiktet eller misslyckade hemmagjorda tatueringar. Det var vi och så var det dom andra. Verkar som att vi hamnat i en kö bland de som inte har det lika bra som vi har det. Folk med lite pengar. Jag skämdes, inte för att vi var där utan för att vi hamnat där. Nu tog vi nån annans plats, nån som kanske behövde den bättre än vi. Vi fick inte betala, det funkade inte så där. Jaja. Jag ska skänka lite extra nästa gång jag får möjlighet. Tack för sprutorna USA!
Nu är det gjort, så skönt.

En bra dag, en superdag även om den inte har varit rolig på något sätt. Skönt att kunna säga: idag har vi kommit ett par steg på vägen, i rätt riktning dessutom. Inte bakåt alls.
Nu är vi på G, så skönt! Trötta som små björnar, mentalt utpumpade. O genomfrusna. Istid nästan, 12 grader i eftermiddags. Vi har blivit lurade, så här ska väl inte vädret vara? Vi vill ha värme, o gärna sol. Helst värme. Vet också att vi kommer få vad vi tål i den vägen, men idag var det kallt. Fick ha långbyxor o sånt. Urk.


Bra saker förutom genombrotten

Basse åkte till Orangenburg i eftermiddags men han åkte lite tidigare från kontoret för att följa med oss till doktorn. Älskar att vi gör saker tillsammans.

Cajsa har klipptid i morgon

Fortfarande inga läxor

Ormen gillar inte kyla och håller sej borta

Jag har lärt mig två ord på spanska idag (gissa varför...) Vacuna och codigo posta (vaccin och postnummer) Hur användbart som helst.


Sämre:

Glömde stänga kylen när jag åkte i morse. Hur man nu kan glömma. Vatten i halva köket, runnit ut från ismaskinen. Ojsan.

Lucas har fått svinkoppor på flera ställen på benen. Hur får man bort det?



Tacksamma kramar

Åsa - lite bättre, lite lättare

måndag 16 maj 2011

Dumma flickor på en buss och jag ska klaga....

Ledsam dag, Cajsa har blivit mobbad på bussen hem. Barn som har skrikit "vi hatar dej" o "du är en bäbis" , " du passar på Kindergarden" o  sånt dumt och en tjej som rev Cajsa på armen så att hon fick ett sår. Cajsa är jättelessen så klart, känns nog så där att höra flera barn skrika hat-ord till sig. I kväll här hemma har hon dragit sig undan så där läskigt. Hon har haft ångest varvat med storgråt, jag får så ont i mammahjärtat. Jag vill bara åka hem, hem till Sverige där hon iaf skulle kunnat försvara sej. Usch. Pappan är också arg och förtvivlad. Han följer med barnen till skolan imon och pratar med personalen. Detta är inte ok! Att barn är elaka är en sak men att dom är fysiska och skadar andra är inte ok alls. Jag är så arrrrg o lessen, mest lessen tror jag. Det allra enklaste vore väl att Lucas o Cajsa slutar åka buss, den enklaste lösningen kanske men i mina ögon inte den rätta. Vi ska kämpa, Cajsa ska bli stark i det här. Vill inte visa dumma flickorna att dom fick som dom ville och jag vill inte visa Cajsa hur illa jag egentligen tycker om det här. Nu kavlar vi upp armarna, här ska mobbning och elakheter utrotas!

I morgon tar jag också ett krafttag på Social Securitykontoret. Här ska ansökas! Heja mej va?

Vädret har varit kallt, men våra mått mätt. Så där en 18-19 grader och jag har frysit. Har vi anpassat oss så mycket redan?

O kolla här, igår när trädgårdsmästaren var här, vad hände då tror ni? Han hittade en orm. Men skojar ni? Men det är sant, jag såg den och den var pytteliten. Som en lång daggmask men den rörde sej och såg ut som en ssssnake. Inte nog med det, idag var jag tvingad av mej själv faktiskt att ge mej ut i bilen, trots att jag är övertygad om att det bor en orm däri. Jag var rädd och hörde ormljud hela tiden. Fick skälla på mej själv och ha en inre dialog. Kände mej lugn ett tag, tills jag körde på en orm på vägen. En lång smal sak. Helt osannolikt, galet och onödigt. Jag gillar inte ormar, eller rättare sagt, ormar få ta skit för att jag lever i nån stress eller nåt. Jag tror att det är så. Spelar ingen roll. Jag gillar dem inte. Har också bestämt att näpp, tredje gången gillt. Nu kommer jag vara ormfri ett tag. Snälla? Lova!

Dagens bästa:

Härlig shoppingupplevelse på DKNY. Trevlig, medelålders svart man, smal och feminin. Bästa shoppinghjälpen på länge. Härlig man, fick mej att känna mej... kvinnlig och fin på ett inte konstgjort sätt.

Ny vänninna funnen på high-heelsridskolan. Trevlig, gullig och rolig. Ska träffas nästa vecka igen bestämde vi. Lurad! Glömde att jag är bortrest. Jaja, vi träffas nog igen, vad det lider. Roligt iaf.

Hederlig kvällsmat framför tv. Vardagsglam. Nyduschade barn (en glad o en lessen) Morronrock och ösregn. Mys!

Basse hemma med oss en måndag, underbart!

Godnatt/godmorgon, önskar er en fröjdefull o härlig tisdag.

Åsa - tigermamma och på jakt

Fredagen den 13 och en orm

Ja, om det finns någon som helst sanning i vidskepelsen så varför inte? Då satsar vi på en orrrrrm.
Varm dag, väldigt varm. Barn kommer hem från skola, granne Nancy sällskapssjuk. Barn som behöver få naglar lackade o Konad-stämplade. Banan-kaka. Trevligt! Tills det ringer på dörren. Korv också, trädgårdsmästaren meddelar att vi inte bör gå i trädgården. En stor svart orm har gömt sej i ett hål, en stooor rackare. För stor. Den bör likvideras. Ojsan.


Där, i mitten på bilden = ormens hål



Hela gatan var engagerad i denna orm, o vi stod o vaktade utanför dens håla. Eller ja, kanske inte jag då men alla andra. Tanken var att NÅGON skulle använda en spade när den kröp ut. Swisch floff. (hoppas inte att djurälskar-Lucas läser detta nu) Men ormen kikade bara ut lite grann, såg väl en flock människor och drog sig tillbaks igen. Så höll det på. Länge. Tillslut hade inte alla dessa modiga vuxna tid att vakta längre, med sina spadar i högsta hugg. Det var tennis och möten o allt var det nu var. De lämnade mej! Ensam med tusen barn och ett hål med en stor orm i. Ofarlig tydligen, säger dom iaf. I mina ögon: en best. Blodtörstig, på jakt efter en blondin. Mej!

Vad skulle jag göra? Jag gjorde det enda rätta, ringde Basse, bad honom komma hem snarare än fort och satte barnen på vakt med uppmaning om att dom ska prata högt och banka i jorden så att ormen stannade kvar i hålet. Själv var jag för rädd....

Mutade dem med läskeblask och chips från insamling-till-bättre-behövande-påsen. Filt o Legoskepp.
Själv drog jag mej tillbaks, in i huset och svepte ett glas vin. Jag skakade av rädsla. Fyyyyy.



Nu så här efteråt, nää. Det känns inte alls bra att utsätta barnen för ormhålsvaktande. Förlåt. Men dom gillade det nog, dom var glada o inte rädda och ormen var ju inte farlig, eller hur? Bara ful och läbbig. Ohh noooo.

Tillslut kom gatans räddande hjältar, Basse o Curt. Alla flydde inomhus utom ormfångarduon. En öl till Basse i smyg. Spadar och några djupa andetag. Jag smög in i vårt badrum, hoppade i badkaret utan vatten i såklart o tjyvkikade ut. 

Hihi, kolla Basse, han försöker banka ut besten.


Curt var inne under deras hus. Ormen var i ett rör som går från krypgrunden ut i gräsmattan, ett rör för regnvatten eller så. Basse stod vi andra änden och var den som skulle tjoff smasch slafsa med spaden när ormen flydde. Curt körde in nån slags lång ståltråd som man rensar avlopp med. Ingen orm. Skitans, det hade rymt. Och ojsan. Den stora frågan är bara, VART ÄR DEN NU?
Fick en känsla av att den krypit in i min bil o gömt sej så nu vågar jag inte köra min bil mer. Jag vågar inte duscha, jag vågar inte gå på toaletten. Jag vågar definitivt inte gå mellan våra hus. Jag är en fånge. Fångad av en orm så att säga. Önskar att det var fångad av en stormvind.
Seriöst, jag vet inte vad som händer med mej, jag är ju rädd för allt just nu. Jag har väl aldrig nånsin varit rädd? Kan det vara så att jag känner mej otrygg och lite allmänt skakig som gör att jag kanaliserar ångest på ormar o åska o läskiga motorvägar? Ja, jag vet inte men jakten på den försvunna ormen, den fortsätter hoppas jag. Inte av mej dock. För jag stannar här. Tänker inte gå ut.

Åsa - den ormrädda. Den fångade fången. Jag, en djurvän?  Skulle inte tro det, inte längre verkar det som tydligen.
PS: om ni vill veta mer om odjuret, kika här