onsdag 12 januari 2011

Underbara vänner, älskad familj och en hemlig låda

Åh! Flytten närmar sej med stormsteg, planen är:


Besök på amerikanska ambasssaden den 18 jan. Håller alla tummar som finns för att alla namn är rätt stavade enligt alla tusen önskemål. TIPS! Att inte heta Åsa i förnamn och definitivt inte gifta sej med en Ström. Tusen och åter tusen möjligheter till missförstånd och felaktigheter.


Att flyttfirman kommer o packar o tömmer huset 24-25 jan, därefter kommer städfirman.


Vi bor på hotell 24-29 jan, tror att Huskvarna Stadshotell blir bra. Roligt att få vara gäst på riktigt. Underbart hotell med ännumer underbar ägarinna. Jag gillar!


Vi lämnar Sverige den 29 jan. Försöker att få till en uppgradering av flygbiljetten till business, eller åtmínstone Economy Extra. Barnen (o jag) kanske gråter mindre om vi får juice i champagneglas innan take-off.... Genom alla sina resor har Basse massvis av poäng som borde göra en uppgradering möjlig, men det verkar tjurigt o klurigt. Jag ger inte upp, älskar att sitta i telefonkö.


Några nätter på hotell i Charlotte innan vi flyttar in i huset, jag har via någon hemsida fått valt vilka möbler, handdukar, lampor o stolar, ja allt, vi vill hyra. Roligt och lite klurigt. En del saker får vi köpa på plats så klart innan flyttlasset kommer. Det tar 6-8 veckor för containern att komma fram så det vill till att tänka en extra gång på vad som ska packas i resväskan med andra ord.


Ganska mycket kvar att fixa, kommer nog inte bli klar nångång känns det som. Ska boka en tur till tandis också, bättre att göra en check innan vi far.


Det bästa i allt är att vi har blivit bjudna på extra många goda o trevliga middagar det senaste. Fin middag hos bästa Anna o Lars på trettondagsafton, trots magsjuka i familjen Ström.... Fick ett fantastiskt fint fotolabum med härliga kommentarer i och en "om min vän"bok. Barnen fick fina dagböcker att skriva i och här sover en prins/prinssessa-örnisar. (örngott alltså). Jag förnekade mej inte utan grät på mitt fulaste, mest hela tiden.




 Tack snälla fina bästa Anna, älskar dej så.


I fredags fick vi en härlig pizzakväll hemma hos Malin och Nicke. Många skratt och skön stämning. Jag lyckades smula kork i vinet, men det gick nog ganska bra att dricka iaf. Dom har många underbara fina o åtråvärda möbler som är en sann njutning att få vara vid, i, på eller bara nära. En kul kväll med supersköna människor. Tack gulle!


I lördags var det så dags för familjernas avskedsfest. Vi hade inte en aning om vad som skulle hända, bara att vi skulle infinna oss kl 12 hemma hos pappa. O nooo, jag har sååå svårt för hemlisar, blir tokig av nyfikenhet!
Väl där fick vi väldigt god lunch tillagad av Annchristin, följt av lillasysters amerikanska Cupcakes.









Pappsen

Efter lunchen följde en bowling-turnering. Haha, tror att alla visade vilka tävlingsmänniskor vi är. Bowling är... kul!
Naglar bröts, klot for åt alla håll, barn tjurade och vissa (inte jag) gjorde strike både en o flera gånger.






Cajsa har riktiga bowling-arm-muskler :-)

Jag vet inte vilket lag som vann egentligen (liar liar) men det var väldigt roligt och många skratt blev det.
Efter bowling var det uppfräschning och sen hem till systers fin-fina hem. Där bjöds det på drinkar, vin, bubbel, god mat från vårt favvohämtställe Liban Deli och naturligtvis något alldeles extra gott till dessert, home made by Linda. Stämningen var på topp minst sagt, och vi fick se en vädligt speciell hunduppvisning som barnen hade gjort, till pappas stora skräckblandade förtjusning. Kvällens skratthödpunkt var det iaf.







Det sas flera gånger under kvällen: Varför har vi inte gjort detta oftare. Ja, det kan man undra. Syster o jag var allt lite på pickalurven, och efter att vi åkt hem hittade syster glas överallt, och en uppblåst BIB på en lampa...

Kvällens "jobbigaste" händelse var den här lådan:






Lillasyster har på något vis fått många av våra vänner att lämna bidrag till en "Lycka till i USA låda". Jag blev, som vanligt, helt överväldigad och väldigt väldigt rörd. I lådan ligger paket, brev, kort, foton o mail från nära o kära. En större kärleksgåva tror jag inte att jag fått i hela mitt liv. Galet fint och känslosamt, och overkligt. Jag har (nästan) hållit mitt löfte att inte öppna o rota för mycket i lådan innan vi har åkt. Det kliar som katten i fingrarna hela tiden och snart kommer jag tvingas att limma ihop hela lådan med superlim för att inte gå bananas i den. Någon dag när allt känns tungt eller mindre roligt där bort i det andra landet, ska jag sätta mej på mitt mysigaste sätt och kika i lådan, riva o slita och titta o läsa.
Ett stort tack till alla som är inblandade i detta, tack för ert engagemang. När dagen är inne kommer jag kunna tacka er var o en för nu vet jag inte riktigt vilka jag ska tacka. Det största tacket går nu i stället till finaste lillasis, du är helt otrolig med sånt här pyssel, jag högaktar dej så!

Detta var veckans uppdatering, kanske borde skriva oftare o inte lika mycket på en gång men får skylla på tillfällig sinnesförvirring.

Superkram

//Å

PS: gårdagens hjärnsläpp, ville göra något för mina älskade barn o syskonbarn, tänkte en tur till äventyrsbadet kunde passa trots att det faktiskt är det värsta jag vet. Fixelifix, mental uppladdning hela dagen o tillslut kändes det faktiskt ganska roligt att få bada med alla älsklingar. Tänkte sätta vattenrutschebanarekord också! Väl på plats upptäcker jag att jag endast fått med mej en halv bikini, va? Överdel dessutom. Fasen med. Fick gå vid kanten med uppvikta jeans o polotröja o titta på söta o vilda barn i stället, hm!

fredag 7 januari 2011

Vi har en plan....

o vi har ett hus!

12631 Framfield Court
Huntersville, NC 28078
Ahhh meh! Efter helt overkligt många turer om boende, har vi nu skrivit under kontrakt på detta hus. O jag skojar inte, 60 gånger fick jag sätta min kråka på lika många sidor. 60! O det är nog bara början tror jag, kommer nog att vänja mej vid alla dessa papper o stämplar o intyg. De verkar ha en förkärlek för sådant i vårt nya land. Gör inget!

Huset är helt ok, har hört att gula väggar o KÖRSBÄRSKÖK är det nya nu :-)

Fyra sovrum, tre toaletter/badrum. Lucas o Cajsa får ett eget badrum att dela på, med varsin ingång från sina rum. Dessutom är det en ingång från hallen in till toan. Öh? Tre dörrar till en toa... Låser man alla tre då, om man vill vara ifred, o då får man inte glömma att låsa upp alla tre när man är klar va? Hm.


Cajsas rum, i härlig vaniljgul nyans


Många dörrar blir det... Barnens badrum



Lucas rum, i blekgul nyans (eller beige kanske)




Trappa/hall i gulbeige nyans


Högt till tak (i ljusgul nyans)

Välkommen in, eller ut! Härlig färg här med, och vart hänger man ytterkläderna?



Matrum i djärv brunröd nyans

Helt vanlig toa i ljusgult med TRÄGOLV

 Master bedroom (roligt ord) i ljusgult/beige

Lyx med badrum i sovrummet


Master bath (kika på mäklargubben i spegeln)


Underbart!

Tuffa detaljer, både fläkt o nåt slags himmelstak



Yes!


Ute fast inne-rum




Bubblis utanför Master bedroom (tror att en luftmadrass borde få plats)


Baksidor på husen är oftast lite mindre snygga,
vi har tillomed sett hus med plast-panel. Annorlunda!



Trollet på trappan  ingår



Vår gata o här nånstans bor också en norsk familj, till Cajsas stora glädje.
Hon är mer inne på att lära sej norska verkar det som.



Så! Det här är vårt hus, ganska olikt det vi bor i idag ju. Färgmässigt inte alls vi men det känns som att vi kommer att bo i ett typiskt amerikanskt hus, o det känns fint. Fördelen med detta huset är att det ligger väldigt nära (200 m kanske) från en community-pool. Alltså, området ingår i en slags samfällighet, dit man betalar en avgift och får då tillgång till pool-område, tennisbana, gym, träningshall, det finns en bar och en superfin golfbana. Bra va? Huset ligger på en Cul du Sac, också ett roligt ord, det betyder att det inte är en genomfartsgata. Också bra.

Jag tror att min inredningsstil kommer att förändras ganska mycket, jag inser att Maria Montazamis fluff o toffsar inte alls är fel. Hm, jag har iaf fått en toffs som kommer att hänga på hedersplats. Tack Linda!

Nu så vet ni, alla ni framtida gäster vart ni kan få bo när ni hälsar på oss!

Nu rullar saker o ting på, ganska snabbt känns det som.

//Å







söndag 2 januari 2011

Happy New Year, nattsuddsfoto

Nytt år, nya tag

Jorå, så att....

Vi har varit på en INTERCULTURAL training i huvudstaden, väldigt intressant och fruktansvärt läskigt på samma gång. Kvinnan som vi träffade, Anna-Karin, var en alldeles underbar tjej/kvinna som trollband både mej o Basse. Hon berättade bland annat om vilka faser vi kommer att gå igenom, både vuxna o barn. Klart att jag har förstått att det kommer bli tufft för barnen emellanåt, men aj aj, i värsta fall kan dom bli fast i depp. Tack vare vår dag med Anna-Karin så har vi fått lite nycklar o verktyg för att underlätta för de små fast stora liven.

Vi fick också lära oss lite om de EVENTUELLA kulturkrockar vi kan stöta på, haha. Vi lär ju göra alla generalfel som finns, men nja, ska försöka att inte gräva ner mej för det. Bara se det som lärdom.

Vi har också lärt oss att vi just nu är i nån stress-fas. Nähä? Jag känner inte igen mej själv längre, har dålig koll på saker och ting och är mer än lovligt förvirrad och känslosam. Hårvax bor väl i kylskåp, Brun utan sol ska väl smörjas in fläckvis, hemtelefonen funkar väl som mobil? Jag tröstar mej med att jag är som jag ska vara just nu, jag är i en fas!


Bra saker:
Träffar (eller får tillsänt) bara extremt trevliga, härliga, fina och vackra människor. Ni anar inte vilken energi jag får av alla jag möter, kända som okända. Stort tack!

Snart slipper jag 50 cm snö

Nu är det ingen idé att städa hemma, eller vattna blommor

Mindre bra saker:
Jag kommer att gå sönder av längtar efter Bianca o Maiken, mina syskonbarn.

Kommer att sakna min syster o mina vänner, o övrig familj.

Jag får inte vara med om Malin o Philips efterlängtade bäbbes födelse. (här skulle man vilja skriva lite svärord nästan. Jag är ju så glad för bäbben o blir liksom snuvad. Åh! )

Nu är det snart bäddtid, godnatt världen!